Zdravíčko,
ráno, před odchodem do práce obejdu volieru a dám ptactvu čerstvé ovoce a zeleninu.
S radostí odcházím pracovat a odpoledne po návratu zase obejdu ptactvo a dávám sypké krmení.
Teď se mi objevil problém, na čerstvé ovoce se naučili mravenci a vosy, je tam toho doopravdy dost.
Ovoce a zeleninu jim dávám do "krmných košíčků" zavěšených na pletivu.
Napadlo mě, jestli teď ovoce a zeleninu nedávat do záletu, ale na druhou stranu se bojím, aby jsem si je nenaučil do záletu.
Je nějaká rada ? Nápad ? řešení ? Zkušenost co s tím?
děkuji a ať se daří.
kaka
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také dávám ovo-zel v létě až odpoledne. A ideálně v množství, aby to snědli a nezůstávalo to tam. Jinak krmím vše v záletech. Venku v košíčkách mají pouze zelené.
asi to nemá řešení, které jsem si představoval.. :-)))
prohodil jsem sypké na ráno a ovoce - zeleninu na pozdní odpoledne..
když jsem to tam dal, tak se papouchové slétli hned, vždyˇť čekali od rána.. :-)) a během chvile tam byly i vosy...
jen riziko štípnutí bylo asi větší.. , zkusím lapače s cukrem, ale musím vymyslet bezpečné zavěšení, papouchové jsou fakt zvědaví...
Ka-ka
napsal(a):
díky :-)))
doopravdy moc díky, celou dobu jsem přemýšlel, jak to udělat :-))) aby to bylo pro papouchy bezpečné a nic..
chytrému napověz.. :-))
kaka
To znám moc dobře, občas jdu na řešení banálního problému velkou oklikou a přitom kolikrát to je jednoduché jak facka 😀