Alexander maly Prodám

Prodám Alexandra malého - 1.0 modrý violet opalin dominant str./ho 1/2024...
10000 Kčmartinnko
XXX.XXX.1.85
Dobrý den
Potrebujem radu chovam alexandre a bohužial pri testoch na PBFD som zistil že mam v chove škodnu a všetky mlade pozitivne
chystám sa otestovať znovu celý chov bohužial pri kupe som niektorým testy nespravil
čo mi prosim poradite? u vtakov ktorý budu negativny možu normalne dalej fungovať v chove?
samozrejme všetko sa bude dezinfikovať s F10 SC
za každe rady kto ma s týmto skúsenosť budem rad
Uživatel s deaktivovaným účtem
pochybuju, že najdete negativního jedince.
martinnko
XXX.XXX.1.85
Práveže cca 3 mesiace som robil testy lutino chovnim a tie mali test negatívny ..tento rok mlade nemali ale .. pozitivne boli mlade rozely a 2ks alexander
Pbfd test vám může vyskočit jako negativní protože mají v krvi zrovna malou nálož víru a za rok například pozitivní protože se jim virová zátěž zvýší a někdy to pbfd zmizí a ptáci jsou ok. O Alex malých je známo že se tam pbfd vyskytuje často neví někdo jak to je u Alex velkých? Kdyby měl někdo jiný názor tak ať mě opraví
Zdravím. Ak máte vtáky v spoločných priestoroch, dat urobit testy všetkym vtákom. Tých u ktorych budu pozitívne výsledky dat preč od negatívnych. Po mesiaci zopakovat testy u všetkých. Ak budú opäť pozitívne testy, máte smolu. Ked takto vyčistíte chov, u tých vtákov čo zostanú by som ja dal o mesiac urobit testy ešte raz,aby to bolo 100%. Inak zásada je nikdy nedávať nové vtáky k ostatným bez karanteny a testov. Dospelé vtáky dokážu s PBFD žiť bez príznakov, ale zdravé mladé od nich mať nebudete 🤷♂️