Ryžovník šedy Achatový

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2022 17:39
gaborik123

XXX.XXX.203.43

Ahoj,

Kupil som si tohto ryžovnika v chovatelskom obchode , bolo mi ho luto ,bol v hodne zlom stave.Už sa radšej nebudem divať ku klecam s vtakmy som sa zaprisahal.
Teraz už je v dobrej kondici....
Moja otazka ide o samca alebo samicu ?
Do toho obchodu ho vraj priniesol chovatel ,meno nevedeli na nohe mal vtak poznavaciu značku od toho chovatela (nie kružok) a predavačkam povedal , že ide o samca pol roka stareho a označkovaneho.
Mam ho už vyše mesiaca , ale ešte nezaspieval ,čital som ,že u vzacnych pripadoch samci nespievaju , ale že su to vzacne vynimky.
Teraz bude 11.6. v Nymburku derby drobnych exotov a chcel by som tam dokupiť do paru ....len neviem či samca alebo samicu , pretože neviem , čo v skutočnosti mam.Myslim si ,že ide o samicu ale poradte vy skusenejši.Dakujem

2.6.2022 18:58
vegh

XXX.XXX.124.173

gaborik123 napsal(a):
Ahoj,

Kupil som si tohto ryžovnika v chovatelskom obchode , bolo mi ho luto ,bol v hodne zlom stave.Už sa radšej nebudem divať ku klecam s vtakmy som sa zaprisahal.
Teraz už je v dobrej kondici....
Moja otazka ide o samca alebo samicu ?
Do toho obchodu ho vraj priniesol chovatel ,meno nevedeli na nohe mal vtak poznavaciu značku od toho chovatela (nie kružok) a predavačkam povedal , že ide o samca pol roka stareho a označkovaneho.
Mam ho už vyše mesiaca , ale ešte nezaspieval ,čital som ,že u vzacnych pripadoch samci nespievaju , ale že su to vzacne vynimky.
Teraz bude 11.6. v Nymburku derby drobnych exotov a chcel by som tam dokupiť do paru ....len neviem či samca alebo samicu , pretože neviem , čo v skutočnosti mam.Myslim si ,že ide o samicu ale poradte vy skusenejši.Dakujem

Bude to samička.

3.6.2022 10:30
petr111

XXX.XXX.14.99

Řekl bych samec a neřekl bych achátový, ale hnědý.

3.6.2022 10:41
molousek

XXX.XXX.152.230

Já si myslím,že to je samec.

3.6.2022 12:43
gaborik123

XXX.XXX.32.100

no tak teraz som na važkach nazory se ruznej....

Co se tyče Hnedeho alebo Achatoveho , mam načitane že Achatove mutace maj červene oči nekdy a tenhle ryžovik jich ma červene i když to z foťaku neni videt ale v skutečnosti sou červene, proto sem napsal že jde o Achat .U hnedych nevim jestli tohle je, ale to je na jine tema ..... Snad rozluskneme jestli de o tou samici nebo samce.

3.6.2022 21:35
Kawulok

XXX.XXX.114.192

Taký bych to viděl na samce.

4.6.2022 10:05
Tato Vovo

XXX.XXX.242.119

Skorica, fawn, plava, hnedá, každý uvedie iný názov pre to isté.Taktiež je veľká variabilita v sfarbenií, podľa toho kto do toho čo napchá. Mate to nepreperene vtáča, takze do chovu na budúci rok, max neskorá jesen. Achát to teda nie je ani neviem ze také čosi je, mozno ste myslel mutaciu agát. Ale to vyzerá trochu inak. Pohlavie sa ťažko určuje, ale samica vajcia znáša a samec nosí! 😉

4.6.2022 11:23
gaborik123

XXX.XXX.203.43

Pre Tato Vovo

https://kchr.kpep.cz/index.php/ryzovnik-sedy/genetika

Tady to maš - potvrdene chovatelske mutacie , a vystavne pomenovania su nemenne.

ale vratme se k teme .... samica alebo samec ?

4.6.2022 11:40
petr111

XXX.XXX.87.210

Tato Vovo napsal(a):
Skorica, fawn, plava, hnedá, každý uvedie iný názov pre to isté.Taktiež je veľká variabilita v sfarbenií, podľa toho kto do toho čo napchá. Mate to nepreperene vtáča, takze do chovu na budúci rok, max neskorá jesen. Achát to teda nie je ani neviem ze také čosi je, mozno ste myslel mutaciu agát. Ale to vyzerá trochu inak. Pohlavie sa ťažko určuje, ale samica vajcia znáša a samec nosí! 😉

Achát je zde

11.7.2022 17:37
gaborik123

XXX.XXX.203.83

Po prepereni ide skutečne o Hnedeho a je to samec . Už zaspival .

12.7.2022 18:20
gaborik123

XXX.XXX.203.83

Prikladam aktualne foto

Přidejte reakci

Přidat smajlík