Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2022 12:20
fifidlo84

XXX.XXX.155.115

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo podobné zkušenosti. V letošním roce mám problém u několika párů Alexandru malých. V oplodněných vejcích se začal vyvíjet zárodek, ale po čase umřel. Z 5 oplodněných vajec se vylíhnulo 1 nebo žádné mládě. Nejdříve jsem myslel, že to bylo chladným počasím při snůšce. 2 páry jsem nechal sednout znovu a opět stejná situace a to už byla teplota vyšší. U těchto párů jsem pravidelně odchovával 4-5 mladých. Krmení ani ubytování se nijak nezměnilo. Dokonce jsem je zkoušel rosit, zda náhodou nezaschnuly. Mám je ve vnitřní ubikaci s výlety. Před tím byla teplota kolem 5 stupňů a víc a nyní je kolem 15 stupňů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2022 12:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň, skúste tieto mŕtve zárodky dať na pitvu, kde urobia bakteriálne vyšetrenie. Môže sa stať, že dospelý vtáci sú nosičmi baktérie, ktorá je zodpovedná za úmrtie zárodkov vo vajíčkach. Druhá možnosť je aj tá, že vtáci sú príbuzný, ale keď ste v minulosti od tých párov pravidelne odchovával, asi bude správna ta prvá možnosť.

24.5.2022 13:21
FzW

XXX.XXX.32.249

fifidlo84 napsal(a):
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo podobné zkušenosti. V letošním roce mám problém u několika párů Alexandru malých. V oplodněných vejcích se začal vyvíjet zárodek, ale po čase umřel. Z 5 oplodněných vajec se vylíhnulo 1 nebo žádné mládě. Nejdříve jsem myslel, že to bylo chladným počasím při snůšce. 2 páry jsem nechal sednout znovu a opět stejná situace a to už byla teplota vyšší. U těchto párů jsem pravidelně odchovával 4-5 mladých. Krmení ani ubytování se nijak nezměnilo. Dokonce jsem je zkoušel rosit, zda náhodou nezaschnuly. Mám je ve vnitřní ubikaci s výlety. Před tím byla teplota kolem 5 stupňů a víc a nyní je kolem 15 stupňů.

Dobrý den. Pravidelně odchoválaly, měnil jste dříve podestýlku v budkách a nyní ne?

24.5.2022 16:20
atobajus

XXX.XXX.195.189

Určitě udělat pitvu a pak vám veterinář poradí jak a čím přeléčit chovné ptáky. Tohle je celkem častý dotaz, bohužel každý chce slyšet nějakou banální příčinu a jednoduché řešení jako třeba rosit vejce nebo změnit podestýlku a pak zbytečně ztratí další sezonu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík