Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2022 00:05
Tinamartina

XXX.XXX.48.32

Dobry den ...prosim vas viete mi pomoct ci su to samci alebo samicky...

21.5.2022 13:38
lavice

XXX.XXX.224.247

Tinamartina napsal(a):

Dle mne, dvě samice

21.5.2022 14:06
JoPe

XXX.XXX.82.8

Tinamartina napsal(a):

Opalín by samec mohl být a to druhé přírodního typu na první pohled vypadá jako jasná samice. Když jí vyfotíte ze předu, tak se asi ukáže, že nemá vůvec červenou hruď a to by napovídalo na křížení s roselou žlutohlavou.

22.5.2022 14:07
Tinamartina

XXX.XXX.48.32

Mi ich mame doma takto...ale lietaju po byte...len problem je ze pve sme kupili rozelu cervenu a korelu zltosedu...boli spolu v klietke lebo ze si ublizovali ked boli sami...tak sme teda zobrali oboch ked boli na seba zvyknuti ale potom sme im dokupili sedu korelu a farebnu rozelu....a nejak sa divne zacali chovat...farebna sa postavy vystrie sa vysoko vydava taky divny zvuk ako tokanie a cervena zacne tak spievat alebo cosi take...a kedze sme chceli iba chlapcekov tak nam bolo povedane v chovprodukte ze su to chlapci...to ze sa trochu hasteria no su spolu iba tyzden ale nic brutalne...len sme s muzom na dileme ....co dalej ...neradi by sme ich deprimovali...a racej si dame poradit...rak poslem zopar fotiek..dakujem vam vsetkym za rozumne rady uz dopredu...farebna ma brusko bledunko modre...zarial je Kajo a cervena Jajo...

23.5.2022 21:52
JoPe

XXX.XXX.82.8

Tinamartina napsal(a):
Mi ich mame doma takto...ale lietaju po byte...len problem je ze pve sme kupili rozelu cervenu a korelu zltosedu...boli spolu v klietke lebo ze si ublizovali ked boli sami...tak sme teda zobrali oboch ked boli na seba zvyknuti ale potom sme im dokupili sedu korelu a farebnu rozelu....a nejak sa divne zacali chovat...farebna sa postavy vystrie sa vysoko vydava taky divny zvuk ako tokanie a cervena zacne tak spievat alebo cosi take...a kedze sme chceli iba chlapcekov tak nam bolo povedane v chovprodukte ze su to chlapci...to ze sa trochu hasteria no su spolu iba tyzden ale nic brutalne...len sme s muzom na dileme ....co dalej ...neradi by sme ich deprimovali...a racej si dame poradit...rak poslem zopar fotiek..dakujem vam vsetkym za rozumne rady uz dopredu...farebna ma brusko bledunko modre...zarial je Kajo a cervena Jajo...

Máte to v té kleci namačkané jak sardinky v oleji Rozdělte to, nebo udělejte větší klec, ptáci pak mají často polámané peří a nemají chvilku klidu. Co se týká toho pohlaví, tak u té červené je nejisté a ta přírodního typu je nejspíš samice a potvrdilo se, to co jsem vám psal, že se jedná o křížence s roselou žlutohlavou, tak to raději nemnožte.

23.5.2022 23:10
Tinamartina

XXX.XXX.48.32

Dobrý deň
ďakujem pekne ... už riešim prestavbu kuchyne lebo máme klietku 80 x 50 x 160 cm takú podlhovastú dlhu ( a už som aj mužovi oznámila že chcem pre miláčikov väčšiu, len to musí ešte stráviť, tú prestavbu kuchyne :D ) A čo sa týka rozmnožovania, tak to nebolo vôbec v pláne, s oboma druhmi mám skúsenosti za mladi, ale s každým osobitne. Rozmnožovanie ma ani nenapadlo. Len pred mesiacom sme boli v chov produkte a chúďatka tam boli také zúbožene v tej maličkej klietke kde mali možnosť iba jest a piť a sedieť na bydle až mi bolo doplačú. Tak sme ich kúpili k nám. Behom týždňa sme sa skamošíli s Jajkom a Pajkom ( možno Pajkou červenou ). Lenže potom som bola v inom chov produkte a tam ta farebná ( Kajka) sedela v takej istej malej klietke a rohu v kuté a strašne zúfalo na mňa kukala tak som teda pred týždňom zobrala aj ju a teda aby to bolo fér tak sme kúpili ešte aj malého šedého koreliaka ( Dajka). Čo sa týka nezhodou v klietke nedochádzalo nejak moc ...ale skôr kôli miskám a veľkej vodnej nadobe . A až po 4 dňoch zrazu sa Kajka ( farebná ) postavila na bydlo vystrela sa a tokala ( ako tokáň) na Pajka/u (červenu ) a nahaňala ho stale po klietke. Tak som ich na druhý deň pustila lietať po byte. Jednu noc obaja prespali mimo klietky ale pekne sa potom vratili sami do klietky ( dosť divne lebo som sa pripravovala že to bude trvať dlhšie ale všetci 4 spolupracuju ( no maly šedy sa ešte boji ale on je najmenší ) Potom som trochu plachtila po nete a sa mi vlasy ježili že asi máme párik. ( Ja som mávala tieto druhy za mladi ale vždy iba chlapcov nikdy nije páriky ) Mi sme si ich kúpili ako maznáčikov, ale aby neboli moc na nás závislý, lebo mame aj vnúčatá a niekedy som neni ani doma celý deň a nechceli sme aby im bolo smutno. Nezhody sme vyriešili 4 miskami , hrkalkami a prestavala som úplne klietku aby bola nová pre všetkých nech si nik z nich nerobi na nic nárok a aby začali spolu ešte raz. A asi to zabralo dnes ma milo prekvapili - včera boli odutý ale dnes čo ma uplne vyšokovalo lebo som predpokladala že sa budeme par mesiacou kamošiť kým si zoberu z ruky a bac. Najprv prišiel ráno Koreliak Jajo ( žltošedy ) zobral pupavu, za nim prifrčala rozela Pajko/a (červená), a zrazu sa odhodlala aj nova farebná rozela Kajka...jedine malý šedy koreliak Dajko sa ešte boji . Tak som z nich úplne happy ale keďže viem aký sú tvrdohlavý tak sa moc nevytešujem ( ale červena Pajka/o neviem ci chlapec či dievča ) dnes chodila celý deň po maškrty ...tak ma vyšokovala. Dokonca aj s Kajkou už na seba tak netokajú a pekne vedľa seba všetci 4 žrali každý ma svoju misku a inej farby a ani o vodnu nadržku sa nebiju. Takže ked už doriešim tu veľku klietku tak by to malo byť super. Jednina vec z ktorej sa mi ježia vlasy je to ci mame parik alebo nije. Lebo mi nechceme mlade...z toho som už par noci na prášky. Takže preto som chcela vedieť že čo vlastne máme doma...lebo asi predavači v chov produktoch ani nevedie čo tam majú lebo to bola podmienka že nechceme párik. Tak dúfam že ( ta červena Pajko/a) teda bude dievča. Ale veľmi pekne ďakujem za pomoc ...som trochu kľudnejšia...uvidíme čo bude ďalej no dnes už si ma omotali kolo prstu takže uvidíme čo vymyslia zajtra. Takže ešte raz ďakujem veľmi pekne za pomoc.

23.5.2022 23:11
Tinamartina

XXX.XXX.48.32

Ďakujem veľmi pekne

Přidejte reakci

Přidat smajlík