Uživatel s deaktivovaným účtem

Horáci a nádherní dnes z budky...
Horáci bohužel zase musí doperit..., V budce jsou ještě 2 ks..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Rodičové jim dali pěkný pokos.To není vůbec k chlubení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Zjistit pachatele-většinou je to samice.Bohužel se to bude opakovat stále, tak ten který to dělá musí pryč.

konečně jsem se letos dočkal-můj první odchov barnard č.č. modrý
druhé foto penanti oranž ino + 2f straka skořice

Mlade ary ararauny. Oni su 4 len dve su pod samcom a dve pod samicou a tie dve pod samcom nie je vidiet. stary su strasne agresivny tak ich nechcem moc vyrusovat.

Dobrý den, letos druhé hnízdo Amády zelenomodré ,,FORBESKA¨ . Dnes nakroužkovány 4ks.
Letošní odchov Penantu . Nad míru spokojený. Krasavce zařadíme do mojeho chovu.

Ara Ararauna, vyleteli uz papagaje kralovske a milion malych prepelic cinskych:-)

milbe
napsal(a):
Několik let práce a de je konečně výsledek
Přidám další nevšední mutaci :0,1 oranž lutino skořice

3x samice (22)
Alexandr malý /světlohlavá plavá (Buttercup)
2x šedá /buttercup
1x modrá /buttercup

Taky přidám, po vyřešení příčin špatného lihnuti. Se konečně zadařilo.
Také už vyletěli, rosela pestrá albino ( skořice) se svým otcem a rubino/modrou.
Dobrý večer. Taky přidám něco. 2x eklektus a jeden amazoňan oratrix. Vše pod rodiči.
kubanec
napsal(a):
Zdravím a co tam bylo za problém ať se poucime......
Zdravím,
problém byl z vlhkostí. Doslova jsem během sezení celý zálet včetně budky prolil vodou. Opakoval jsem to cca dva tři dny dle počasí. Budku z venku ale při opuštění samice, jsem rosil i zevnitř.
Jen je důležité, aby ptáci než tohle začnete dělat, byly zvyklý na tento režim dříve než při hnízdění.
Mám naistalovanou sprchu, kterou jim při teplých dnech pouštím. Proto jim další přítomnost vody potom nevadila.
Červenokřídlý/žluté druhé hnízdo, první 4 mladí až na bydlo, druhé tři vejce, dva mladí, jeden zůstal a roste jak s vody.
Druhé hnízdo, rodiče 1,0 přírodní straka / černou, modrou, opalin, pastel x 0,1 opalin / černou, modrou, pastel.
2 x modrá, 2 x modrá pastel, 1 x černá opalin, 1 x přírodní.

Něco málo i od nás. :)
Povedly se další andulky, korely (poprvé se nám povedla odchovat skořicová straka), poprvé i 4 ks mladých pap.nádherných (vždy mívali 2-3).
Z koho máme největší radost letos je první u nás odchovaný latam vlaštovčí a neoféma modrohlavá. :)
Jinak co se týče latamů - pár jsme měli od loňska úplně v pohodě ve voliéře s korelami. Na jaře se ale ukázalo, že zvědavostí latamů přicházíme o malé korely (samice tak otravovala v budkách, až buď mladé ušlapali nebo přestali krmit, bohužel než jsme ji chytla při činu, o pár mladých jsme přišli :( ), takže jsou teď dočasně v bednovce a půjdou do voliéry, kterou jim uvolní andulky. Evidentně společný chov nedělá dobrotu, jak jsou až moc vlezlí.
Druhé a poslední letošní hnízdo u korel žlutolících.
První a poslední hnízdo od korel perlových
korela63

XXX.XXX.102.122
to nie je žltolíca ale pastelface korela
korela63
napsal(a):
to nie je žltolíca ale pastelface korela
Pastel face by v kombinaci Otec pastel a matka,, obyčejná červenolící,, nedávali jen samice pastel a samce štěp. na pastel, byly by i samci pastel.
Spojení žlutolící Otec a matka,, obyč. červenolící,, dávají po léta samice žlutolící a samce červenolící /žlutolící.
Otec lutino žlutolící a matka lutino perlová.
Dobrý den, předem chci popřát k odchovu, ty perly jsou opravdu pěkné.
Nechci Vás nějak naštvat, ale taky si myslím, že je to jen pastel a ne žlutolící.
Z vašeho zdělení o genetice/ četl jsem asi 3x/ taky nejsem moc moudrý jak jste to myslela s tím pastelem a tím žlutolícím.
Nechci vést boj o tom kdo má pravdu,ale genetika se počítá do 100% a než odchováte 100 mladých od 1 páru tak Vás třeba i nečím překvapí.
jikuma
napsal(a):
Nechci Vás nějak naštvat, ale taky si myslím, že je to jen pastel a ne žlutolící.
Z vašeho zdělení o genetice/ četl jsem asi 3x/ taky nejsem moc moudrý jak jste to myslela s tím pastelem a tím žlutolícím.
Nechci vést boj o tom kdo má pravdu,ale genetika se počítá do 100% a než odchováte 100 mladých od 1 páru tak Vás třeba i nečím překvapí.
Dobré ráno, díky za pochvalu,
Žlutolící a genetiku vysvětlím - když máte v páru jen samce žlutolícího a samici,, obyč,, červenolící jsou vždy ve 100% dcery po otci tj. žlutolící a synové 100 % vždy jen štěpáci na žlutolicí.
U pastela, to tak není, v páru pastel, obyč. X červenolící, budete mít v nějakém procentu samce i samice pastelolící.
Měla jsem před pár lety samce pastelolící ho, ale v jiné voliéře, byl bledější.
Ono možná také světlo udělá své....?!
Ukázka 2x žlutolící samice skořicová, samec lutino a 2 foto šedý pastel, poznáte teď rozdíl?
jikuma
napsal(a):
A protože mi to nedá tady ukázka jak to se žlutolícími je. Je to mutace vázaná na pohlaví, pastelové ne!
Tří letý pár rosel samec golden gold samice rubínka štěpí na g.g. a jejích letošní odchov první a druhé hnízdo
Dobrý den. Tak tento týden vylétli oba bratři.Ten druhý se nechce fotit.
JoPe
napsal(a):
Letošní mláďata rosel a penantů do chovu.
Skvelé kúsky, ten čierny opalín je božský, bude ešte lepší, než ten môj
První hnízdo chůvek 4 mladí, druhé dnes výletěli 7mladých.
https://rnovas.rajce.idnes.cz/Ptaci/1576305099