Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2022 12:43
eli22

XXX.XXX.181.79

Zdravím a zajímalo by mě, zda se s tímto někdo setkal. Párek bourků ve venkovní kleci, samička sedí v budce, sameček ještě večer zcela ok. Ráno jsme samečka našla sedět na zemi, jakoby v šoku, nechal se vzít do ruku, když jsem ho dala na bidlo, spadnul jako brambor a zůstal ležet s roztaženými křídly, přilepený k zemi a skřehotal. Vzala jsem ho do ruky, nechal si vše líbit, prohlédla jsem ho, nic. Vzala jsem ho domů do klícky, seděl stále na zemi, ale žral a pil, večer už by na bidle a ráno si prozpěvoval. Dnes ho ještě nechám doma a zítra vrátím k samičce, nevím, jak to ona sama teď zvládá, ale asi má jen zatím vejce.Úplně si to nedokážu vysvětlit, přijde mi, že se něčeho jakoby hrozně lekl, nebo tak něco, fyzické zranění se mi nezdá. Máte nějaký názor či zkušenost? Díky

22.6.2022 15:42
vegh

XXX.XXX.164.183

eli22 napsal(a):
Zdravím a zajímalo by mě, zda se s tímto někdo setkal. Párek bourků ve venkovní kleci, samička sedí v budce, sameček ještě večer zcela ok. Ráno jsme samečka našla sedět na zemi, jakoby v šoku, nechal se vzít do ruku, když jsem ho dala na bidlo, spadnul jako brambor a zůstal ležet s roztaženými křídly, přilepený k zemi a skřehotal. Vzala jsem ho do ruky, nechal si vše líbit, prohlédla jsem ho, nic. Vzala jsem ho domů do klícky, seděl stále na zemi, ale žral a pil, večer už by na bidle a ráno si prozpěvoval. Dnes ho ještě nechám doma a zítra vrátím k samičce, nevím, jak to ona sama teď zvládá, ale asi má jen zatím vejce.Úplně si to nedokážu vysvětlit, přijde mi, že se něčeho jakoby hrozně lekl, nebo tak něco, fyzické zranění se mi nezdá. Máte nějaký názor či zkušenost? Díky

Premna pred tyžnov žluté princ 5-mladé camec večer nič ráno nazemi kridlá visené bez letu do druhého rána uchynul.samica zaťím chová mladé sama.

22.6.2022 15:55
eli22

XXX.XXX.181.79

vegh napsal(a):
Premna pred tyžnov žluté princ 5-mladé camec večer nič ráno nazemi kridlá visené bez letu do druhého rána uchynul.samica zaťím chová mladé sama.

No já uvidím, jak na tom bude samec ráno, teď jsem v práci. Mně se nezdá, že by byl úplně špatný. U nás jsou dost straky, tak jestli často z rána na ně nešla, nebo fakt nevím. Uvidím zítra a dám vědět.

22.6.2022 16:36
exotchov

XXX.XXX.168.151

Vecer s kamaradem v hospode a vse OK ,rano KO.

22.6.2022 16:59
vegh

XXX.XXX.164.183

eli22 napsal(a):
No já uvidím, jak na tom bude samec ráno, teď jsem v práci. Mně se nezdá, že by byl úplně špatný. U nás jsou dost straky, tak jestli často z rána na ně nešla, nebo fakt nevím. Uvidím zítra a dám vědět.

Ja som nadruhy den prichitil kocura dal klepec a večer už bol pitli.naj večé škody robia tukavé mačky.

22.6.2022 17:03
eli22

XXX.XXX.181.79

vegh napsal(a):
Ja som nadruhy den prichitil kocura dal klepec a večer už bol pitli.naj večé škody robia tukavé mačky.

Tak je to možné, sice máme dva psy, ale přes noc jsou doma.

Neregistrovaný uživatel

22.6.2022 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

eli22 napsal(a):
Tak je to možné, sice máme dva psy, ale přes noc jsou doma.

Na co ty psy máte, když se v noci bojí!

22.6.2022 21:44
Venca Škvor

XXX.XXX.139.254

eli22 napsal(a):

Zdravím, jednou se mi zrovna u bourků něco podobného stalo... Po pár přečtených článcích a konzultacích si myslím že to byla epilepsie která je údajně u ptáků dost časté a projevuje i tak jak píšete vy, resp. u každého jedince Trošku jinak... Ale nejčastěji je to stav v rychlém pohybu těla- tedy létání a pak vyčerpání a postupné se vrácení do normálního stavu, různé křeče přecházející do stavu jakési hibernace apod... S pozdravem Venca

23.6.2022 08:48
eli22

XXX.XXX.58.38

Venca Škvor napsal(a):
Zdravím, jednou se mi zrovna u bourků něco podobného stalo... Po pár přečtených článcích a konzultacích si myslím že to byla epilepsie která je údajně u ptáků dost časté a projevuje i tak jak píšete vy, resp. u každého jedince Trošku jinak... Ale nejčastěji je to stav v rychlém pohybu těla- tedy létání a pak vyčerpání a postupné se vrácení do normálního stavu, různé křeče přecházející do stavu jakési hibernace apod... S pozdravem Venca

Díky za názor, sameček je rok 2018 a ještě nikdy se to nestalo. Já bych se přikláněla k tomu, že je v noci něco hodně vyrušilo, a pak se z toho stalo to, jak píšete. Nicméně dnes jsem samečka vrátila ven k samičce. Setkání bylo strašně dojemný, byli šťasní, Samečka by byla škoda, je pěkný, lemovaný. Ráno tu zase prudila straka, tak možná, že s tím měla něco společného. Přikládám fotku malých od druhého páru, rubino, lutino. Mám z nich radost. A díky všem za názor.

23.6.2022 08:49
eli22

XXX.XXX.58.38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na co ty psy máte, když se v noci bojí!

Psala jsem snad někde, že se bojí??!!

Neregistrovaný uživatel

23.6.2022 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

eli22 napsal(a):
Psala jsem snad někde, že se bojí??!!

Nepsala je to jen moje dedukce,mám totiž také dva psy a ti hlídají ve dne i v noci.

23.6.2022 12:25
vegh

XXX.XXX.164.183

Nepsala je to jen moje dedukce,mám totiž také dva psy a ti hlídají ve dne i v noci.

Ja som mal aj 6-špicov čo hlídali ale mačky,kuni,sovi,utočia z hora a psy tam nemožu.ináč dnes noci prišiel aj druhy kocur.

23.6.2022 12:31
eli22

XXX.XXX.58.38

Tak to naši v nocí spějí s námi v posteli.

25.6.2022 18:27
eli22

XXX.XXX.58.38

Tak je potvrzeno, že to byla straka. Blízko voliéry na vyvýšené místo jsme položili kost pro psa a pak na to zapomněli. Straka ji objevila a snažila se ji odnést, jen ji neunesla, takže jí tam nějakou dobu porcovala. To samečka zřejmě děsilo a z toho plynul ten "záchvat".

Přidejte reakci

Přidat smajlík