Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2022 20:35
jana1150

XXX.XXX.233.246

Dobrý den, prosím o radu, jak dávkovat ivomec? Bohužel jsem v časové tísni a na toto téma je zde mnoho diskusi, tak se ptám přímo, bez dlouhého hledání.
Potřebuji podat pro drobotinou. Tzn.
Zebřička, Holoubek diamantový, ryzovnik , kanár, největší kus-bourek. Zda je potřeba každý kus pod křídlo kapku, nebo zda máte osvědčené podáni do vody? Pro mne by bylo schudnejsi, neboť mám smyšlené voliéry. A také dávkování kolik na litr? Veterinářka mi podle toho natáhne do stříkačky dávku. Moc děkuji za odpovědi. Jana

3.8.2022 08:35
vegh

XXX.XXX.217.180

jana1150 napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, jak dávkovat ivomec? Bohužel jsem v časové tísni a na toto téma je zde mnoho diskusi, tak se ptám přímo, bez dlouhého hledání.
Zebřička, Holoubek diamantový, ryzovnik , kanár, největší kus-bourek. Zda je potřeba každý kus pod křídlo kapku, nebo zda máte osvědčené podáni do vody? Pro mne by bylo schudnejsi, neboť mám smyšlené voliéry. A také dávkování kolik na litr? Veterinářka mi podle toho natáhne do stříkačky dávku. Moc děkuji za odpovědi. Jana

Vašom pripade je leplí použiť Chemisole na 1l vody 1 ml. na 2-dni o 7-8dni opakovať.2x do roka.

7.8.2022 23:40
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

jana1150 napsal(a):

Pane, berte moji radu jako někoho koho neznáte. Chovám ptáky 45 let.
Ivomec v koncentraci 1.: 3 nebo 1. 10 .Tzn ředění ivermectinu s s propylc. Kapka na kůži u drobných exotů. S většími papoušky až na vyjímky amazoňan atd nemám zkušenost.
1 .10 na tu vaší droboť kapka pod každé křídlo stačí opakovat 3 dny. Do pití jse nikdy nepodával, tak nemohu radit. Jistě se ozvou jiní.

8.8.2022 08:39
jana1150

XXX.XXX.156.209

Dobrý den,také moc děkuji, za vaš názor. Jana

Přidejte reakci

Přidat smajlík