Nabízím na prodej loňské rosely pestré a pennty

Prodám Roselu pestrou - Rosely jsou v mutacích rubino a červený opalín, pen...
Miasaki
XXX.XXX.20.92
Dobrý den, máme doma tuto roselu pestrou a rádi by jsme věděli jestli samce nebo samici aby jsme mohli popřípadě doparovat máme v bytě společně s korelama (dva samci) snášejí se skvěle ale poslední dobou mi je rozhlasu buď asi chce krmit nebo je prohání a já bych ráda edela co s tím děkuji.
PS:už mají větší klec ve které vůbec nejsou jsou spíše navolno v bytě.
Miasaki
napsal(a):
Dobrý den, máme doma tuto roselu pestrou a rádi by jsme věděli jestli samce nebo samici aby jsme mohli popřípadě doparovat máme v bytě společně s korelama (dva samci) snášejí se skvěle ale poslední dobou mi je rozhlasu buď asi chce krmit nebo je prohání a já bych ráda edela co s tím děkuji.
PS:už mají větší klec ve které vůbec nejsou jsou spíše navolno v bytě.
Samička 😉
Miasaki
XXX.XXX.224.44
Pinkava2003
napsal(a):
Samička 😉
Moc děkuji mě bylo divné že se chová jako mamka.... XD
Pinkava2003
napsal(a):
Samička 😉
Pane, a podle čeho jste to poznal, že je to samice ?? Já říkám samec podle okruží oka, ikdyž nad tou klecí to vypadá jinak. A ty naše typy podle fotek jsou stejně k ničemu. Samec v toku dělá tzv ramínka, samice ne. Ale to je zbytečné vysvětlovat tomu, kdo s tím nemá pár let praxi. Ať udělá za 4 stovky DNA a má jasno.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Pokud bych typoval podle fota 4 jistý samec- další fota jsou zavádějící.
Moudivláček
napsal(a):
Pane, a podle čeho jste to poznal, že je to samice ?? Já říkám samec podle okruží oka, ikdyž nad tou klecí to vypadá jinak. A ty naše typy podle fotek jsou stejně k ničemu. Samec v toku dělá tzv ramínka, samice ne. Ale to je zbytečné vysvětlovat tomu, kdo s tím nemá pár let praxi. Ať udělá za 4 stovky DNA a má jasno.
Podle mě má malou kulatou hlavu, ale můžu se mýlit. Je to spíš typ.
Miasaki
XXX.XXX.224.44
mcleod
napsal(a):
Samec
Děkuji za odpověď ramínka nedělá spíš tu poskakuje jak klokan a je zvědavá. Zatím jsem ji nechytla že by se chovala jak samec ale chtěla jsem právě vědět co a jak... Dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Hezký den přeji. :) Mohu vědět, zda je to opravdu samec? Je loňský, štěpitelný do červené. Chceme ho dopárovat, tak ať nesháníme špatné pohlaví. 🤭
Jsem z toho trochu jelen, jak se u nich pozná samec od samice. Četla jsem o šedých kroužcích kolem oka - ale někde píšou, že to má samice, jinde že samec. 🤔 Počítám, že jako u penantů i tvar hlavy a samice je méně mohutná? Jenže to by šlo líp poznat v hejnu. 🤔 Díky.
bb-k
napsal(a):
já vidím samce ?
Chovatel to takhle taky říkal. Ale čím víc jsem tu prošla diskuzí, tím víc jsem si nebyla jistá. 🙈
Na co tedy nejvíc koukat? :)
To
XXX.XXX.46.96
Samec.
Tvar hlavy, velikost zobáku..
To
napsal(a):
Samec.
Tvar hlavy, velikost zobáku..
Díky
napsal(a):
Hezký den přeji. :) Mohu vědět, zda je to opravdu samec? Je loňský, štěpitelný do červené. Chceme ho dopárovat, tak ať nesháníme špatné pohlaví. 🤭
Jsem z toho trochu jelen, jak se u nich pozná samec od samice. Četla jsem o šedých kroužcích kolem oka - ale někde píšou, že to má samice, jinde že samec. 🤔 Počítám, že jako u penantů i tvar hlavy a samice je méně mohutná? Jenže to by šlo líp poznat v hejnu. 🤔 Díky.
Ano samec, jak popsáno níže.
lavice
napsal(a):
Ano samec, jak popsáno níže.
Díky ☺️
Za mne taky samec.
Pavel
napsal(a):
Za mě máte samce. A gratuluji, že jste si pořídili rozelu. Jsou to krásní ptáci. Já usuzuji na samce proto, že je vyloženě sytě zbarvený a taky má velkou hlavu. Níže přikládám foto mého páru na posouzení, vždy vlevo samička, vpravo samec. Samička je daleko matnější a menší, samec sytě zbarvený a větší. Samozřejmě na fotce páru se to posuzuje daleko snadněji, to je jasné. Ale i jiné dospělé samičky, které jsem měl možnost vidět, byly matně zbarvené, nikoliv sytě (hlavně žlutá barva na křídlech je u samic spíš žluto zelená). Mladý pták vypadá zbarvením jako samice a zhruba od půl roku se mladý samec začíná sytě zbarvovat (moje zkušenost).
ZBzH
napsal(a):
Za mě máte samce. A gratuluji, že jste si pořídili rozelu. Jsou to krásní ptáci. Já usuzuji na samce proto, že je vyloženě sytě zbarvený a taky má velkou hlavu. Níže přikládám foto mého páru na posouzení, vždy vlevo samička, vpravo samec. Samička je daleko matnější a menší, samec sytě zbarvený a větší. Samozřejmě na fotce páru se to posuzuje daleko snadněji, to je jasné. Ale i jiné dospělé samičky, které jsem měl možnost vidět, byly matně zbarvené, nikoliv sytě (hlavně žlutá barva na křídlech je u samic spíš žluto zelená). Mladý pták vypadá zbarvením jako samice a zhruba od půl roku se mladý samec začíná sytě zbarvovat (moje zkušenost).
Moc děkuji. ☺️ No jo, na těch křídlech je to opravdu znát nejvíce. I ta mohutnost je hodně znát, když sedí u sebe. :)
My po nich už koukali déle, ale nebylo místo. A teď jsme pořídili po prodeji alexů velkých rosely penant a rovnou do vedlejší voliéry i pestré. ☺️
Akorát ještě nevím pořád, zda mu pořídit samičku přírodní nebo červenou, když už na ni štěpí. 🤔
ZBzH
napsal(a):
Co je toto?
pitris185
napsal(a):
Co je toto?
Toto jsou hrozně špatné fotky, podle kterých se dá poznat velké kulové. Jak jsem uvedl v mém příspěvku, můj pár se lehce pozná pohledem na záda, kdy samička má na křídlech žluto-zelenou barvu a samec sytě žlutou. Z vašich fotek záda nejsou vidět vůbec.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
pitris Foto 1 k ničemu foto 2 pár. Pro ZBzH vaše posuzování samic podle barvy křídla není rozhodně pravidlo,může platit snad u přírodních.Rozhodující je tvar hlavy a velikost zobáku.
Miasaki
XXX.XXX.224.44
ZBzH
napsal(a):
Dobrý den mohla bych také poprosit o určení pohlaví? Dekuji
Miasaki
XXX.XXX.224.44
Já bych tipoval na samce, přírodní, u kterého lze aplikovat moji metodu. Ještě zkuste vyfotit záda. Ale i podle hlavy na mě působí jako samec. Ještě jedna věc: můj samec (a viděl jsem to i u jiných) chodí/pochoduje po bidle sem a tam jak "šafář". To samička nedělá. Dokonce mu musí samička uhýbat, když zrovna stojí v cestě.
Miasaki
XXX.XXX.224.44
ZBzH
napsal(a):
Já bych tipoval na samce, přírodní, u kterého lze aplikovat moji metodu. Ještě zkuste vyfotit záda. Ale i podle hlavy na mě působí jako samec. Ještě jedna věc: můj samec (a viděl jsem to i u jiných) chodí/pochoduje po bidle sem a tam jak "šafář". To samička nedělá. Dokonce mu musí samička uhýbat, když zrovna stojí v cestě.
Moc děkuji mě pochoduje snad všude a korely musí také uhnout XD mockrát děkuji a žádá má žlutou zelené ale je mu asi necelý rok... Takže se ještě vybarvi....
napsal(a):
ano máte samce
PapaAus
napsal(a):
ano máte samce
Díky. V pátek mu jedeme pro samičku. :)
ZBzH
napsal(a):
Paráda, gratuluji. Pak sem dejte foto. Může sloužit pro edukativní účely, jako celé toto vlákno.
Určitě se pochlubím.
Doufám, že už to klapne. Nejdřív měl mít přírodní, ale z toho se vyklubal dle více fotek jasný samec. Pak červenou, tam jsem si psala asi s vnukem, ten mi pak napsal, že jí děda bohužel už prodal. 🙈 Tak teď další pokus. 😅 Tak nám držte palce. ☺️
Miasaki
XXX.XXX.224.44
Miasaki
napsal(a):
Dobrý den mohla bych také poprosit o určení pohlaví? Dekuji
Tak jsem zjistila že zbarvení má jako samec ale zespodu křídel má bílí proužek tak teď jsem vážně zmatená XD je hodně zvědavá a říkám ji Rousie ale nevim....
Já jsem si myslel, že dokáži poměrně přesně určit pohlaví u rosel pestrých. V loni jsem si složil 3 páry, ale letos jsem zjistil ,že mám 1 samce a 5 samic, naštěstí už mám složeny 3 páry ,ale diskusí o pohlaví už se raději neúčastním ,dělám DNA. Jediný komu v určení věřím na 100%, je kamarád chovatel JOPE.
Horák lutino
napsal(a):
Já jsem si myslel, že dokáži poměrně přesně určit pohlaví u rosel pestrých. V loni jsem si složil 3 páry, ale letos jsem zjistil ,že mám 1 samce a 5 samic, naštěstí už mám složeny 3 páry ,ale diskusí o pohlaví už se raději neúčastním ,dělám DNA. Jediný komu v určení věřím na 100%, je kamarád chovatel JOPE.
I ty srandisto jeden.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Horák lutino
napsal(a):
Místo 3.3 výsledek 1.5 - nic moc.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Místo 3.3 výsledek 1.5 - nic moc.
Ale zas lepší než 5,1 😁😁
Co to je samec nebo samice? Už jsem z tohoto kusu v koncích. Děkuji za slušnou odpověď.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Zdiša
napsal(a):
Co to je samec nebo samice? Už jsem z tohoto kusu v koncích. Děkuji za slušnou odpověď.
I když fota nic moc-0.1
JoPe
napsal(a):
Nejspíš samice, již na první pohled, ale jestli se takle tváří a je pořád taková neuhlazená, tak bych řešil její zdravotní stav.
Proto zjišťruji jestli je to samice, protože jsem dojel z práce po 4 dnech a samec ji řeže jak žito. předemnou ji srazil k zemi a šel po ní.Páření to tedy nebylo. Tak ji budu muset asi přepárovat.
ZBzH
napsal(a):
Gratuluji! Krásná! Barevně sedí na 100% moje pravidlo - samička na zádech dozelena. Přeji úspěch v námluvách.
Díky. Ano, má krásně zelená záda a opravdu oproti samci je na první pohled dost "matná".
Ještě mi paní ukazovala, že má zespodu křídel bílý pruh. Že to mívají jen samice. Máte s tím někdo zkušenost?
Už bez sebe nedají ránu. :))