Mám takovou otázku, moje 2 andulky (samec a samice) mají vajíčka a mě by zajímalo, jak často je můžu kontrolovat.
V přírodě když často stresujete samičku, tak opustí hnízdo i když jsou tam mláďata, nemůže se to stát i ve voliéře? (I když nemá kam uletět.)
Samičku jsem míval dříve doma a byla ochočená, ale po roce jsem jí dal do voliéry kvůli času a už se mě zase bojí.
A popřípadě je možnost, že ta vajíčka nejsou oplodněná?
TonyH
napsal(a):
Mám takovou otázku, moje 2 andulky (samec a samice) mají vajíčka a mě by zajímalo, jak často je můžu kontrolovat.
V přírodě když často stresujete samičku, tak opustí hnízdo i když jsou tam mláďata, nemůže se to stát i ve voliéře? (I když nemá kam uletět.)
Samičku jsem míval dříve doma a byla ochočená, ale po roce jsem jí dal do voliéry kvůli času a už se mě zase bojí.
Raději bych tam nelezl a nechel jí v klidu. Jestliže vás zajímá oplození vajec maté dvě možnosti. 1.... Prosvítit vajíčka a zjistíte jak na tom jsou , nebo 2 ... Počkat cca18 až 20 dní to většinou sedí samička na vejcích a uvidíte jestli byla nebo ne oplozena.🤔🤔🤔😁
Uživatel s deaktivovaným účtem

TonyH
napsal(a):
Já osobně kontroluji poprvé až v době líhnutí mláďat. To tam jen rychle mrknu a samičky běžně zůstávají v budce.