Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2022 16:09
Lukes

XXX.XXX.99.227

Dobrý den, mám dotaz, ohledně chovu rozel, jestli by se snesla rozela ve společné voliéře s andulkami. Velikosti voliéry, 3x1,5x2m. Děkuji.

27.7.2022 16:36
exotchov

XXX.XXX.168.151

Jedna rozela samice ano,jinak ne.

27.7.2022 17:14
Lukes

XXX.XXX.99.227

Jako pár ne?
A co by jsme mi doporučil k andulkam.

27.7.2022 19:48
exotchov

XXX.XXX.168.151

Lukes napsal(a):
Jako pár ne?
A co by jsme mi doporučil k andulkam.

Rozely jsou dosti agresivni,k andulkam davaji casto korely,horske,nadherne.Ale pozor spise andulky jsou takove potvory,prolezaji budky a nenechaji nikoho v klidu. nemusi to vubec byt dobre,choval bych andulky pouze samotne. I ostatni druhy je lepe chovat po paru a doprat jim velky prolet.,a pro uspesne hnizdeni je potreba klid.

27.7.2022 20:01
Libor V

XXX.XXX.157.6

exotchov napsal(a):
Rozely jsou dosti agresivni,k andulkam davaji casto korely,horske,nadherne.Ale pozor spise andulky jsou takove potvory,prolezaji budky a nenechaji nikoho v klidu. nemusi to vubec byt dobre,choval bych andulky pouze samotne. I ostatni druhy je lepe chovat po paru a doprat jim velky prolet.,a pro uspesne hnizdeni je potreba klid.

Nestačím se divit?🤔 Oproti včerejšímu příspěvku jsou vaše dnešní odpovědi o100% lepší. Přitom odpovídat na to samé😂.

27.7.2022 20:54
Lukes

XXX.XXX.99.227

exotchov napsal(a):

Ale nejspíše pouze jeden pár korel, jestli se nepletu? S těmi ostatními je mi to jasne.
Chtěl jsem aby ta voliéra byla živější, ale přitom bych byl rad, kdyby zahnizdíli.
Jak všude čtu, tak chovat papoušky společně, není nic jednoduchého. Nejspíš se budou muset vybudovat voliéry hned dvě.

28.7.2022 00:16
Beliciak8

XXX.XXX.11.224

Lukes napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz, ohledně chovu rozel, jestli by se snesla rozela ve společné voliéře s andulkami. Velikosti voliéry, 3x1,5x2m. Děkuji.

Treba skusiť a v dobe hniezdenia sledovať, každý jedinec je iný.

Za mna sa to dá, mal som dlho pár roziel, par anduliek a pár zebriciek a všetko bez problemu viac rokov po sebe. voliera cca rovnaka ako vaša, akurat menej na širku len 1m.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2022 05:57

Mám v jedné volieře(6x1,3x2) jeden pár rozel, dva páry korel i s odchovem a zatím to funguje.

28.7.2022 06:05
Karel1979

XXX.XXX.152.95

Petra penantu s odchodem a tři samci andulek voliera cca 3,5x1x2,2" bez problémů "

28.7.2022 06:31
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Karel1979 napsal(a):
Petra penantu s odchodem a tři samci andulek voliera cca 3,5x1x2,2" bez problémů "

Karle, samci jsou bezproblémoví, jak víme z praxe.

filozof

28.7.2022 12:42
filozof

XXX.XXX.0.243

Horák lutino napsal(a):
Karle, samci jsou bezproblémoví, jak víme z praxe.

Přesně tak,kdysi jsem měl pestrého samce u andulek asi dva roky,chodil krmit samice k budkám,později vylétlá mláďata,mláďatům nikdy neublížil.Voliéra 2x1.5x180.Po zakoupení samice už šel do samostatné voliéry.

29.7.2022 12:24

Lukes napsal(a):

Za mě určitě ne. Rosely jsou agresoři. Teda ne že by to andulky občas taky nedokázaly, ale neriskovala bych to.

Andulky nejlíp chovat zvlášť, popř. můžete zkusit přidat korely či pap.horské/královské (ti by ocenili ideálně délku voliéry 4-5m). Chce to ideálně sestavit z mláďat a pozorovat, jak se budou chovat. Andulky v toku (samice) bývají ale docela potvory a můžou ostatní papoušky rušit. Pokud byste chtěl andulky jen samce, tam by to mělo být v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík