Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2022 17:55
namornik

XXX.XXX.106.77

Dobry den., schanim casopis Faunu

22.4.2022 20:03
jarat

XXX.XXX.205.181

Tuším, že byl zrušen.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2022 21:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Časopis už se nevydává cca rok myslím.

23.4.2022 21:46
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Časopis už se nevydává cca rok myslím.

Ano, časopis Fuuna už nevychází. Bohužel.
Vydavatelé začali brzo po tzv. sametové revoluci.
Začali na novíinovém papíru jako inzerce a občas článek. Za dlouhou dobu se vypracovali na vynikající časopis se širokým chovatelským záběrem. od psů, drůbeže koní po exoty.
Přirovnal bych časopis k Rádci z Předmostí na Moravě, kterého mám několik ročníků do roku 1938.
Za ty roky i mě Fauna nějaké texty uveřejnila. S přístupem redaktorky paní H. jsem se se mnohdy jinde nesetkal . Každý příspěvek poslán před otištěním ke schválení, nezměněno jediné slovo. Bohužel dnes se mnohé redakce chovají trochu jinak a to nehovořím o chovatelství.
Dnešní internetové články z dřívějších textů iFauny jsou nahrážkou, ale ty stohy tištěné Fauny ve kterých se občas probírám už žádný internet nenahradí.Jsem stará generace a myslím postaru. Dnešní doba je rychlá, stručná a ne osobní komunikace. Už spolu přestáváme mluvit jen "komunikujeme" prostřednictvím moderní techniky.
Už za sto let zde z lidí, co potkáváme i ty dnes narozené nikdo nebude.Budou zde jiní. Jestli klepší nebo horší než my, se nikdy nedovíme. ale lidé zde žijí tisíce let, tak to zase nějak dopadne.
Tímto vzdávám dík všem přátelům přírody, kteří si v této nejisté době zvolili chov nejen exotů, bez ohledu na ztrátu či zisk.
Škoda, že Fauna nenalezla ve tvrdé konkurenci následovníky.
Bývalá redakce Fauny. Díky za roky zajímavého čtení.
Otakar Německý

Přidejte reakci

Přidat smajlík