kakadu_320

XXX.XXX.213.29
Dobrý večer,
stavíme voliéru 1,3 x 2,5 x 1,8 m. Můj základní plán byl : 1x Rosela pestrá 1x kakariki rudočelý 1x korela chocholatá 1x pár mých andulek + jejich budoucí mladé...ale nevím jestli není cca 10 papoušků do téhle voliéry moc a taky jestli se společně snesou.
napište prosím co si myslíte vy.
DĚKUJI JP
kakadu_320
napsal(a):
Dobrý večer,
stavíme voliéru 1,3 x 2,5 x 1,8 m. Můj základní plán byl : 1x Rosela pestrá 1x kakariki rudočelý 1x korela chocholatá 1x pár mých andulek + jejich budoucí mladé...ale nevím jestli není cca 10 papoušků do téhle voliéry moc a taky jestli se společně snesou.
DĚKUJI JP
Určitě je to nesmysl, v takto malé voliéře pouze jeden pár vybraných vámi zmíněných druhů. Plus třeba pár andulek v případě že se bude jednat o společnost s párem korel víc nic. Na větší skupenství ptactva je to příliš malá voliéra, v ní může vznikat mimo jiné i agrese, pokud by polovina vyvedla mladé je to silně nad rámec kapacity zařízení
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Určitě je to nesmysl, v takto malé voliéře pouze jeden pár vybraných vámi zmíněných druhů. Plus třeba pár andulek v případě že se bude jednat o společnost s párem korel víc nic. Na větší skupenství ptactva je to příliš malá voliéra, v ní může vznikat mimo jiné i agrese, pokud by polovina vyvedla mladé je to silně nad rámec kapacity zařízení
Mladé vyvedou jen andulky. Zbytek chce mět po jednom kuse.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kakadu_320
napsal(a):
Dobrý večer,
DĚKUJI JP
Tam bych dala tak pár korel a 2-3 páry andulek. Víc fakt nee.
Zvlášť rosely jsou dost "ostré" a kakariki bych taky nenazvala zrovna snášenlivými v době toku. Nám šli i po mnohem větších pap.nádherných.
Kakadu_320

XXX.XXX.226.1
A 1kakarik 1korela a dvě andulky?

Kakadu_320
napsal(a):
A 1kakarik 1korela a dvě andulky?
Za mě ti kakarici budou dělat neplechu.
Kakadu_320

XXX.XXX.213.29
Moc všem děkuju za odpovědi

Honza12
napsal(a):
Co třeba korely, andulky a neofémy.
Neofémy jsou trubky, které andulky budou terorizovat. I ty korely často jdou andulkám z cesty.
napsal(a):
Neofémy jsou trubky, které andulky budou terorizovat. I ty korely často jdou andulkám z cesty.
Přesně tak. Měl jsem zhruba ve stejné voliéře 1 pár korel a 1pár andul. Nešlo to andulky sedli korelám pred budku a nedali jim šanci zahnízdit , takže andulky museli jít pryč .

Horák lutino
napsal(a):
Všichni mi říkali, že korely + andulky žádný problém a výsledek? Zničené vejce u korel ,už nikdy více.
Ono záleží i na počtu, atd.
U nás třeba dokud bylo andulek méně než korel, tak to bylo ok. I odchovy v pohodě. Jak byly nastejno, už měly tendence korely odhánět od krmení. Takže jsme je rozdělili.