Pyrura ručně dokrmená

Prodám Pyruru zelenolícího - Nabízíme ručně dokrmené pyrurky v mutaci pine...
3000 KčSiggi
XXX.XXX.91.189
Zdravím vespolek.
Ptám se zde, jelikož nemám žádné zkušenosti s papoušky.
Věc se má tak, že v něm okolí se chtějí zbavit dvouletého pyrury a já bych mu ráda pomohla.
Samozřejmě se ho nazbavují jen tak. Údajně je k majitelé útočný, nalétává na ni a klove i přes klec.
Toleruje pouze muže, který ale nemá zájem a věnuje se mu jen občas.
Pohlaví nevíme, pouze věk a že pochází z voliéry, kde na ně chovatel bral rukavice :(
Není ručně dokrmovaný a bohužel nemám bližší info, jestli se takto chová celé dva roky, nebo až teď třeba kvůli pubertě.
Já osobně si myslím, že je ten pták pouze nešťastný, protože má nevyhovující klec, málo kontaktu a dle mého je nějaký problém v té konkrétní chovatelce, protože už je to údajně třetí papoušek v řadě, který ji takto napadá.
Ale otázka je jiná - mám ho jako začátečník vzít k sobě a zkusit ochočit, nebo je takové chování pro někoho zkušenějšího?
Není ve dvou letech pozdě a nebylo by mu lépe v chovu ve voliéře?
Četla jsem, že zrovna pyruru je snadné odbočit i to, že rádi štípou a nemusí jít o projev agrese.
Mám do toho jít, nebo budu akorát doklovaná a on ještě víc vzteklý a nešťastný? Strašně mu chci pomoci, ale bojím se abych nepřecenila síly.
Siggi
XXX.XXX.91.189
vegh
napsal(a):
Mám 18-párov pyrhur rozné druhi .nebolo ani jedno odchované ručne. A všetké my beru cez pleťivo z ruky.skor by som povedal že su doťéravé nie agrosori.počas od chovu idem knim aj 3-4 krát dene stále dam im dačo jabluko,mrkvu,piškotku,aj zelené.
A co z toho tedy plyne?
Že to půjde napravit a chce to jen trpělivost i po dvou letech?
Že to není v pyruře, ale v tom současném majiteli?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Siggi
napsal(a):
Zdravím vespolek.
Ptám se zde, jelikož nemám žádné zkušenosti s papoušky.
Věc se má tak, že v něm okolí se chtějí zbavit dvouletého pyrury a já bych mu ráda pomohla.
Samozřejmě se ho nazbavují jen tak. Údajně je k majitelé útočný, nalétává na ni a klove i přes klec.
Toleruje pouze muže, který ale nemá zájem a věnuje se mu jen občas.
Pohlaví nevíme, pouze věk a že pochází z voliéry, kde na ně chovatel bral rukavice :(
Není ručně dokrmovaný a bohužel nemám bližší info, jestli se takto chová celé dva roky, nebo až teď třeba kvůli pubertě.
Já osobně si myslím, že je ten pták pouze nešťastný, protože má nevyhovující klec, málo kontaktu a dle mého je nějaký problém v té konkrétní chovatelce, protože už je to údajně třetí papoušek v řadě, který ji takto napadá.
Ale otázka je jiná - mám ho jako začátečník vzít k sobě a zkusit ochočit, nebo je takové chování pro někoho zkušenějšího?
Není ve dvou letech pozdě a nebylo by mu lépe v chovu ve voliéře?
Četla jsem, že zrovna pyruru je snadné odbočit i to, že rádi štípou a nemusí jít o projev agrese.
Mám do toho jít, nebo budu akorát doklovaná a on ještě víc vzteklý a nešťastný? Strašně mu chci pomoci, ale bojím se abych nepřecenila síly.
Já bych tipla, že paní dělá něco blbě. Zvládla je-li to třetí papoušek a chová se stejně jako ti předchozí.
Pokud máte chuť to zkusit a jste připravení na pár klovanců, tak bych to zkusila.
Jinak za parťáka pak bude papoušek určitě taky rád. :)