Nabízím na prodej loňské rosely pestré a pennty

Prodám Roselu pestrou - Rosely jsou v mutacích rubino a červený opalín, pen...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nejvíc jsem zatím zahlédla odchov 9 mladých. Osobně bych tipla, že se stejně všechny nevylíhnou (když si vezmu, že se budou postupně líhnout a samice bude zahřívat mladé i vajíčka). Případně bych počítala s podložením několika mláďat jinému páru / dokrmováním. Za mě ideální počet těch 5, max. 6, aby mláďata prospívala v pořádku a rodiče se zbytečně nevysílili.
Určitě bych jim alespoň dala krmení, co nejblíže budce, ať nemusí samec lítat velké vzdálenosti.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Ještě nemají 11 mladých-pokud tomu tak bude i když je to nepravděpodobné, musíte se především dobře starat vy, aby to zvládli.
Tak to nechte na přírodě, jak se říká nějak to dopadne.
U mne rozely nejvíce 8 mladých,a to jsem nestačil doplňovat krmení. Ale dá se,pokud jim v tom pomůžete,myslím přísunem krmení míchanici máčené krmení atd...
Letos jsem měl taky 11 plných vajec - odchov 7x mladých. Nebylo kam podstrčit.takže jsem to nechal na nich. Upřímně, není moc velká šance aby se vše vylíhlo.Pavel
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
deemonio
napsal(a):
tak dnes už první 4, tak uvidíme dále. Snad to dají. jak to bude vše, pošlu foto. teď otázka kdy kroužkovat, když se to bude líhnout takto postupně. Nehce se mi tam lozit vícekrát a zbytečně je rušit.
Pokud chcete kroužkovat tak tam budete muset lozit více než vícekrát-to je normál.Čím více mláďat tím více návštěv.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
162
napsal(a):
Nejsem žádej blbec abych nevěděl že 11 vajec neobsedne.Vybrala si to sama.Když nevychová nic tak se neposeru.Nejsem množitel.
Nejste množitel a podle reakce to vypadá,že ani chovatel.
deemonio
napsal(a):
podle mě 11 vajec obsedne, díval jsem se jestli jsou oplodněná a všechny byly krásně teploučké, spíše, jestli to bude stačit krmit. A jak se tedy příště zachovat když najdu 11 vajec oplozených dle pravého chovatele??
Tak to je stav teď bez mladých. Jak se začne nadzvedávat kvůli mladým, tak už to bude taky o něčem jiném.
Já nechávám prostě nechám sednout na max. 8 vajec. Když je jich víc, vezmu je.
Nebo nechat a počítat s tím, že mláďata podložíte pod jiný pár /budete dokrmovat.