Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chovatel12345

6.6.2022 11:55
Chovatel12345

XXX.XXX.81.24

Zdravím.Chtel jsem se podělit o zajímavou situaci,zda s tím máte podobnou zkušenost.Rocni pár pestrých,samice už seděla na vejcích.Mam ještě jednu páru,kde je samice dosti nervózní a už z minulého hnízdění se mi u ní děje,že před líhnutím už dlube do vajec.Tudiz jak mi to začla dělat zase,tak jsem zachránil poslední oplozené vajíčko,které nebylo poničené a podložil ho pod ten rocni pár viz na začátku příběhu.Mlade se vyklubalo cca pět dní před klubanim ostatních vajíček,které patřili tomu paru.mlade normálně krmili v pohodě.pote se vyklubaly 3mladata od toho páru,po dvou dnech jdu zkontrolovat,mrtvé nenakrmene.Krmi jen to podložené mladé od toho druhého páru.nechapu.mohlo se to tedy stát časovým nesouladem v líhnutí?děkuji za slušné reakce...

Neregistrovaný uživatel

6.6.2022 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

To poslední zachráněné vajíčko vám odepsalo jiné vydařené hnízdění-jak již víte je tam velký odstup mezi mladými.Samice bude krmit jen to nejstarší,určitě to příště nedělejte.Když je to nezbytně třeba a je možnost, tak dát mládě mezi již nalíhlá a přibližně stejně stará mláďata, pak je šance.

9.6.2022 11:30
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

nedávejte mu žádné šrouby do hlavy. "velký rozdíl v líhnutí" Co je to za hloupost? Rozely přece snáší obden a také se líhnou postupně. krmí mladé od těch větších prvně vylíhlých až po to poslední nejmenší. Když mají např 7 mladých tak je mezi nimi 13 dnů rozdíl. Vykrmí je všechny. Nejlepší je nečučet jim pořád do budky a nechat je v klidu starat se o vejce i o mladé.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2022 12:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

corvuscorax napsal(a):
nedávejte mu žádné šrouby do hlavy. "velký rozdíl v líhnutí" Co je to za hloupost? Rozely přece snáší obden a také se líhnou postupně. krmí mladé od těch větších prvně vylíhlých až po to poslední nejmenší. Když mají např 7 mladých tak je mezi nimi 13 dnů rozdíl. Vykrmí je všechny. Nejlepší je nečučet jim pořád do budky a nechat je v klidu starat se o vejce i o mladé.

V zápalu jste zapomněl odpovědět na problém tazatele.Nejde totiž o rozdíl v líhnutí jednoho hnízda,ale o podložení mláděte.Jinak děkuji za poučení i když ty počty máte trochu divoké.

9.6.2022 16:37
JoPe

XXX.XXX.82.8

corvuscorax napsal(a):

Některá hnízda se líhnou téměř naráz a pokud dojde k tak velkému časovému odstupu líhnutí, tak není běžné jako u andulek že všechna přežijí. Mnoho samic rosel nechá ty poslední uhynout. Jinak s tím klidem máte pravdu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík