Dobrý den,
Máme svojí první andulku, měl by to být samec..? Chceme mu pořídit kamaráda,, váháme zda samici nebo samce, mladé nechceme. Slyšela jsem že když nemají budku tak nezahnízdí, co je na tom pravdy? Jak probíhá seznámení? Můžu dát nového ptáka ke stávajícímu do klece?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Japeka
napsal(a):
Dobrý den,
Máme svojí první andulku, měl by to být samec..? Chceme mu pořídit kamaráda,, váháme zda samici nebo samce, mladé nechceme. Slyšela jsem že když nemají budku tak nezahnízdí, co je na tom pravdy? Jak probíhá seznámení? Můžu dát nového ptáka ke stávajícímu do klece?
Máte mladého samečka. Pokud nechcete chovat, doporučuji koupit mládě - samce. Dva samci se u andulek snáší úplně v pohodě. Samice je schopná snášet i na zem, když ji budku nedáte.
S novou andulkou dodržet aspoň 14 dní karanténu v jiné kleci. Poté ve větší kleci. kde už budou spolu, upravit prostředí (přendat větve, dát čerstvý okus, atd.) a vypustit je spolu.
Pokud chováte nynější andulku v té kulaté kleci na fotce, vyhoďte ji. Je zcela nevhodná. Pro andulku je vhodná klec min. 60x40x50-60cm (d,š,v). Samozřejmě při pořízení 2 andulek je nutná větší ! vybírala bych ze Zolux Neo, MESSI II chrom , Klec Sára, apod.
Děkuji za radu.
Klec na které sedí je okrasná a uvnitř je dekorace. Máme voliéru 🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Japeka
napsal(a):
Děkuji za radu.
Klec na které sedí je okrasná a uvnitř je dekorace. Máme voliéru 🙂
Tak to pak joo. :))
Bohužel už jsem viděla spoustu nevhodných klecí. 🙈