Dobrý den, chtěl bych se jen optat … mám voliéru 6.5m x 2m x 2m s jedním výletem mimo střechu ( kvůli sprchování na dešti ). Ve voliéře mám páru nádherných , korel, Číňanů a kakariků. V poslední době samice od všech párů snáší prázdná vajíčka přičemž loni snášely korely plná a i kakarici. Chci se tím zeptat co je špatně či co dělám špatně ? Náš samec papouška nádherného roka na samici korely vůbec nevím proč 🤦♂️. Po případě děkuji za odpovědi.
Michalpop
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se jen optat … mám voliéru 6.5m x 2m x 2m s jedním výletem mimo střechu ( kvůli sprchování na dešti ). Ve voliéře mám páru nádherných , korel, Číňanů a kakariků. V poslední době samice od všech párů snáší prázdná vajíčka přičemž loni snášely korely plná a i kakarici. Chci se tím zeptat co je špatně či co dělám špatně ? Náš samec papouška nádherného roka na samici korely vůbec nevím proč 🤦♂️. Po případě děkuji za odpovědi.
Dejte každý druh po páru do voliéry a budete to mít bez problémů. Co jiného vám na to poradit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Zatím odklízíte jen čistá vajíčka, až si půjdou po krku..? Musíte vypozorovat kteří ptáci dělají problémy a zakročit. Z vaší strany může být problém třeba v budkách- množství,umístnění.Takhle na dálku je těžké přijít na důvod nezdaru.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zatím odklízíte jen čistá vajíčka, až si půjdou po krku..? Musíte vypozorovat kteří ptáci dělají problémy a zakročit. Z vaší strany může být problém třeba v budkách- množství,umístnění.Takhle na dálku je těžké přijít na důvod nezdaru.
Když se tenkrát nesnesly s ostatními zpěvaví tak jsem je dal ihned pryč ale teď po sobě nejdou jen ze nádherný samec roka na samici korely to je vše a budky má každý svou a i jiný rozměr a jinam zaměřenou výletem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nic lepšího než rozdělit je asi nevymyslíte. Evidentně se navzájem ruší. Nebo se prostě smířit s tím, že budete bez odchovů.
Ono společné voliéry jsou fajn, ale ne vždy to funguje a všichni odchovávají. Chce to prostě vychytat. ;)
Nikdo vás neurážel. Snažil se vám každý poradit. Takovým , jako jste vy , tak bych doporučil zajít si do knihovny a něco si přečíst o chovu ptactva. Potom by jste se tady zbytečně neptal na blbé otázky. Máte v jedné voléře ptáky, Austrálie, Ásie a Nového Zélandu. Nezlobte se, ale to by tak nekombinoval, ani blbec.