Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2022 15:45
eli22

XXX.XXX.58.38

Prosím o radu, jaká budou mláďata od páru : otec edged opalin, matka opalin-falow . Rodičem matky:lutino samička a losos/ino sameček. Jedno mládě vypadá, že bude přírodní, další ještě nevím.Díky.

filozof

6.7.2022 15:59
filozof

XXX.XXX.0.243

Přírodní tam být nemůže,všechna opalinová štěpitelná na edged a plavou.

6.7.2022 16:02
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):

Díky, no uvidíme, zatím se mi zdá, že jedno bude přírodní. Pokud by se tak stalo, tak kdo z rodičů by za to"mohl". Rodiče samečka edged neznám.

filozof

6.7.2022 16:35
filozof

XXX.XXX.0.243

Pokud ten samec je edget opalinový,tak s opalinovou samicí musí mít sto procent opalinových mláďat,jestli tam máte přírodní mládě,tak jeden z rodičů opalín není. .

6.7.2022 16:41
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):
Pokud ten samec je edget opalinový,tak s opalinovou samicí musí mít sto procent opalinových mláďat,jestli tam máte přírodní mládě,tak jeden z rodičů opalín není. .

Dobře, díky. Ještě teda dotaz, co znamená v genetické kalkulačce "faded"?

filozof

6.7.2022 17:42
filozof

XXX.XXX.0.243

Záleží jak to kdo vidí "zesvětlelý,bledý" .Kalkulačku osobně neřeším,je tam spousta nesrovnaostí.Většinou pro začátečníky postačí.

6.7.2022 18:00
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):
Záleží jak to kdo vidí "zesvětlelý,bledý" .Kalkulačku osobně neřeším,je tam spousta nesrovnaostí.Většinou pro začátečníky postačí.

Díky, já v tomhle nějak pořád plavu, třeba je pro mě zajímavé, že lutino samička a losos sameček mají přírodní mláďata No ale je to tak. Člověk se pořád učí a přesto stále diví.

filozof

7.7.2022 14:45
filozof

XXX.XXX.0.243

Losos samec je kobinace mutací plavé a opalino,pokud má s lutino samicí přírodní mláďata,tak pouze samce,kteří štěpějí po otci na opalinovou i plavou.Po matce štěpějí na lutino.Samičky budou všechny opalinové štěpitelné pouze na plavou.Takže pohlaví mladých znáte již v budce.

7.7.2022 15:17
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):
Losos samec je kobinace mutací plavé a opalino,pokud má s lutino samicí přírodní mláďata,tak pouze samce,kteří štěpějí po otci na opalinovou i plavou.Po matce štěpějí na lutino.Samičky budou všechny opalinové štěpitelné pouze na plavou.Takže pohlaví mladých znáte již v budce.

Ano, od tohoto páru to je tak, jak píšete. Tady tři samečci a jedna samička. Ten druhý pár je nově sestaven, tak uvidíme, jak to bude. Díky

10.7.2022 18:50
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):

Zdravím, tak jste měl pravdu, mládata jsou opalínová a jak to jedno mládě se mi zdálo původně tmavé, tak to bylo tím lemováním asi.

22.7.2022 08:32
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):

Zdravím a prosím o radu. Mláďata už vylétla a jedno je opalínové lemované a druhé plavé lemované - přesná kopie matky /rodiče plavá matka, lemovaná a otec růžový lemovaný/. Takže může to být tak, že plavá je sameček a opalínová samička? Nebo to může být i jinak. Díky

filozof

22.7.2022 11:32
filozof

XXX.XXX.0.243

eli22 napsal(a):
Zdravím a prosím o radu. Mláďata už vylétla a jedno je opalínové lemované a druhé plavé lemované - přesná kopie matky /rodiče plavá matka, lemovaná a otec růžový lemovaný/. Takže může to být tak, že plavá je sameček a opalínová samička? Nebo to může být i jinak. Díky

Mláďata v opalinu budou vždy z takto složeného páru samice,plavá budou obojího pohlaví,protože se jedná o recesivní mutaci kterou nesou oba rodiče.A ti plaví samci budou po otci štěpit na opalino.Tím,že tam máte přírodní mládě jsme vyloučili matku z opalinového zbarvení,tak by to mělo být jak píšu.

22.7.2022 11:58
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):
Mláďata v opalinu budou vždy z takto složeného páru samice,plavá budou obojího pohlaví,protože se jedná o recesivní mutaci kterou nesou oba rodiče.A ti plaví samci budou po otci štěpit na opalino.Tím,že tam máte přírodní mládě jsme vyloučili matku z opalinového zbarvení,tak by to mělo být jak píšu.

Díky, rozumím až na poslední větu. Od tohoto páru nemám přírodní odchov (to byl jiný pár). A u toho plavého mi tedy nezbývá než počkat, až se začne nebo nezačne hlasově projevovat nebo udělat testy. Udělám spíš ty testy. Děkuji

filozof

22.7.2022 12:25
filozof

XXX.XXX.0.243

Tak někdo z nás dělá zmatky,držím se základního dotazu,tam máte na fotu přírodní mláďata.Jak je tedy složen pár na který se dodatečně ptáte a jaká má mláďata?

22.7.2022 12:42
roselia

XXX.XXX.167.135

filozof napsal(a):
Tak někdo z nás dělá zmatky,držím se základního dotazu,tam máte na fotu přírodní mláďata.Jak je tedy složen pár na který se dodatečně ptáte a jaká má mláďata?

Zdravím Vás pane ALFONZO. Tak jste opět mezi námi.

22.7.2022 12:45
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):

To se omlouvám, k tomu to páru, na který se ptám, fotky nemám. Takže rodiče jsou: samec růžovo plavý lemovaný, samička je plavá. A jedno mládě je opalínové a druhé plavé. Já se pokusím je vyfotit.

22.7.2022 13:02
eli22

XXX.XXX.58.38

Tak zde, prosím. První dvě fota jsou rodiče, vlevo matka, vpravo otec. Další dvě je mládě plavé a poslední mládě opalin. Je to ovšem moje verze.

filozof

22.7.2022 13:03
filozof

XXX.XXX.0.243

To nic,takže opalinový samec s plavou samicí.Všechna opalinová mláďata jsou samice,ostatní samci ať mají jakoukoli barvu.Takto znáte pohlaví mláďat již v budce.

22.7.2022 13:05
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):
To nic,takže opalinový samec s plavou samicí.Všechna opalinová mláďata jsou samice,ostatní samci ať mají jakoukoli barvu.Takto znáte pohlaví mláďat již v budce.

Reagujete už na ty fotky? Nebo pouze na příspěvek ještě bez fotek?Děkuji.

filozof

22.7.2022 13:39
filozof

XXX.XXX.0.243

Ty fotky jsem objevil až po odeslání,ale je to stené jak jsem uvedl výše,dědičnost má své neměnné zákony.

22.7.2022 13:51
eli22

XXX.XXX.58.38

filozof napsal(a):
Ty fotky jsem objevil až po odeslání,ale je to stené jak jsem uvedl výše,dědičnost má své neměnné zákony.

DObře, díky. A už snad naposled. Od druhého páru mám prakticky stejně stará mládata v mutaci sameček lutino, samička rubino (po rodičích samička lutiino a sameček losos/ino/plavou).
Když vytvořím s těmito mladými, na které jsem se ptala, páry, tedy to bude: samička rubino - sameček plavá a druhý pár sameček lutino - samička opalin. Bude to ok? Nebudu si je nechávat, ale chci, aby noví majitelé měli pestřejší odchovy. Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík