Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
To jste za těch 24 dnů nezkontroloval jestli jsou vejce oplozená.
papagaj123
napsal(a):
dobrý den chtěl bych se zeptat mám pár rosel rubin samice má 7 vajec pářily se a dnes je to 24 den od prvního vejce a zatím se nic nevilíhlo co stím děkuji.
No čemu se divíte ? Rosely se líhnou zhruba za 3 týdny, ale musí ta samice na těch vejcích trvale sedět a jelikož žádná nesedne na první vejce, tak musíte počítat dobu od trvalého zasednutí. V praxi to většinou vychází tak, že od snesení prvního vejce se mladé líhnou za 30 - 35 dní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
JoPe
napsal(a):
No čemu se divíte ? Rosely se líhnou zhruba za 3 týdny, ale musí ta samice na těch vejcích trvale sedět a jelikož žádná nesedne na první vejce, tak musíte počítat dobu od trvalého zasednutí. V praxi to většinou vychází tak, že od snesení prvního vejce se mladé líhnou za 30 - 35 dní.
Není těch 14 dnů příliš nataženo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
JoPe
napsal(a):
Vychází to tak, vejce snáší ob den, některá má delší interval, sedne třeba až na 7 vejce. Některé samice jsou delší dobu v budce a na vejcích nesedí,takže leckdy se někdo ukvapí a vejce vyhodí předčasně.
Děkuji za vysvětlení,ale je to jen teorie.Nevím proč,ale u mne to vypadá trochu jinak a to u všech.Prošel jsem záznamy a všude plus 5 max 7 dnů.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za vysvětlení,ale je to jen teorie.Nevím proč,ale u mne to vypadá trochu jinak a to u všech.Prošel jsem záznamy a všude plus 5 max 7 dnů.
Tak holt máme každý jiné rosely i z pohledu rodičovských instinktů a ty moje jsou o to záludnější. Hlavně že samy spolehlivě odchovávají a těch pár dní v tom stejně nehraje roli.
papagaj123
napsal(a):
dobrý den chtěl bych se zeptat mám pár rosel rubin samice má 7 vajec pářily se a dnes je to 24 den od prvního vejce a zatím se nic nevilíhlo co stím děkuji.
Přesně jak píše JT. To ani nevíte zda jsou oplodněná? Zbytečně se tady zase řeší dny. Jednomu zasedne tak, druhému onak.