Přijmeme papoušky, hledáme

Do azylu zvířat jsme přijali staršího samečka Amazoňana Modročelého a hledá...
Voliera
XXX.XXX.1.112
Australstí ptáci
Voliera 5x5x5m
Co do ni
Voliera
XXX.XXX.1.112
Záletech je 3m x 1,5 m vysoké 2m
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tam bych se nebála vypustit několik párů korel, pár pap.horských/nádherných. Možná pár pap.zpěvavých? Pokud by byly zvyklí od mláďat, neměli by dělat zle.
exotchov
napsal(a):
Zadne papagaje ale dravce one je vetsi zajem.Zminovane druhy jsou temer neprodejne.
Asi jak pro koho no. Já třeba letos mám tolik zájemců o korely, že mám mláďat málo.
Na jeden pár středních papoušků se doporučuje 2 - 3 m3 prostoru. Jak uvadíte rozměr 5x5x5 m což představuje 125 m3, tak tam můžete umístit při 5 m3 na pár ( vysší standart ) 25 párů. Tak při takové možnosti bych volil z austrálie alespoň 4,4 královské ( krásní velcí ptáci ), nádherné (pěkní, nenároční ), červenokřídlé ( moc pěkná až reflexní zelená ), karmínoví ( krasavci ). Vyhýbal bych se u společného chovu penantům, rozelám, zpěvavým ( jsou pěkní, nenároční na chov, ale agresivní ). Možností je mnoho, záleží co se Vám líbí, kolik času jim můžete věnovat, atd. Čím větší voliéra, tím se snadněji udržuje na rozdíl od chovných boxů, kde máte problém se otočit. Sám mám společnou voliéru 5x3x2 m a nyní ji ještě po úpravě terénu prodlužuji na 7x3x2 m. V takovém prostoru mají dobrý prolet, jsou větší, silní a je to nevšední pohled. Přeji šťastný výběr ptáků a radost z úspěšného chovu.
Jimu
napsal(a):
Na jeden pár středních papoušků se doporučuje 2 - 3 m3 prostoru. Jak uvadíte rozměr 5x5x5 m což představuje 125 m3, tak tam můžete umístit při 5 m3 na pár ( vysší standart ) 25 párů. Tak při takové možnosti bych volil z austrálie alespoň 4,4 královské ( krásní velcí ptáci ), nádherné (pěkní, nenároční ), červenokřídlé ( moc pěkná až reflexní zelená ), karmínoví ( krasavci ). Vyhýbal bych se u společného chovu penantům, rozelám, zpěvavým ( jsou pěkní, nenároční na chov, ale agresivní ). Možností je mnoho, záleží co se Vám líbí, kolik času jim můžete věnovat, atd. Čím větší voliéra, tím se snadněji udržuje na rozdíl od chovných boxů, kde máte problém se otočit. Sám mám společnou voliéru 5x3x2 m a nyní ji ještě po úpravě terénu prodlužuji na 7x3x2 m. V takovém prostoru mají dobrý prolet, jsou větší, silní a je to nevšední pohled. Přeji šťastný výběr ptáků a radost z úspěšného chovu.
Máte tu voliéru krásně pestrou.
Jen dodatek k těm druhům - královští jsou dost od rány. Neznám chovatele, který by je měl ve více párech a fungovalo to. To samé červenokřídlí.
Horští a nádherní určitě jo, to jsou kliďasové.
Především záleží na velikosti voliéry, její členění větvemi, kmeny apod., kde si každý pár najde své místo, kde se vzájemně neruší a pak nedochází k agresivnímu chování. Věřím, že v menší voliéře, kde mají mezi sebou stálý kontakt se může agresivita projevit. Čím větší voliéra, tím menší pravděpodobnost agresivity, což neplatí jen pro králováky, ale všeobecně pro každý druh. V menších voliérách dochází k vzájemnému napadání i mezi hejnovými druhy. Zde platí - chceš společný chov a nechceš ptačí šarvátky - postav velkou voliéru. 🐦🦉🕊🐤
Jimu
napsal(a):
Především záleží na velikosti voliéry, její členění větvemi, kmeny apod., kde si každý pár najde své místo, kde se vzájemně neruší a pak nedochází k agresivnímu chování. Věřím, že v menší voliéře, kde mají mezi sebou stálý kontakt se může agresivita projevit. Čím větší voliéra, tím menší pravděpodobnost agresivity, což neplatí jen pro králováky, ale všeobecně pro každý druh. V menších voliérách dochází k vzájemnému napadání i mezi hejnovými druhy. Zde platí - chceš společný chov a nechceš ptačí šarvátky - postav velkou voliéru. 🐦🦉🕊🐤
Upřímně? Myslím, že až vám králováci dospějí, tak uvidíte, že to opravdu nejsou ptáci do společné voliéry. Ale asi si to musíte odzkoušet sám....
mám větší společnou volieru, kde byl i pár nádherných, který má pravidelné odchovy..., přidal jsem tam mladé horáky a dobrý....
než horáci dospěli a pan nádherný si namlouval mladou horskou a paní nádherná dostala chuť na zajíčka horáka....
tak horáci šupali vedle....
zrovna tak šupali do samostatné kleci i zpěváci, kteří tam slušeli, ale fakt byli drzí....
králováci po čtení a debatách se zkušenými chovateli rovnou do samostatné voliery..
Pro exotchov - milý pane jestli jste toho schopen, tak si nastudujte rozdíl mezi m3 ( aby jste pochopil je to metr krychlový, což je krychle o stranách 1m ) a m2 ( je to plocha o straně 1m ). Základy I. stupně ZŠ. Napsal jsem na JEDEN PÁR 5m3, takže, kdyby jste četl pozorně, nemohl by jste napsat to co jste napsal.
Nic není černobílé...
Mám králováky několik let ve společné voliéře a jsou naprosto bezproblémoví. Až se občas divím, co si nechají líbit. Ale určitě se najde spousta jedinců, kteří se do společné voliéry hodt pro svoji agresivitu nebudou.
Já chci pro své ptáky, aby měli co nejvíce prostoru, které jsem schopen jim nabídnout, proto volím cestu společné voliéry i za cenu menších odchovů. Jen se držím zásady mít pohromadě ptáky stejného kontinentu.
Alisterus 23
napsal(a):
Nic není černobílé...
Mám králováky několik let ve společné voliéře a jsou naprosto bezproblémoví. Až se občas divím, co si nechají líbit. Ale určitě se najde spousta jedinců, kteří se do společné voliéry hodt pro svoji agresivitu nebudou.
Já chci pro své ptáky, aby měli co nejvíce prostoru, které jsem schopen jim nabídnout, proto volím cestu společné voliéry i za cenu menších odchovů. Jen se držím zásady mít pohromadě ptáky stejného kontinentu.
A prozradíte jaké další druhy tam s nimi máte a velikost voliéry? :)
napsal(a):
A prozradíte jaké další druhy tam s nimi máte a velikost voliéry? :)
Mám tam korely, andulky, princky. Voliéra 5x4x3m Byli tam červenokřídlí, ale ti nedělali dobrotu. Nikdy nedošlo na nějaké větší potyčky, ale červenokřídlí rušili králováky při hnízdění.
Naprosto souhlasím s Alisterus 23, lépe bych to nenapsal. Mám voliéru 5x3x2m a nyní zvětšuji na 7x3x2m. U stávájící voliéry mám pevné sastřešení 3m další 2m průhledný polykarbonát a proto prodlužuji o dva metry bez zastřešeni pro možnost koupání při dešti. Používal jsem ,, vodní mlhu", ale několikrát prokousli tenké hadičky, tamže proto prodloužení. Vodní mlhu ponechám, ale nad nekrytou částí k níž nebudou mít přístup. Pokud jsou vysoké teploty a neprší je to dobré řešení. Ještě k červenokřídlým - mám 1,0 šestiletý a 0,1 pětiletá. Hnízdí spolehlivě a jsou více plašší než útoční. Ale každý jedinec může být jiný, proto má každý jinou zkušenost.
Voliera
XXX.XXX.229.111
A nesli by tam nějaký kakaduove ?
Voliera
napsal(a):
A nesli by tam nějaký kakaduove ?
Zvláštní, obvykle to bývá tak že chovatel touží po určitém druhu a následně se snaží vytvořit co nejoptimálnější podmínky pro chov. Zde mě to připadá stejné jako když postavíte třeba chlév a teprve potom přemýšlíte jestli tam vrazíte žirafy nebo králíky, nehledě na jejich specifické potřeby. Obávám se že konstrukce a provedení voliéry pro andulky, byť velice slušných rozměrů, se bude "kapku" lišit od provedení pro papoušky kakadu. No nic, jen názor překvapeného laika. Třeba to tak u ptáčkařů funguje.
Voliera
XXX.XXX.225.60
Ja jen zatím přemýšlím a ptám se co by se tam mohlo dat Deda má andulky ve sklepě který jsem zmínil jako zalet a k tomu venkovní voliera 1m3 ja bych to chtěl takto rozšířit 😄
Kakadu99
XXX.XXX.153.210
5m vysoká voliera je dle mého názoru nepraktická. Až se vám ptaci posadí na nejvyšší bidla, tak tam při odchytu budete mávat síťkou, jak při trhání jablek. To samé budky, budou nahoře, bez kontroly?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Voliera
napsal(a):
Ja jen zatím přemýšlím a ptám se co by se tam mohlo dat Deda má andulky ve sklepě který jsem zmínil jako zalet a k tomu venkovní voliera 1m3 ja bych to chtěl takto rozšířit 😄
Tolik dohadů a nápadů a chlapec zatím přemýšlí.Také dobré-bude to velký pokrok.Děda musí mít radost.
Kakadu99
napsal(a):
5m vysoká voliera je dle mého názoru nepraktická. Až se vám ptaci posadí na nejvyšší bidla, tak tam při odchytu budete mávat síťkou, jak při trhání jablek. To samé budky, budou nahoře, bez kontroly?
Jo, to máte pravdu. Byla jsem chovatele, který má 4 metry vysokou voliéru a říkal, že už by ji nepostavil. Ačkoli má papoušky naučené na krmení v záletu (tam má i budky), i tak je prý odchyt dost fuška.