Alexandr malý

Prodám Alexandra malého - Šedozelený/ho 0.1 r.24 Tyrkys violet kobalt ho...
111 KčDobrý večer, prosím můžete poradit.... Dneska jsem zachránila z nevhodných podmínek tohoto papouška 😉 Už léta spokojeně, nebo spíš popoletí ve voliéře 😉 Byl v malé kleci 😭 Chybí mu dva prstíky. Na pravé nožce. První fota v kleci, když jsem ho přivezla... A pak snad spokojený na čerstvém vzduchu 😉
augina
napsal(a):
Dobrý večer, prosím můžete poradit.... Dneska jsem zachránila z nevhodných podmínek tohoto papouška 😉 Už léta spokojeně, nebo spíš popoletí ve voliéře 😉 Byl v malé kleci 😭 Chybí mu dva prstíky. Na pravé nožce. První fota v kleci, když jsem ho přivezla... A pak snad spokojený na čerstvém vzduchu 😉
Nevím, jak jste vzdělanná v oboru papoušků. Asi jste citlivá bytost.
Je to alexandr velký a dotaz mě překvapuje, protože určení druhu je naprosto jasné, když ovládáte PC, na rozdíl ode mne, kterému je 78 let. Nikdy bych takového jedince neměl doma. Vám nevadí to opeření ? Nebudu rozvádět, něco si o tom přečtěte. Zde útlocit nemá místo.
Záchrana motivovaná citem může být mnohdy kontraproduktivní.
Ta otátzka měla znít, zda je zdravý. Zbavte se ho, nebo zaplaťe drahé vyšetření a nebo budu tvrdý, chovejte raději slepice.
augina
napsal(a):
Dobrý večer, prosím můžete poradit.... Dneska jsem zachránila z nevhodných podmínek tohoto papouška 😉 Už léta spokojeně, nebo spíš popoletí ve voliéře 😉 Byl v malé kleci 😭 Chybí mu dva prstíky. Na pravé nožce. První fota v kleci, když jsem ho přivezla... A pak snad spokojený na čerstvém vzduchu 😉
Jedná se o alexandra velkého,je jen v nedobré kondici z malého prostoru,peří se dá také časem do normálního stavu.Hlavně se zde nenechte vystrašit diletanty,kteří v každém zlomeném peříčku vidějí PBFD.Za své chovatelské éry jsem pořídil spoustu ptáků v podobném,nebo i horším stavu opeření,dnes jsou z nich krásní jedinci.Třeba před dvěma lety jsem koupil za pár šupů dvacet mutačních mníšků v tak zubožebém stavu,že by je každý druhý utratil,dnes jsou z nich krásní ptáci a odchovávají mláďata.
Slunce ,déšť a kvalitní krmivo udělají své,časem uvidíte,že mám pravdu.
Ať se daří vám i papouškovi.
Moudivláček
napsal(a):
Je to alexandr velký a dotaz mě překvapuje, protože určení druhu je naprosto jasné, když ovládáte PC, na rozdíl ode mne, kterému je 78 let. Nikdy bych takového jedince neměl doma. Vám nevadí to opeření ? Nebudu rozvádět, něco si o tom přečtěte. Zde útlocit nemá místo.
Ta otátzka měla znít, zda je zdravý. Zbavte se ho, nebo zaplaťe drahé vyšetření a nebo budu tvrdý, chovejte raději slepice.
Takové chovatel a taková reakce........ ten pták prostě musí bejt na dešti a až přepeří tak to bude ok
Všem moc děkuji 🍀 Chtěla jsem mít jen jistotu jestli je to opravdu Alexander 😉 Je pravda, že teď nevypadá nejlépe. Ale jak píšete čerstvý vzduch, sluníčko, prostor, strava atd ... Udělá opravdu hodně. A taky věřím, že až preperi bude to krasavec 😉 A fotku určitě pošlu pro porovnání.
A pro Moudlivacka.... Pár druhů papoušků doma mám. Tak bych řekla, že za cca 14let něčemu rozumím. A ano hledala jsem na PC a i jsem napsala sem, abych si byla na 100% jistá. Což už jsem. A jinak slepice chovám taky 😁 Hezký den
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Moudivláček
napsal(a):
Kam se poděli fandové pana Moudivláčka,vždyť v jeho reakci je pravda podpořená mnohaletými zkušenostmi.Ona pravda někdy i bolí.
A co by na tom mělo jako bolet? Rozdíl je chov kde jsou papoušci za statisíce a rozdíl je chov kde paní neví co je to za Alexandra tam bude pár andulek který Maj stejně francouzský pelichani protože jim to nějaký dobrák nadělil. Smutný je v jakým byl ten Alexandr stavu a smutný je že ji moudivlacek radil ať chová radši slepice. Každý nemá ambice mít na dvoře 20 volier
Všem dekuji za reakce na moji otázku 😉 A ano smutné je to v jakém byl Alexander držen... Ale už přeletí 3.5metrovou voliéru. Tak mám radost. Jinak mám 5volier. Vždy jen po páru Nádherný, Pestrý, Penant a kakariky. Taky neodsuzují chovatele co mají voliéry jako klece metr široké.... Je to každého věc 😉 Já osobně mám ráda prostornější 😉 Hezký večer
Hezký den, tak včera to byl měsíc co je u nás Alex 😉 Holky mu tak říkají. Jinak vezme si pampelišku od holek z ruky. A myslím, že ten měsíc v novém prostředí hodně svědčí 🤔😉
Uživatel s deaktivovaným účtem
augina
napsal(a):
Hezký den, tak včera to byl měsíc co je u nás Alex 😉 Holky mu tak říkají. Jinak vezme si pampelišku od holek z ruky. A myslím, že ten měsíc v novém prostředí hodně svědčí 🤔😉
Vypadá už mnohem lépe.
Jen pozor na tu konstrukci voliéry - alexové velcí jsou dost ničitelé, prokoušou se dost silným dřevem během chvíle. Ideální je celokovový rám a silné pletivo. Dle fotky máte asi klasiku oka 10x10 mm? Za mě to je slabé a může to lehce přeštípnout, jak se více rozkouká. My je měli za pletivem 19 x 19 mm, síla drátu 2 mm a přijde mi to tak akorát. ;)
Jinak souhlasím, že bych o dopárovala. Bude mnohem spokojenější. Jak starý má být?
Uživatel s deaktivovaným účtem
augina
napsal(a):
Jj. Na celokovové voliéře se pracuje 😉 Jak starý právě nevím 🤔 Paní sama nevěděla kdy si ho přivezla ... Tak vůbec nevím a kroužek nemá.
Tak pak ideál udělat DNA profil. My máme dobrou zkušenost s Exomed.
augina
napsal(a):
Všem dekuji za reakce na moji otázku 😉 A ano smutné je to v jakém byl Alexander držen... Ale už přeletí 3.5metrovou voliéru. Tak mám radost. Jinak mám 5volier. Vždy jen po páru Nádherný, Pestrý, Penant a kakariky. Taky neodsuzují chovatele co mají voliéry jako klece metr široké.... Je to každého věc 😉 Já osobně mám ráda prostornější 😉 Hezký večer
No to je dobre.