Korela - odchov společně či jednotlivě

Hýl rudokorunkatý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

H.Z.

16.4.2022 16:14
H.Z.

XXX.XXX.51.177

Dobrý den, může mi někdo poradit, jak dál po odchovu mladých korel a vhodnost či nevhodnost jejich dalšího společného soužití . Musí každé mládě k jinému majiteli nebo mohou zůstat spolu? Předem děkuji za názory a info. H. Z.

16.4.2022 17:18
Pepa123

XXX.XXX.236.248

H.Z. napsal(a):
Dobrý den, může mi někdo poradit, jak dál po odchovu mladých korel a vhodnost či nevhodnost jejich dalšího společného soužití . Musí každé mládě k jinému majiteli nebo mohou zůstat spolu? Předem děkuji za názory a info. H. Z.

Pokud ten budoucí majitel nebude odchovávat a má je na ochočení tak navydim problém mu klidně 2 nechat. V opačné případě bych to já nedoporučoval. Asi nebude dobré odchovávat když máte sourozence. Ale tady na některých vláknech to podle debat někteří chovatelé provozují .

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2022 20:16

H.Z. napsal(a):

Stejná pohlaví spolu klidně mohou být dál. Pár bych spolu nedávala - dík příbuznosti. Ne každý nový majitel je soudný a rozdělí je k nepříbuzným protějškům.

H.Z.

16.4.2022 22:07
H.Z.

XXX.XXX.51.177

Děkuji za názory, též jsem si myslela, že příbuznost tak blízká raději ne do jedné voliéry. Jsem v tomto oboru zatím začínající 😇

17.4.2022 10:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stejná pohlaví spolu klidně mohou být dál. Pár bych spolu nedávala - dík příbuznosti. Ne každý nový majitel je soudný a rozdělí je k nepříbuzným protějškům.

Tak samozřejmě že pokud někdo nerozumí příbuzenské plemenitbě může to dopadnout špatně

17.4.2022 12:25

Tak samozřejmě že pokud někdo nerozumí příbuzenské plemenitbě může to dopadnout špatně

Tak ruku na srdce, kolik takových chovatelů znáte? :) Já bych do toho třeba nešla ani po xx letech chovu nejrůznějších druhů zvířat. Vím, co to může napáchat zdravotně. Za to mi ta krása nestojí.

17.4.2022 14:31

Tak ruku na srdce, kolik takových chovatelů znáte? :) Já bych do toho třeba nešla ani po xx letech chovu nejrůznějších druhů zvířat. Vím, co to může napáchat zdravotně. Za to mi ta krása nestojí.

No vcelku dost ..... Jak můžete vědět když ji nepraktikujete?😉 Příbuzenskou plemenitbu jsem ve svém chovu použil už několikrát (zvlášť pokud si chcete vytvořit chovnou linii/kmen je to viceme nezbytnost) ale jak už jsem psal člověk který tomu nerozumí napáchá víc škod než užitku PS: v příbuzenské plemenitbě se sourozenci niky neparuji s tím nelze nic jiného než souhlasit 😉

17.4.2022 14:40

No vcelku dost ..... Jak můžete vědět když ji nepraktikujete?😉 Příbuzenskou plemenitbu jsem ve svém chovu použil už několikrát (zvlášť pokud si chcete vytvořit chovnou linii/kmen je to viceme nezbytnost) ale jak už jsem psal člověk který tomu nerozumí napáchá víc škod než užitku PS: v příbuzenské plemenitbě se sourozenci niky neparuji s tím nelze nic jiného než souhlasit 😉

Tak ono to člověk nemusí praktikovat doma - já to zažila u pískomilů. Věděla jsem o vloze pro epilepsii u samičky a vyřadila ji z chovu (teda spíš vůbec nezařadila). Paní si je vzala na mazla. Bohužel na ní i tak chovala a ještě jí koupila příbuzného samečka (jednalo se o pískomily s PP, takže jsme věděli, jaká je to krev) a dala je po nějaké době ke kamarádce chovatelce zpět. X mláďat mělo epilepsii a hezký pohled to vskutku nebyl. :( Většina se musela nechat uspat. Do teď nechápu, proč ji aspoň koupila samce nepříbuzného.

Plus hodně čtu, atd. takže to info prostě mám. Ano - pokud to dělá někdo s rozumem a ví, co je cílem (a počítá, že prostě můžou vyjít nemocné a jinak nepodařené kusy), tak proč ne. Ale amatérům bych to rozhodně nedoporučila. 😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík