Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2022 18:39
bobanek01

XXX.XXX.98.149

Dobrý den prosím o radu nevilihla se mě mladé od alexandů malých oplozene jsou a vyvinuté také ale nevilihli se a bojím se že by se mě to mohlo rozšířit mezi ostatní ptáky co stín?děkuji za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2022 08:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

bobanek01 napsal(a):
Dobrý den prosím o radu nevilihla se mě mladé od alexandů malých oplozene jsou a vyvinuté také ale nevilihli se a bojím se že by se mě to mohlo rozšířit mezi ostatní ptáky co stín?děkuji za rady

Teď je otázka, zda samice špatně neseděla a nezastudila je. Nebo zda nebyla nízká vlhkost a mláďata se neměla sílu proklovnout skořápkou?

to je jejich první snůška?

6.5.2022 08:51
kareta

XXX.XXX.84.6

bobanek01 napsal(a):

Když chcete, aby Vám někdo poradil, tak to napište tak,aby tomu někdo rozumněl. Ten váš dotaz nemá hlavu, ani patu.

6.5.2022 09:36
bobanek01

XXX.XXX.98.149

No je to několikáté hnízdo a Samice sedí pořád ale neviděl sem ji že by se šla koupat a vlhkost v budce moc už není i když sem dal mokrou rašelinu s hoblinama tak mám zvlhčit a jak moc ?

6.5.2022 09:52
kareta

XXX.XXX.84.6

bobanek01 napsal(a):
No je to několikáté hnízdo a Samice sedí pořád ale neviděl sem ji že by se šla koupat a vlhkost v budce moc už není i když sem dal mokrou rašelinu s hoblinama tak mám zvlhčit a jak moc ?

Pár je v místnosti, nebo venku ? Jaký věk má pár ? Z čeho máte obavy, aby se to nerozšířilo mezi ostatní ptáky?

6.5.2022 17:44
bobanek01

XXX.XXX.98.149

Pár je venku tudíž i budka je venku a stáří páry je 7 let takže už mladé měli a strach jen z toho že kdyby to byla nějaká bakterie aby se mě to nedostalo na ostatní ptactvo protože mě vše začíná jít vše do totu.
Tak sem dnes zkontroloval ostatní budky a u druhé páry alexů se dnes mladé vylihlo ale stejně sem zvlhčil budky u i u ostatních ptáků ale sem z toho nervózní a nechci jim tam pořád chodit tak nevím

7.5.2022 07:23
kareta

XXX.XXX.84.6

bobanek01 napsal(a):
Pár je venku tudíž i budka je venku a stáří páry je 7 let takže už mladé měli a strach jen z toho že kdyby to byla nějaká bakterie aby se mě to nedostalo na ostatní ptactvo protože mě vše začíná jít vše do totu.
Tak sem dnes zkontroloval ostatní budky a u druhé páry alexů se dnes mladé vylihlo ale stejně sem zvlhčil budky u i u ostatních ptáků ale sem z toho nervózní a nechci jim tam pořád chodit tak nevím

Nemusíte být z toho nervozní. Jednou se zadaří,jindy ne. Pro jistotu si můžete u toho páru nechat udělat vyšetření trusu, kdyby to byla náhodou nějaká infekce.

pionusites

7.5.2022 07:56
pionusites

XXX.XXX.40.108

Příčin úhynu ve vejci může být více. Mám spíše obavy abyste vlhčením budek bez zjištění opravdové příčiny nezlikvidoval i snůšky dalších párů. Doporučuji nechat u mrtvých vajec udělat pitvu, případně nechat vyšetřit i rodiče a podle toho se zařídit.

7.5.2022 08:20
bobanek01

XXX.XXX.98.149

Pitvu už mám domluvenou s veterinářem zabývající se exotickým ptactvem tak se uvidí ale ještě čekám jen sem chtěl nějakou radu jako prevenci

7.5.2022 12:00
Pionus senilis

XXX.XXX.232.12

Záleží jak je to moc po termínu.me se jednou rosely za horších teplotních venkovních podmínek vylíhly skoro o deset dní později.taky záleží,kdy samice nasedne.nekdy je dobrá kontrola prosvitit vejce a člověk i vidí,zda to mladé ve vejci má pohyb...

Přidejte reakci

Přidat smajlík