Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2022 19:54
Alexandr čínský

XXX.XXX.210.202

Dobrý večer,
můj dotaz je možná zvláštní, ale nikde to na internetu nemohu najít.
Kolik je optimální množství krmiva pro jednoho papouška.
Krmím směsí pro velké papoušky, plus ovoce a denně zelené krmení.
Zajímá mě množství zrnin na jeden kus, aby ptáci nebyli hladoví. Ptám se nato úmyslně právě teď, když ptáci hnízdí, jelikož mám pár alexandrů čínských, kteří krmí své mladé a přijde mi, že samec je hladový.
Děkuju za odpovědi.

12.5.2022 20:08
JoPe

XXX.XXX.82.8

Alexandr čínský napsal(a):
Dobrý večer,
můj dotaz je možná zvláštní, ale nikde to na internetu nemohu najít.
Kolik je optimální množství krmiva pro jednoho papouška.
Krmím směsí pro velké papoušky, plus ovoce a denně zelené krmení.
Zajímá mě množství zrnin na jeden kus, aby ptáci nebyli hladoví. Ptám se nato úmyslně právě teď, když ptáci hnízdí, jelikož mám pár alexandrů čínských, kteří krmí své mladé a přijde mi, že samec je hladový.
Děkuju za odpovědi.

Nehledejte teoretické ideály, už teď jste si odpověděla, že jim podávaná dávka nestačí. Zkrátka když mají mladé, tak jim dejte, co se do nich vejde, ať ty mladé stojí za to a nejde jen o kvantitu, ale též o kvalitu krmiva.

12.5.2022 20:12
Alexandr čínský

XXX.XXX.210.202

JoPe napsal(a):
Nehledejte teoretické ideály, už teď jste si odpověděla, že jim podávaná dávka nestačí. Zkrátka když mají mladé, tak jim dejte, co se do nich vejde, ať ty mladé stojí za to a nejde jen o kvantitu, ale též o kvalitu krmiva.

Děkuju za reakci, už dnes jsem jim přidala jednou tolik a bylo to lepší.
Ještě se zeptám, třeba je to nesmysl...když ptáci slétají na zem, aby dojídali to co jim upadne, znamená to, že jim to nejspíš nestačí???

12.5.2022 20:16
JoPe

XXX.XXX.82.8

Děkuju za reakci, už dnes jsem jim přidala jednou tolik a bylo to lepší.
Ještě se zeptám, třeba je to nesmysl...když ptáci slétají na zem, aby dojídali to co jim upadne, znamená to, že jim to nejspíš nestačí???

To je normální přirozený projev většiny ptáků něco hledat na zemi, jestli by se nenašlo ještě něco jiného.

12.5.2022 20:18
Alexandr čínský

XXX.XXX.210.202

JoPe napsal(a):
To je normální přirozený projev většiny ptáků něco hledat na zemi, jestli by se nenašlo ještě něco jiného.

To určitě, jen ti moji to nikdy předtím nedělali, až teď, tak mě napadlo, jestli to s tím nedostatkem nesouvisí

12.5.2022 20:56
JoPe

XXX.XXX.82.8

To určitě, jen ti moji to nikdy předtím nedělali, až teď, tak mě napadlo, jestli to s tím nedostatkem nesouvisí

Zřejmě souvisí, někdy ptáci uvítají nový písek, grit, dřevěné uhlí, vápno, nebo nějaké larvy.

12.5.2022 21:00
Alexandr čínský

XXX.XXX.210.202

JoPe napsal(a):
Zřejmě souvisí, někdy ptáci uvítají nový písek, grit, dřevěné uhlí, vápno, nebo nějaké larvy.

To vyzkouším, písek mají ve voliéře pořád, ale zkusím dát nový a to vápno taky!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík