Ginnny

XXX.XXX.61.0
Ahojky všichni
Prosím odpovězte ve sobotu mam narozky a budí si kupovat andulku vlnkovanou šli jsme do hodně obchodu si je přihlédnout je jim víc než tři měsíce chci aby ji bylo 5-6 týdnu a teda půjdu asi k chovateli nenašla jsem ale můžete ni poradit kde v oklikou Brno- Bystrc. Prodává chovatel/ka andulky vlnkovaná ( prosím odpovězte co nejdříve ) až mi prosím odpovíte mam mu zavolat a domluvit se na daný termín kdy přijdu nebo jak to chivatelů chodí ???
Ideální si je prohlédnout inzerci https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/jihomoravsky-kraj?hledat=andulk nebo bazoš.
Obávám se však, že teď 5-ti týdenních andulek moc na výběr nebude. Většina chovatelů, díky počasí, ještě ani nevyvěsila budky. Takže jen ti co mají vnitřní zateplený chov.
Ginnny
napsal(a):
Ahojky všichni
Prosím odpovězte ve sobotu mam narozky a budí si kupovat andulku vlnkovanou šli jsme do hodně obchodu si je přihlédnout je jim víc než tři měsíce chci aby ji bylo 5-6 týdnu a teda půjdu asi k chovateli nenašla jsem ale můžete ni poradit kde v oklikou Brno- Bystrc. Prodává chovatel/ka andulky vlnkovaná ( prosím odpovězte co nejdříve ) až mi prosím odpovíte mam mu zavolat a domluvit se na daný termín kdy přijdu nebo jak to chivatelů chodí ???
Už si pro jednu andulku založila třetí diskusi. Tady ti už nikdo nic nového neporadí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ginnny
napsal(a):
Ahojky všichni
Znovu. Ideální čas pro odstav andulky je 8-12 týdnů. Ne 5-6 týdnů, to se sotva naučila sama žrát.
Většina chovatelů má andulky ve voliérách venku, tam začínají teprve lézt do budek / případně mají malinká mláďata.
Být tebou si nechám koupit klec a ostatní vybavení, čtu si o chovu + můžou ti rodiče dát poukaz na andulku. A cca ten květen/červen zajet k chovateli a tam si vybrat. Uvědom si, že je to tvor, který s vámi bude žít 10-15 let. není třeba na pořízení spěchat.
Přesně vidím sebe, jak jsem se těšila na svou první andulku a taky jsem byla nedočkavá. Ale opravdu je třeba to neuspěchat, jinak to pro tebe bude nakonec zklamání. Určitě se těšíš, jak ti bude sedět na prstě, případně povídat a tak podobně a plně to chápu, ale tohoto cíle se ti nejspíš podaří dosáhnout pokud si pořídíš samečka, ideálně od někoho, kdo chová andulky tak, že jsou mláďátka zvyklá na člověka. Nekupovala bych v obchodě, lepší je projít inzeráty, andulku si u nějakého chovatele zamluvit a jet si pro ni později. Já jsem zavolala chovatelce, ta mi řekla, jaké barvy andulek má, já řekla, že chci modrého samečka, tak mi řekla, že modré má, ale pohlaví ještě nepozná. Tak jsem pak po určené době zavolala znovu, mláďátko si rezervovala a jeli jsme si pro něj, jakmile to šlo. To čekání se fakt vyplatí. Teď mám přesně to, co jsem chtěla. Jakmile koupíš andulku v obchodě riskuješ, že ti prodají starší samičku a že se ti nikdy nepodaří ji ochočit tak, aby z ní byl takový ptáček, jakého si představuješ.