Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chorchel

18.7.2022 21:40
Chorchel

XXX.XXX.232.12

Zdravím.Stalo se Vám někdy,že při odchytu ve voliéře přišel papoušek o ocasní pera?Potřeboval jsem přendat pár rosel s jednim mladym do vedlejší voliéry,mládě je cca tři týdny venku,již žere a je samostatně.Po odchytu který proběhl nijak dramaticky,že bych mládě nějak naháněl a po odchytu v síťce ocasní pera a zbytek na zemi ve voliéře do půl dne,kde jsem je daval...Ocasni pera bez krve,čehokoli.Mládě úplně bez ocasu.Do té doby krásně opeřené,čistě lesklé peří...dík za zkušenost názor,cokoliv...

18.7.2022 23:01
Alkonost

XXX.XXX.254.253

Instinktivní reakce na napadení dravcem, můžou ocas prostě pustit.

19.7.2022 07:19
Kokr

XXX.XXX.130.130

Chorchel napsal(a):
Zdravím.Stalo se Vám někdy,že při odchytu ve voliéře přišel papoušek o ocasní pera?Potřeboval jsem přendat pár rosel s jednim mladym do vedlejší voliéry,mládě je cca tři týdny venku,již žere a je samostatně.Po odchytu který proběhl nijak dramaticky,že bych mládě nějak naháněl a po odchytu v síťce ocasní pera a zbytek na zemi ve voliéře do půl dne,kde jsem je daval...Ocasni pera bez krve,čehokoli.Mládě úplně bez ocasu.Do té doby krásně opeřené,čistě lesklé peří...dík za zkušenost názor,cokoliv...

Ocasní pera zase dorostou. Chvilku to trvá, ale bude to ok. Mě se to stalo už mockrát!

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2022 09:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, stalo se mi to u starší korely. Prostě mi ocas zůstal v ruce. Od té doby si dávám pozor, abych nechytila ani kouskem prstů za ocas (snažila se mi tehdy vytrhnout a já ji víc stiskla) . Jo a ocas ji asi do měsíce normálně dorostl.

19.7.2022 10:46
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Také mám podobnou zkušenost, u samce rosely pestré, při odchytu přišel cca o 2/3 ocasních per, dorostly do 1-2 měsíců.

Neregistrovaný uživatel

19.7.2022 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pokud vytrhnete papouškovi ocasní pera-narostení do normálu trvá téměř 2-3 měsíce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík