Mravenci v bytové voliéře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2022 14:43

Předevčírem a včera (to už méně) jsem odpoledne po příchodu domů našla v misce se zbytky ovoce a zeleniny uvnitř bytové voliéry desítky malých černých mravenců. Drželi se jen na zbytcích, jinde ve voliéře jsem je masivně nenašla, bylo zřejmé, že přišli zezadu od stěny. Dnes jsem vše důkladně vymyla, včetně vysátí a vytření prostoru za a pod volérou. Vzadu jsem jich ještě pár našla i dnes během úklidu.
Na každé z nohou voliéry jsem v horní části nohy vyrobila lepící pás pomocí obráceně namotané lepící pásky, ale je mi jasné, že je to spíš dočasné řešení - než páska vyschne. Možná alespoň takto zjistím, odkud chodí.

Máte někdo, prosím, praktickou zkušenost s použitím nějakého biocidu proti mravencům, aniž by ptáci ve stejném prostoru došli k úhoně?

Chci být připravená, pokud by se to současnými prostředky (zvýšený úklid a lepící pásy) nevyřešilo.

Jinde v bytě mravenci nejsou. Mám podezření, že jsem je přinesla s větvemi na okus nebo spolu se senem.

Za zkušenosti a rady děkuji.

8.8.2022 09:20

Pokud jste si je přitáhla s větvemi a nemáte tedy někde v bytě "semeniště mravenčího hříchu", pak to vyřeší ty pásky.
Pokud by to nebylo řešení, pak bych v rámci bezpečnosti pro ptactvo sáhla po domečcích a obdobných nástrahách, které bych umístila do cesty mravencům. Nicméně myslím, že u vás to vyřeší pásky na nožkách voliéry.

10.8.2022 08:10
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Mravenčie kukly skôr dajte do mrazničky a len postupne skrmujte (rýchlo rozmrazené môžu splesnivieť alebo začať hniť). Ak tam budú vo voliére mravce tak mravenčie kukly sa budú snažiť ukryť pred slnkom do tieňa.

10.8.2022 21:32

Děkuji za odpovědi.
Zatím to spíš vypadá, že semeniště mravenčího hříchu se nekoná - nechci zakřiknout.
Na lepících páskách žádné stopy po nějakém mravenčím provozu.
Dál každý večer vymývám poličku, kde je přes den miska s ovocem a zeleninou, i prkna ve voliéře, a zatím se znovu neobjevili.

Mravenčí kukly nemám v plánu zkrmovat, ptáci sice pečenou kuřecí kostí se zbytkem masa či vařeným vajíčkem nepohrdnou, ale primárně jsou semonožraví a plodožraví...nemám zkušenosti s manipulací s hmyzem v různých stádiích vývoje. Pokud to nebude pro chované zvíře nutné, pouštět se do toho nebudu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík