Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2022 18:54
Ka-ka

XXX.XXX.248.139

Zdravíčko,

ráno, před odchodem do práce obejdu volieru a dám ptactvu čerstvé ovoce a zeleninu.

S radostí odcházím pracovat a odpoledne po návratu zase obejdu ptactvo a dávám sypké krmení.

Teď se mi objevil problém, na čerstvé ovoce se naučili mravenci a vosy, je tam toho doopravdy dost.

Ovoce a zeleninu jim dávám do "krmných košíčků" zavěšených na pletivu.

Napadlo mě, jestli teď ovoce a zeleninu nedávat do záletu, ale na druhou stranu se bojím, aby jsem si je nenaučil do záletu.

Je nějaká rada ? Nápad ? řešení ? Zkušenost co s tím?

děkuji a ať se daří.

kaka

14.7.2022 21:31
Ladamusa

XXX.XXX.251.186

Zdravím, dělám to obráceně, přes den jen suché a vodu. Navečer zeleninu a ovoce. I kvůli teplu je to lepší.

14.7.2022 21:41
Honza12

XXX.XXX.27.24

Proti mravencům jsou dobré křepelky.

15.7.2022 14:20
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

proti vosám stačí ustřižená petka vložena obráceně dovnitř s trochou medové vody. Proti mravencům bych dal nějaký stojánek do misky s vodou. Vosy mi chodily do voliéry i na moučné červy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2022 07:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také dávám ovo-zel v létě až odpoledne. A ideálně v množství, aby to snědli a nezůstávalo to tam. Jinak krmím vše v záletech. Venku v košíčkách mají pouze zelené.

16.7.2022 20:46
Ka-ka

XXX.XXX.248.139

asi to nemá řešení, které jsem si představoval.. :-)))

prohodil jsem sypké na ráno a ovoce - zeleninu na pozdní odpoledne..

když jsem to tam dal, tak se papouchové slétli hned, vždyˇť čekali od rána.. :-)) a během chvile tam byly i vosy...

jen riziko štípnutí bylo asi větší.. , zkusím lapače s cukrem, ale musím vymyslet bezpečné zavěšení, papouchové jsou fakt zvědaví...

17.7.2022 08:53
ZBzH

XXX.XXX.189.13

Lapače samozřejmě nedávat dovnitř voliéry ale ven.

17.7.2022 09:16
Ka-ka

XXX.XXX.248.139

díky :-)))

doopravdy moc díky, celou dobu jsem přemýšlel, jak to udělat :-))) aby to bylo pro papouchy bezpečné a nic..

chytrému napověz.. :-))

kaka

17.7.2022 09:48
ZBzH

XXX.XXX.189.13

Ka-ka napsal(a):
díky :-)))

doopravdy moc díky, celou dobu jsem přemýšlel, jak to udělat :-))) aby to bylo pro papouchy bezpečné a nic..

chytrému napověz.. :-))

kaka

To znám moc dobře, občas jdu na řešení banálního problému velkou oklikou a přitom kolikrát to je jednoduché jak facka 😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík