Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2022 12:46
kakapo2

XXX.XXX.72.236

Dobry den. Nemá prosím někdo zkušenost s vadou opeření u Amazonku bělobřichých jak uvidíte na přiloženém videu?
Objevilo se to všem v zimě, byly nádherně sněhově bílý, ale pak se jim objevili černé pera, jako kdyby slepené...Jeden pak dostal průjem a umřel. I když jsou od jara ve velké celoroční voliéře s maximem přírodních vitaminů nic se nelepší...Někteří uletí sotva tři metry. Všichni jsou lonští nebo předlonští. Děkuji za každou zkušenost.

https://www.youtube.com/watch?v=26uk1OwA3p4

28.6.2022 06:51
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, tak jak jsem už dnes psal na amaz.černotemenné, tak asi nějak přibližně stejně, ale u vás podmínky vidím, takže pak zůstává výživa, vitamíny...jen se budu opakovat, že je hodně důležité dávat různé ovoce a zeleninu, vajíčko, minerály, zelené pampelišku, ptačinec, přes zimu se dá koupit nať, salát, čínské zelí, afrikány, taky exotické ovoce kiwi, ananas, fíky, mandle...vařené kuřecí kosti s chrupavkou a sušené malé rybičky pro kočky - sice pro mě smrdí, ale papoušci je s chutí berou.
Já jsem nikdy s nimi žádné problémy neměl a choval a odchovával jsem je v stejných podmínkách a výživě(míň oříšků) jako pap. rodu Poicephalus.
Ve volieře máte vrbu smuteční, jestli se nepletu a já jsem slyšel, že není vhodná a prý je i jedovatá. Nikdy jsem jí teda nedával, ale obyčejnou vrbu ano!
Přírodní vitamíny v pořádku, ale je dobré používat osvědčený Supervit D do vody a taky do ovocnozeleninové směsi pár kapek palmového oleje 👍
No a pak už jen zůstává pravidelní koupel nebo sprchování... čekat na déšť je málo!
S pozdravem Zappe

28.6.2022 08:29
kareta

XXX.XXX.84.6

kakapo2 napsal(a):
Dobry den. Nemá prosím někdo zkušenost s vadou opeření u Amazonku bělobřichých jak uvidíte na přiloženém videu?
Objevilo se to všem v zimě, byly nádherně sněhově bílý, ale pak se jim objevili černé pera, jako kdyby slepené...Jeden pak dostal průjem a umřel. I když jsou od jara ve velké celoroční voliéře s maximem přírodních vitaminů nic se nelepší...Někteří uletí sotva tři metry. Všichni jsou lonští nebo předlonští. Děkuji za každou zkušenost.

https://www.youtube.com/watch?v=26uk1OwA3p4

Já bych řekl, že je to špatným , chudým krmením. Vitamíny a vitamíny je rozdíl. Málo sluníčka, deště. Na začátku toho videa má ten jeden pták tak přerostlé drápky, že nemůže pořádně ani chodit po té větvičce. Vypadá to , že je máte přes zimu v malých klecích, kde mají slabá bidla. Má i přerostlý zobák . Vypadají jako kdyby tu větev z vrby měly poprvé. Přes zimu mají určitě krátký světelný režim. Zlobte se , nebo ne, chyba je na vaší straně. Poslechněte co vám napsal p. Zappe a ptáci do roka budou vypadat jinak. Jestli, ale není už pozdě.

28.6.2022 12:25
kakapo2

XXX.XXX.72.236

z jarda napsal(a):
Zdravím, tak jak jsem už dnes psal na amaz.černotemenné, tak asi nějak přibližně stejně, ale u vás podmínky vidím, takže pak zůstává výživa, vitamíny...jen se budu opakovat, že je hodně důležité dávat různé ovoce a zeleninu, vajíčko, minerály, zelené pampelišku, ptačinec, přes zimu se dá koupit nať, salát, čínské zelí, afrikány, taky exotické ovoce kiwi, ananas, fíky, mandle...vařené kuřecí kosti s chrupavkou a sušené malé rybičky pro kočky - sice pro mě smrdí, ale papoušci je s chutí berou.
Já jsem nikdy s nimi žádné problémy neměl a choval a odchovával jsem je v stejných podmínkách a výživě(míň oříšků) jako pap. rodu Poicephalus.
Ve volieře máte vrbu smuteční, jestli se nepletu a já jsem slyšel, že není vhodná a prý je i jedovatá. Nikdy jsem jí teda nedával, ale obyčejnou vrbu ano!
Přírodní vitamíny v pořádku, ale je dobré používat osvědčený Supervit D do vody a taky do ovocnozeleninové směsi pár kapek palmového oleje 👍
No a pak už jen zůstává pravidelní koupel nebo sprchování... čekat na déšť je málo!
S pozdravem Zappe

Dekuji moc.

28.6.2022 12:32
kakapo2

XXX.XXX.72.236

kareta napsal(a):
Já bych řekl, že je to špatným , chudým krmením. Vitamíny a vitamíny je rozdíl. Málo sluníčka, deště. Na začátku toho videa má ten jeden pták tak přerostlé drápky, že nemůže pořádně ani chodit po té větvičce. Vypadá to , že je máte přes zimu v malých klecích, kde mají slabá bidla. Má i přerostlý zobák . Vypadají jako kdyby tu větev z vrby měly poprvé. Přes zimu mají určitě krátký světelný režim. Zlobte se , nebo ne, chyba je na vaší straně. Poslechněte co vám napsal p. Zappe a ptáci do roka budou vypadat jinak. Jestli, ale není už pozdě.

Dekuji.S Amazonkly zacinam,pres zimu byly ve voliere vnitri 2,5x2x1m s vyletem do 3x2x1...Ted jsou v 5x2x1..Toho slunicka meli samozrejme malo v zime..Jinak ted maji dostatek protoze jsou v celorocni voliere bez zaletu se sprchou kterou maji treba obden.V zimovisti jsou jeste s nekolika pary Amazonanu kteri zadny problem nemaji a maji po 4 mladych kazdy rok...S krmenim u amazonku jsem vlastne zacatecnik...Ale i tak si z vasich rad veznu co nejvice a budu se snazit dat vse doporadku..

28.6.2022 13:30
kakapo2

XXX.XXX.72.236

Taky již mají hotové nové zimoviště o velikosti voliér 2x1,8x1m,jen bez možnosti být na sluníčku.

https://www.youtube.com/shorts/l6JGXqxFC8k

6.3.2023 10:34
kakapo2

XXX.XXX.26.108

Téměř na rok přesně se problém objevil znova,já to vůbec nechápu.Tuto zimu byly ve větším teple,menší vlhkosti, hodně pestrá strava s porovnáním s minulou zimu..Byli krásní a najednou během chvilky to samé.Ztraceji bílé peří a zůstává jim šedé prachové... Stalo se někomu něco podobného?

7.3.2023 03:11
z jarda

XXX.XXX.160.178

Zdravím, no nechci vás strašit, ale tohle už je horší a obávám se, že to bude škubání (samopoškozování). Na videu je máte spolu, doufám, že jen kvůli spárování! Takové kecy, že po sezóně je dám všechny spolu do jedné voliéry ať se výsluní a vylétají vůbec neuznávám ! Ano je to moc hezký pohled, ale to je asi tak vše. Nevím jak to máte teď, ale já je nikdy neměl spolu, vždy jen po páru a navíc se páry ani nevěděli jen slyšeli a to nevadí! A nechoval jsem je venku ani Poicephaly a nikdy žádné problémy! Právě naopak - pravidelné snůšky a co vajíčko to zárodek a vylíhnutí a počet nikdy pod 3kusy!
Asi by to chtělo více informací. Klidně si můžeme zavolat, když se vrátím z dovolené.
S pozdravem Zappe

7.3.2023 04:55
atobajus

XXX.XXX.195.189

kakapo2 napsal(a):
Téměř na rok přesně se problém objevil znova,já to vůbec nechápu.Tuto zimu byly ve větším teple,menší vlhkosti, hodně pestrá strava s porovnáním s minulou zimu..Byli krásní a najednou během chvilky to samé.Ztraceji bílé peří a zůstává jim šedé prachové... Stalo se někomu něco podobného?

Neztrácejí peří, škubou se.

7.3.2023 11:30
kakapo2

XXX.XXX.22.27

Tak se pak ozvěte

7.3.2023 11:44
kakapo2

XXX.XXX.22.27

Myslite?Mam je spolu kvuli naparovani,jeden par uz je odeleny od podzimu,jednu paru uz vidim celkem pravidelne sedet spolu,na zbytek cekam az se projevi.Vsichni maji dva az tri roky.Je mnoho otazek a slozite odpovedi.Proc by se zacali skubat +- 10 dnu presně o rok pozdeji?Proc se skubou vsude?I pod kridly,na zadech?Proc ze 6 kusu,je jeden jako treba oskubany cely,jeden zatim vubec,a 4 na brise trochu asi tak ve stejne miře?Proc se neskubaly cely rok?Proc vloni na to skubani jeden zemrel?Skubou se sami nebo navzajem?Vloni sem s nema jezdil az ke zveroleraki do Slusovic,specializace na papousky,pracuje pro Zoologicke zahrady,povedlo se je vylecit pomoci denniho kapani nejakych ruzovych kapek do zobaku,byla to fuska u 8 kusu kazdy den...Pak sem je hned jak to bylo mozne v zavislosti na pocasi dal ven do 5ti metrove voliery venkovni bez moznosti zaletu,takze hodne slunce,dest...Sost zmenil stravu..

7.3.2023 19:32
frodik

XXX.XXX.233.6

kakapo2 napsal(a):

Dobrý den, jasné škubání úmrtí jednoho amazonka s tím nemusí souviset. Jestli je máte spolu asi bych se zaměřil jestli to nedělá jeden kus a potom ho vyřadit z chovu. V každém případě smuteční vrba není svým složením vhodná k okusu asi bych volil jiné možnosti navíc papoušci mají i hladové skvrny na peří což je buď zapříčiněno pobytem ve sklepě a nedostatkem sluníčka nebo strava není vyvážená a má něčeho nedostatek, ale to je na vašem vyhodnocení. A ještě bych chtěl vzkázat pánovi co mele nesmysli typu, že je má pořád doma a perfektně prosperujou já bych vás taky nepouštěl ven a zavřel doma, když dám na jaře papoušky ven tak není krásnější pohled než jak si to užívají a teprv když začne pršet takové štěstí bych u vašich papoušků fakt chtěl vidět. Loni když jsem je dal ven někteří vydrželi v tahu i dvě hodiny se slunit to fakt ničím nenahradíte běžte se bodnout s vašima názorama.

7.3.2023 20:22
kakapo2

XXX.XXX.175.86

frodik napsal(a):
Dobrý den, jasné škubání úmrtí jednoho amazonka s tím nemusí souviset. Jestli je máte spolu asi bych se zaměřil jestli to nedělá jeden kus a potom ho vyřadit z chovu. V každém případě smuteční vrba není svým složením vhodná k okusu asi bych volil jiné možnosti navíc papoušci mají i hladové skvrny na peří což je buď zapříčiněno pobytem ve sklepě a nedostatkem sluníčka nebo strava není vyvážená a má něčeho nedostatek, ale to je na vašem vyhodnocení. A ještě bych chtěl vzkázat pánovi co mele nesmysli typu, že je má pořád doma a perfektně prosperujou já bych vás taky nepouštěl ven a zavřel doma, když dám na jaře papoušky ven tak není krásnější pohled než jak si to užívají a teprv když začne pršet takové štěstí bych u vašich papoušků fakt chtěl vidět. Loni když jsem je dal ven někteří vydrželi v tahu i dvě hodiny se slunit to fakt ničím nenahradíte běžte se bodnout s vašima názorama.

Děkuji za odpověď,děkuji za každou pomoc či rady.Na stravu bych to neházel,mají mnohem pestřejší než loni,mají z mrazáku domácí višně, třešně,mléčnou kukuřici,hloh, jeřabiny, bílé moruše, červené moruše,dále dávám více práškových vitamínů,jablka, hrušky, pomeranče, zelí,kiwi,mandarinky, červenou řepu. .banán nechtějí moc ...Spíš bych to viděl na málo toho sluníčka Přisvědcuji od 5 do 8 ráno,pak jde světlo okénkem,slunce vůbec v zimě...A stane se jim to koncem března po zimě... Na druhou stranu kolega co mi tu psal s tím problém nemá ...V létě to byla fakt podívaná na 8 kusů Amazónků v 5timetrove voliéře když jsem jim tam tam pustil umělý déšť... Škoda,,že sem nelze uložit video...

8.3.2023 04:07
z jarda

XXX.XXX.160.178

Zdravím, vážený pane "frodík".
Tak předně laskavě nikoho nikam neposílejte a já nepíšu rozhodně ty vaše nesmysly nebo já to nemám vůbec zapotřebí! Za mě mluví výsledky a úspěšné rady jiným, např. jednou jsem asi rok radil po telefonu chovateli, který nemohl odchovat senegálce a jejda úspěch nebo jsem dokrmoval chovatelům ary a kakaduy kvůli špatnému trávení a úpadku váhy a jejda úspěch nebo neuznávám komerční dokrmovací směsi, ale hezky poctivé domácí! A při odběru nechtěli věřit, že to jsou ty jejich, ale plné kroužky je přesvědčili atď. A nikdy jsem od nikoho žádné peníze za to nevzal, ale jen suroviny zeleninu, ovoce a vajíčka nebo nemám zahradu a vše ostatní bylo v mé režii a skvělého pocitu pomoci druhému.
A jak vy vážený, kolik krát jste někomu nezištně pomohl?
A navíc jste zapomněl, že každý nemá zahradu a nebo prostor jako fotbaloví stadion!
Takže važte slova nebo vlastně písmena!
Jo a ten váš výhled nikdo nehaní, ale to jsem psal... ale není to vše a myslete si třeba o pr....!
S pozdravem Zappe, vážený bez jména 👎

8.3.2023 06:06
frodik

XXX.XXX.233.6

z jarda napsal(a):
Tak předně laskavě nikoho nikam neposílejte a já nepíšu rozhodně ty vaše nesmysly nebo já to nemám vůbec zapotřebí! Za mě mluví výsledky a úspěšné rady jiným, např. jednou jsem asi rok radil po telefonu chovateli, který nemohl odchovat senegálce a jejda úspěch nebo jsem dokrmoval chovatelům ary a kakaduy kvůli špatnému trávení a úpadku váhy a jejda úspěch nebo neuznávám komerční dokrmovací směsi, ale hezky poctivé domácí! A při odběru nechtěli věřit, že to jsou ty jejich, ale plné kroužky je přesvědčili atď. A nikdy jsem od nikoho žádné peníze za to nevzal, ale jen suroviny zeleninu, ovoce a vajíčka nebo nemám zahradu a vše ostatní bylo v mé režii a skvělého pocitu pomoci druhému.
A jak vy vážený, kolik krát jste někomu nezištně pomohl?
A navíc jste zapomněl, že každý nemá zahradu a nebo prostor jako fotbaloví stadion!
Takže važte slova nebo vlastně písmena!
Jo a ten váš výhled nikdo nehaní, ale to jsem psal... ale není to vše a myslete si třeba o pr....!
S pozdravem Zappe, vážený bez jména 👎

Dle textu je vidět, že máte o sobě vysoké mínění budiž. Co považujete za nezištné? Osobně jsem hodně chovatelům pomáhal napínat pletivo na voliérách, neboť už vím jak na to a jiné práce s tím spojené a taky jsem nikdy za to nic nechtěl. Hodně lidí mi psalo a zajímaly se o můj názor a pak mi děkovaly za radu někteří opakovaně, ale nechlubím se tím. Pro mě existuje rovnice základní životní potřeby rovná se sluníčko, čerstvý vzduch, déšť a kvalitní strava jestli něco z toho nemůžu papouškům nabídnout, pak je radši nechovám. A to že jsem Vás poslal někam je z důvodu, že tady veřejně děláte reklamu takovým podmínkám a nabádáte tím ostatní chovatele k tomu samému. Je to jako u klecového chovu slepic, taky mají lepší výsledky než volnej chov, ale to neznamená že je to kvůli tomu že se mají dobře.

8.3.2023 08:15
z jarda

XXX.XXX.160.187

Zdravé vysoké mínění a vysoké ego není na škodu a o to ještě víc, když je to pravda! Vy nechápete, že já vám váš názor neberu a je mi putna! Sto chovatelů a sto názorů! Ale to není důvod nikoho někam posílat a odsuzovat 👎!
Proč by klecový chov měl být horší než voliérový (jó to sluníčko), ale znám chovatele sousedy a jeden špičkové voliéry a druhý nerez klece a měli mimo jiné každý po páru žaků a pár v kleci pravidelně 2x ročně odchovy, ale pár ve voliéře vůbec nic, tak pár z voliéry byl přeložen do klece a na podzim snůška a 3mláďata! Pak tento pár byl opět vrácen do své voliéry a čekalo se, ale opět 2roky nic, tak zase do klece a zase úspěch! Takže to k volierám, ale zase to neznamená, že budu chovat Ary nebo Kakaduy v klecích, aby to někdo tak nechápal! A nebo se stačí podívat na YouTube, jak chovají oni a jen příklad, že v Indii nebo v Pákistánu už dávno chodí s andulkami hamogoro na místní trhy jako ze slepicemi a tady je jich kolik? A ještě si dovolím napsat, že vše nerezové a jiné vymoženosti a nějaké welfare(vím, že je to dle zákona č. 359/2012 Sb. a vyhláška č. 464/2009 Sb.), je nejvíce oblíbené v Čechách a na Slovensku a to samé i ty předražené krmné směsi! A zase vysvětlení, nikdo vám to nebere, je to věc každého. Já jen, že papoušci, holuby, slepice, králíky, krávy, prasata, ovce a kozy...se chovali odjakživa a krmilo se co momentálně bylo i na polích a chovali se v různých prostorech, dle možností a nebyl problém a chovatelé i lidi k sobě měli mnohem blíž! A teď si tady ťukejte dle libosti.
S pozdravem Zappe

9.3.2023 13:11
FzWy

XXX.XXX.32.204

kakapo2 napsal(a):
Myslite?Mam je spolu kvuli naparovani,jeden par uz je odeleny od podzimu,jednu paru uz vidim celkem pravidelne sedet spolu,na zbytek cekam az se projevi.Vsichni maji dva az tri roky.Je mnoho otazek a slozite odpovedi.Proc by se zacali skubat +- 10 dnu presně o rok pozdeji?Proc se skubou vsude?I pod kridly,na zadech?Proc ze 6 kusu,je jeden jako treba oskubany cely,jeden zatim vubec,a 4 na brise trochu asi tak ve stejne miře?Proc se neskubaly cely rok?Proc vloni na to skubani jeden zemrel?Skubou se sami nebo navzajem?Vloni sem s nema jezdil az ke zveroleraki do Slusovic,specializace na papousky,pracuje pro Zoologicke zahrady,povedlo se je vylecit pomoci denniho kapani nejakych ruzovych kapek do zobaku,byla to fuska u 8 kusu kazdy den...Pak sem je hned jak to bylo mozne v zavislosti na pocasi dal ven do 5ti metrove voliery venkovni bez moznosti zaletu,takze hodne slunce,dest...Sost zmenil stravu..

Dobrý den.
Já si myslím, že bude problém v krmivu. Kdyby se škubal jeden, tak dobře, to se stane, ale Vám se škube ze šesti ptáků pět kusů, to je divné?, ten jeden dobrý škube dalších pět? - asi těžko, měl by svého jednoho favorita.
Já si myslím, že se jedná o problém celé skupiny, já bych přestal dříve krmit tím co máte zamraženo "do foroty" v mražáku.

9.3.2023 19:39
kakapo2

XXX.XXX.22.27

FzWy napsal(a):
Dobrý den.
Já si myslím, že bude problém v krmivu. Kdyby se škubal jeden, tak dobře, to se stane, ale Vám se škube ze šesti ptáků pět kusů, to je divné?, ten jeden dobrý škube dalších pět? - asi těžko, měl by svého jednoho favorita.
Já si myslím, že se jedná o problém celé skupiny, já bych přestal dříve krmit tím co máte zamraženo "do foroty" v mražáku.

Děkuji za váš názor. Jenže věc je složitější než se zdá...Vloni sem mrazák ještě neměl a mražené nic nedával. A dostali to stejně jako letos, přitom sem zcela změnil stravu na doporučení kolegů. Letos se tomu brání zatím jeden, vloni to měli všichni. Začíná to na břiše. Kdyby je některý škubal začal by od břicha?

10.3.2023 07:47
eklektus3

XXX.XXX.40.108

Máte je všechny pohromadě? Společný chov u bělobřichých vede k trvalému stresu a je pouze otázka času kdy to povede k vážnému fyzickému napadení jednoho jedince koalicí několika dalších.

10.3.2023 11:01
kakapo2

XXX.XXX.175.86

eklektus3 napsal(a):
Máte je všechny pohromadě? Společný chov u bělobřichých vede k trvalému stresu a je pouze otázka času kdy to povede k vážnému fyzickému napadení jednoho jedince koalicí několika dalších.

Děkuji,rozdělím je hned jak se trochu napáruji...voliéry pro ně mám už od podzimu nachystané jedna pára už je oddělená od podzimu,teď tam vidím další dva hodně spolu...Ale byly tak spolu celý loňský rok ve velké venkovní voliéře a bylo to v pohodě 5x2,5x1m...úplně se uzdravili v té společné...Ta zimní je menší teda o něco 4x2x0.8m

Přidejte reakci

Přidat smajlík