KOUPÍM papoušek královský - žlutý

Prodám Papouška královského žlutého - Koupím samičku papoušek královský - ž...
Dobrý den všem,
na zahradě budu budovat celoroční smíšenou voliéru, kde bych chtěl mít austrálii: papouška královského, roselu pestrou a andulky.
Rád bych do voliéry umístil i živou zeleň v podobě vysoké trávy do rohu voliéry a nějakého stromu. Mohli byste mi doporučit, které stromy či keře jsou vhodné pro tyto papoušky? Předem děkuji za odpovědi a rady.
Záleží na velikosti voliéry a počtu uvedených druhů. Moje zkušenosti: králováci na zeleň v pohodě, v mé voliéře jim roste tráva jako jediným. Andulky budou v rozumném počtu taky ok. Ale rosely jsou likvidátoři, docela dost času tráví na zemi a u nich nevyroste ani stéblo trávy, vše zlikvidují. Samozřejmě dávám pravidelně větve na okus a teď přes jako-léto i trávu z louky.
ZBzH
napsal(a):
Záleží na velikosti voliéry a počtu uvedených druhů. Moje zkušenosti: králováci na zeleň v pohodě, v mé voliéře jim roste tráva jako jediným. Andulky budou v rozumném počtu taky ok. Ale rosely jsou likvidátoři, docela dost času tráví na zemi a u nich nevyroste ani stéblo trávy, vše zlikvidují. Samozřejmě dávám pravidelně větve na okus a teď přes jako-léto i trávu z louky.
Moc děkuji za odpověď. Trávou jsem neměl na mysli trávník na spodu voliéry, ale spíš vysoké trávy, které rostou do výšky, tak by to mohlo fungovat.
Co se týče stromu, tak mi asi nevadí, když postupně ozobou zeleň, spíš mi šlo o to, aby díky stromu měli přirozená bidla, ale zároveň, aby pro ně strom nebyl škodlivý, tak spíše jaké druhy.
Zatím je představa taková: 1 pár králováků, 1 pár rosel a tři až čtyři páry andulek.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Co se týče zeleně tak vysoká tráva nebude problém,horší to bude se stromem pokud ho budou obírat což je jisté tak uschne.Lépe bude donášet větve stromů-hlavně ovocných,vrbu a podobně.
ZBzH
napsal(a):
Je otázka, jak se budou rosely kamarádit s králováky. Rosela je poměrně dost agresivní papoušek, já je měl spolu s horáky a nádhernými a po pár měsících jsem je musel dát do samostatné voliéry. Záleží na velikosti voliéry, ale varuji předem.
Nad tím jsem také přemýšlel a pokud to nebude možné, tak je určitě dávat dohromady nebudu. Od některých chovatelů jsem vyčetl, že je to v pohodě, ale asi záleží na dané voliéře. Ale pokud by to nefungovalo, tak tam dám raději jiné druhy. Máte zkušenost s nějakými konkrétními, které se osvědčily?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co se týče zeleně tak vysoká tráva nebude problém,horší to bude se stromem pokud ho budou obírat což je jisté tak uschne.Lépe bude donášet větve stromů-hlavně ovocných,vrbu a podobně.
Moc děkuji za odpověď. Větve na ozobávání jim určitě dávat budu. Jen se mi líbila představa, že by by ve voliéře nějaký dominantní strom. :-)
Flada47
napsal(a):
Moc děkuji za odpověď. Větve na ozobávání jim určitě dávat budu. Jen se mi líbila představa, že by by ve voliéře nějaký dominantní strom. :-)
Ja to delal tak ze strom do voliery jsem dal buk,tvrde drevo,jen tak to nezlikvidujou a na okus jsem donasel klasicky vetve kazdy tyden 2krat cerstve...at se dari
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Je fakt že buk má tvrdé dřevo,ale pupeny a list má ideální k obírání-tím k jeho likvidaci.
Zeleň nemá smysl, andulky a rozely ji určitě zničí, voliéra 2x9m 1 pár rozel pestrých, ve velkých květináčích zasazené větší listnáče, zničeny všechny, druhá voliéra 3,5x9 v zemi velké množství zeleně, listnáče a jehličnany, 4 páry andulek, do podzimu zničena všechna zeleň, čeho si ani jeden druh až tak nevšímal byli thůje i když i ty byli do určité části poničené, otázkou je zda by časem nezničili i je, oba druhy ptáků z voliér odstraněny, zeleň se začíná obnovovat
Flada47
napsal(a):
podmínkou jsou papoušci? osobně mám ve volieře droboť, celoročně tam chovám hejno zebřiček, holoubky diamantové, kanárky, bažanty i když si drobotina zobne pupenů, ničení je tak minimální že keře a stromy se musí redukovat prostřihem, nakonec je velmi hezké vidět hejno zebřiček jak poskakují mezi listím ve větvích a staví si v nich přirozená hnízda nelituji ani trochu, že jsem je vyměnil za papoušky, v jiných volierách mám bulbuly, timálie.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Flada47
napsal(a):
Moc děkuji za odpověď. Trávou jsem neměl na mysli trávník na spodu voliéry, ale spíš vysoké trávy, které rostou do výšky, tak by to mohlo fungovat.
Co se týče stromu, tak mi asi nevadí, když postupně ozobou zeleň, spíš mi šlo o to, aby díky stromu měli přirozená bidla, ale zároveň, aby pro ně strom nebyl škodlivý, tak spíše jaké druhy.
Zatím je představa taková: 1 pár králováků, 1 pár rosel a tři až čtyři páry andulek.
Strom tam určitě můžete dát, ale spíš počítejte s tím, že ho zlikvidují. Taky máme rádi ve voliéře větší kusy stromů, ale dáváme už poražené.
Jinak ta kombinace Vám za mě fungovat nebude. Králováci jsou od rány, ty bych do společné voliéry nedoporučila. Nám jdou v toku přes pletivo i na klidné horské (sekají po nich zobáky).
Rosely jsou taky agresivnější.
Za mě ideální kombinace do společných voliér: 1 pár papoušek horský nebo nádherný, korely, andulky či třeba i klidnější pár pap.zpěvavých (za předpokladu, že bude dost velká voliéra). Sami to máme odzkoušené a vše ok.
napsal(a):
Strom tam určitě můžete dát, ale spíš počítejte s tím, že ho zlikvidují. Taky máme rádi ve voliéře větší kusy stromů, ale dáváme už poražené.
Jinak ta kombinace Vám za mě fungovat nebude. Králováci jsou od rány, ty bych do společné voliéry nedoporučila. Nám jdou v toku přes pletivo i na klidné horské (sekají po nich zobáky).
Rosely jsou taky agresivnější.
Za mě ideální kombinace do společných voliér: 1 pár papoušek horský nebo nádherný, korely, andulky či třeba i klidnější pár pap.zpěvavých (za předpokladu, že bude dost velká voliéra). Sami to máme odzkoušené a vše ok.
Děkuji za informace. Horáci se mi taky moc líbí a přemýšlel jsem nad skupinou s nimi. Jak velkou máte voliéru pro takovou kombinaci?
Flada47
napsal(a):
Děkuji za informace. Horáci se mi taky moc líbí a přemýšlel jsem nad skupinou s nimi. Jak velkou máte voliéru pro takovou kombinaci?
Nyní máme společně dospělý pár horských, 2 páry korel a nyní tam půjde ještě pár přírodních andulek. Dříve byli v kombinaci pár horských, 2 páry korel a 1 pap.zpěvavých. Všichni měli odchovy.
Jsou ve voliéře 4x1,5x2 metry s tím, že 2m z toho je dřevěný zálet. Je to ta voliéra úplně vpravo.