MiroslavVanický

XXX.XXX.21.21
Zdravím,
létá k nám na třešeň tento papoušek (viz obrázek). Snažím se ho nalákat do nastražené klece, do které jsem dal salát, senegalské proso, slunečnici a misku s vodou. Zatím bez úspěchu.
Prosím o radu jak bych mohl papouška chytit či kam tento nález nahlásit aby se o tom případně dozvěděl majitel.
Děkuji.
MiroslavVanický
napsal(a):
Zdravím,
létá k nám na třešeň tento papoušek (viz obrázek). Snažím se ho nalákat do nastražené klece, do které jsem dal salát, senegalské proso, slunečnici a misku s vodou. Zatím bez úspěchu.
Prosím o radu jak bych mohl papouška chytit či kam tento nález nahlásit aby se o tom případně dozvěděl majitel.
Děkuji.
Zkuste zde dat sem
https://www.facebook.com/groups/1920131691565815/?ref=share
Uživatel s deaktivovaným účtem

MiroslavVanický
napsal(a):
Zdravím,
Děkuji.
Zkuste skupinu na FB viz výše.
Jinak papoušek horský to není 100%. Spíš bych ho tipla na mládě pap.nádherného.
Tak či tak mu tam nechte klec se zrním, vodou a vydržte. Bude dost opatrný. Mohlo by moci i to, pokud by byl někdo ochoten zapůjčit stejného papouška do klece vedle té otevřené, aby ho přivolal svým švitořením. Aspoň před lety se mi takto povedlo odchytit cizí andulku. Sedávala u voliéry na jabloních, ale kleci s kamarádem pak neodolala. :)
Zdravím, tak je to Pap.nádherný a vypadá to na samičku.
A nic nemusíte nikde hlásit, ale já bych dal pár inzerátů všude kde by to šlo (ifauna, nová exota, papoušci, bazoš, hyperinzerce, seznam - mají tam rubriky zvířata)
A nalákat jej do klece je časově náročné, ale používá se hadice a voda, ale kdyby nebyl plašan a mohl by jste se k němu přiblížit, tak by stačil např.rybářský podběrák.
S pozdravem Zappe
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
MiroslavVanický
napsal(a):
Zdravím,
Děkuji.
Myslím, že momentálně bude o několik zahrad dále a užívá si svobody.Vždyť v přírodě je teď tak krásně a vám ubydou zbytečné starosti.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím, že momentálně bude o několik zahrad dále a užívá si svobody.Vždyť v přírodě je teď tak krásně a vám ubydou zbytečné starosti.
Zatím ano,je poměrně dostatek ovoce,ale pokud ho někdo neodchytí,včetně dravců,zimu nepřežije,neumí si v našich podmínkách najít potravu!K.