Křepelky čínské - letošní odchov 2022

Křepelka čínská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2022 20:09
molousek

XXX.XXX.152.230

Zdravím chovatele-ky křepelek čínských.
Jak vám letos nasedaji ?
První snůžky jenom po volięře a nezájem zasednout .
Druhá dobrá ,ale většina vajec zaschlá.
Jedná slepička 3 ks,druhá 6 ks .
Jak u vás? Prosím,jen slušně reakce. Děkuji předem.
Chovu zdar.

15.7.2022 20:20
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

první hnízdo si postavila u pletiva, při dešti totálně promoklo a uhynulo 7 mladých ve vejcích. Další hnízdo zase u pletiva na druh straně, ale v těch vedrech to vyseděla. měla 12 vajec a vylíhlo se 12 kuřátek. Jedno se asi vytratilo mimo voliéru a prochladlo. Už jsem jich napočítal jen 11. Jezdí po voliéře jako motorové myši.

15.7.2022 20:52
klipaj

XXX.XXX.56.182

Zdravím,já 11vajec a 8 mladých. Rodiče se vzorně starají. Tak doufám,že jim to vydrží. Pěkný den.

15.7.2022 21:48
Honza12

XXX.XXX.52.3

Za mě 6 vajec, některá byla plná, ale nevylíhlo se nic

15.7.2022 22:36
Ondra2206

XXX.XXX.169.171

Dobrý večer.Tak letos od dvou párů:
První snůška 4 a 6 vajec.Vše se vylíhlo.
Druhá snůška 7 a 8 vajec.Vše se vylíhlo, ale 2
kuřátka uhynula po deštích.
Teď sedí na třetích snůškách 6 a 8 vajec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2022 07:45

Můžete pro inspiraci dát fotky hnízd? :)

U nás zatím nic moc. Pořídila jsem je vloni v létě - skupinky 1,1 a 1,2. Z toho páru samice nesla všude po voliéře. Ze skupinky taktéž, poté jedna samička uhynula na zadržené vejce. Letos opět vejce všude s tím, že ta zbývající samička najednou před měsícem ležela ve voliéře nožkami hore (byla ta vedra, tak zda ji z toho chudinku kleplo?). Tak jsme minulý týden samečkovi přivezli 2 nové slepičky (sestry), které jsou odchov pod rodiči, tak snad se zadaří u nich. :)

16.7.2022 10:24
eli22

XXX.XXX.181.79

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můžete pro inspiraci dát fotky hnízd? :)

U nás zatím nic moc. Pořídila jsem je vloni v létě - skupinky 1,1 a 1,2. Z toho páru samice nesla všude po voliéře. Ze skupinky taktéž, poté jedna samička uhynula na zadržené vejce. Letos opět vejce všude s tím, že ta zbývající samička najednou před měsícem ležela ve voliéře nožkami hore (byla ta vedra, tak zda ji z toho chudinku kleplo?). Tak jsme minulý týden samečkovi přivezli 2 nové slepičky (sestry), které jsou odchov pod rodiči, tak snad se zadaří u nich. :)

Zdravím, no nevím, zda se zadaří. Je třeba je chovat jen v páru, jeden kohoutek a dvě slepičky moc nefunguje. Chovám je víc než 10 let, ale 1/2 se mi nikdy neosvědčilo, slepičky se za prvé ruší a za druhé se mohou navzájem i zabít.

16.7.2022 15:19

eli22 napsal(a):
Zdravím, no nevím, zda se zadaří. Je třeba je chovat jen v páru, jeden kohoutek a dvě slepičky moc nefunguje. Chovám je víc než 10 let, ale 1/2 se mi nikdy neosvědčilo, slepičky se za prvé ruší a za druhé se mohou navzájem i zabít.

Co jsem zatím byla u chovatelů, tak cca 50:50 chovali právě pár a skupiny 1,2. A úspěšně. A předešlá skupina 1,2 fungovala celkem v pohodě. Přijeli k nám jako mláďata. Nyní mám dvě sestry, tak tam boje taky neočekávám. :)

Navíc na odchovu úplně netrvám. Spíš by to byl takový bonus. :)

16.7.2022 16:52
eli22

XXX.XXX.181.79

Co jsem zatím byla u chovatelů, tak cca 50:50 chovali právě pár a skupiny 1,2. A úspěšně. A předešlá skupina 1,2 fungovala celkem v pohodě. Přijeli k nám jako mláďata. Nyní mám dvě sestry, tak tam boje taky neočekávám. :)

Navíc na odchovu úplně netrvám. Spíš by to byl takový bonus. :)

Já opravdu slyším téměř poprvé,že dělá dobrotu jeden sameček a dvě samičky, jako je to třeba u křepelek japonských. Ještě bych možná byla za ve velké voliéře dva páry, ale v mé 2 x 1,5 metru se nesnesly ani dva páry. Já je pohromadě nechávám přes zimu, aby se hřály, ale když chci odchovávat na jaře, je třeba po páru, jsou to pároví ptáci, o kuřátka se starají oba rodiče. Tak třeba se ještě někdo vyjádří.

16.7.2022 17:05
eli22

XXX.XXX.181.79

Ještě bych dodala, že i když nebudou odchovávat, tak budou slepičky pořád dokola snášet vejce, na která nezasednou a bude je to vyčerpávat.

16.7.2022 20:22

eli22 napsal(a):
Já opravdu slyším téměř poprvé,že dělá dobrotu jeden sameček a dvě samičky, jako je to třeba u křepelek japonských. Ještě bych možná byla za ve velké voliéře dva páry, ale v mé 2 x 1,5 metru se nesnesly ani dva páry. Já je pohromadě nechávám přes zimu, aby se hřály, ale když chci odchovávat na jaře, je třeba po páru, jsou to pároví ptáci, o kuřátka se starají oba rodiče. Tak třeba se ještě někdo vyjádří.

Tak japonské jsou ideál tak aspoň 1,5. To už mám zas já odzkoušené. :)

Jo, dva kohoutci se určitě nesnesou. U těch slepiček to bude asi o povaze. No, uvidíme, jak jim to bude fungovat. Případně pořídíme ještě jednoho kohoutka. :)

16.7.2022 20:47
eli22

XXX.XXX.181.79

Tak japonské jsou ideál tak aspoň 1,5. To už mám zas já odzkoušené. :)

Jo, dva kohoutci se určitě nesnesou. U těch slepiček to bude asi o povaze. No, uvidíme, jak jim to bude fungovat. Případně pořídíme ještě jednoho kohoutka. :)

Jasně, musí se to vyzkoušet.

17.7.2022 12:16
molousek

XXX.XXX.152.230

Zdravím chovatele-ky křepelek čínských
Děkuji všem za rady z vašich chovu.
Tak má vypadat reakce na otázky a rady .
Všem moc děkuji.
Chovu zdar.

17.7.2022 18:16
Ondra2206

XXX.XXX.255.229

Hnízdní úkryty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík