exotic11
napsal(a):
V žádném případě nedoporučuji, místnost to nevytopí. Vyzařuje teplo pouze před sebe, vhodné do koupelen když vylezete ze sprchy a stoupnete si před panel, ale že by to místnost nějak vytopilo, to rozhodně ne.
Infra panel neohriva-nevytapi mistnost ale pouze predmety.
Venca Škvor
napsal(a):
To mě právě zaráží... Nikdy jsem to neviděl jak to funguje a podle toho co se dočtu v letácích si to nějak nedokážu představit... Nechce se mi úplně experimentovat a už vůbec ne na papoušcích...
Chapu, ale bez toho bych nic nezjistil. Funguje to jako napr.slunce,je zatazeno je vam chladno zasviti a je vam hned pocitove lepe. Jestli se rozhodnete je lepsi koupit kvalitnejsi s termostatem. A jeste jednu vec,nejlepe je navsteva specialni firmi, kde vam vse predvedou a vysvetli.
exotchov
napsal(a):
Chapu, ale bez toho bych nic nezjistil. Funguje to jako napr.slunce,je zatazeno je vam chladno zasviti a je vam hned pocitove lepe. Jestli se rozhodnete je lepsi koupit kvalitnejsi s termostatem. A jeste jednu vec,nejlepe je navsteva specialni firmi, kde vam vse predvedou a vysvetli.
Tak to je jasné... Díky za info😉
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja osobne som mal aj infrapanely v miestnosti kde zimujem ary a žakov. Výsledok popravde nič moc, nejako extra to miestnosť ani tie predmety neohrialo, bolo tak skôr zima ako teplo. Potom som si kúpil olejový radiátor " wallander " od firmy One concept ( nie je to reklama) s výkonom 600 a 800W a veľká spokojnosť. Vyhrteje mi miestnosť na 16-19 stupňov podľa potreby, nastavím si všetky potrebné parametre, dlho drží teplo a je s termostatom. Dá sa zavesiť na stenu mám ich 3. rokom a bez jediného problému.
Pripájam link: https://www.electronic-star.sk/?cl=details&cnid=b231a94853d954846616c24fe00e35c5&anid=5520013d59cfe66e03e27a4864c3e83c&varselid[0]=b13812792d076245c878aa6919468d48&varselid[1]=263ee3f5ea4808a7c915d6e980901eba
Ja som kupoval tie lacnejšie verzie rozbalené.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ja osobne som mal aj infrapanely v miestnosti kde zimujem ary a žakov. Výsledok popravde nič moc, nejako extra to miestnosť ani tie predmety neohrialo, bolo tak skôr zima ako teplo. Potom som si kúpil olejový radiátor " wallander " od firmy One concept ( nie je to reklama) s výkonom 600 a 800W a veľká spokojnosť. Vyhrteje mi miestnosť na 16-19 stupňov podľa potreby, nastavím si všetky potrebné parametre, dlho drží teplo a je s termostatom. Dá sa zavesiť na stenu mám ich 3. rokom a bez jediného problému.
Pripájam link: https://www.electronic-star.sk/?cl=details&cnid=b231a94853d954846616c24fe00e35c5&anid=5520013d59cfe66e03e27a4864c3e83c&varselid[0]=b13812792d076245c878aa6919468d48&varselid[1]=263ee3f5ea4808a7c915d6e980901eba
Ja som kupoval tie lacnejšie verzie rozbalené.
Jeste jednou se k tomu vratim,nechapu reakce ze nic moc. Pouzivaji se v mnoha odvetvich napr.i ve zdravotnictvi v inkubatorech pro novorozene i ve velkych prumyslovich halach. tuto zimu sem poridil i domu a nez zatopim v kotli tak pouzivam a dobre. No asi sme kazdy z jineho testa.
Infrapanel mám v domě a budu dávat další. Pokud je panel o správném výkonu, tak to normálně vytopí. Infrapanel je obyčejná topná deska o teplotě cca. 90-120 stupňů, jen se vznešeným názvem a cenou. Do voliér jsem nad nimi taky uvažoval, ale roky vytápím voliéry obyčejným olejovým radiátorem na kolečkách za pár stovek. Spotřeba je cca. stejná. Není to perpetuum mobile, jen jedna s variant. Hlavní výhoda je, že nezavazí na zemi, ale je zavěšený v horní polovině stěny. Hlavní nevýhoda je pro mě to, že je ideální, aby byl naproti každé voliéry, když mám zděné příčky mezi nimi. No a samozřejmě i cena.
marcelanej
napsal(a):
u infra si osobně nejsem jistá tím zdravotním hlediskem, máme je plánované v domě a ted jsem četla, že pod stropními člověk nemá dlouho být - a to přímo na stránkách výrobce..v současném bydlení máme kamenné panely, jsou velmi příjemné nám i zvířatům, ale jsou taky výrazně dražší...
Infrapanely jsou z různých materiálů, i kámen, zrcadlo,...