Papoušci na ochočení i na chov

Nabízím mladé papoušíčky šedokřídlé v různých mutacích (barvách), mohu sest...
zetkos
XXX.XXX.46.71
Dobrý den, měl bych prosbu. Naše babka chůvička ( stáří cca 6 let ) si začla okusovat křidélko tak, že přestala létat. Dělá to většinu času. Když se překoná a vylétne z klece, tak udělá pár temp a klesá dolu. Na svá oblíbená místa se nedostane. Jde vidět, že jí to omezuje. Jinak je stále aktivní. Z bidýlka si přeskakuje a jí normálně. Do ruky ji nechci brát a stresovat jí. Přikládám fotografie. Děkuji za pomoc.
zetkos
napsal(a):
Dobrý den, měl bych prosbu. Naše babka chůvička ( stáří cca 6 let ) si začla okusovat křidélko tak, že přestala létat. Dělá to většinu času. Když se překoná a vylétne z klece, tak udělá pár temp a klesá dolu. Na svá oblíbená místa se nedostane. Jde vidět, že jí to omezuje. Jinak je stále aktivní. Z bidýlka si přeskakuje a jí normálně. Do ruky ji nechci brát a stresovat jí. Přikládám fotografie. Děkuji za pomoc.
Může tam mít zánět, samo se to nespraví, já bych zašla určitě k vetovi.
zetkos
XXX.XXX.46.71
eli22
napsal(a):
Jaký je rozdíl mezi chůvičkou, papouškem a třeba Vámi? Myslíte, že papouška nebo Vás bolí zranění méně?
Děkuji. Je to jak říkáte. Obrátím se na veterináře.
Zdravím, jojo jen se na něj obraťte a pak dejte vědět kolik vás to vyšlo!
Prosím vás trochu selského rozumu - pořizovací cena chůvičky je asi 100 - 150kč a ta vaše má krásných 6let, takže nadprůměr👍
No a pan všeuměl se koukne a začne vymýšlet různé testy a antibiotika, aby to jó vyznělo důležitě, aby ta cena odpovídala teorii a vás to nekleplo!
No, ale aby mě tady ti fanatikové co hned utíkají k veterináři a nebo tvrdí, že jeden ochočený papoušek trpí samotou a majitel je tyran a třeba ho pověsit za ko.le do průvanu, tak je mi plně jasné, že citová vazba se nedá vyčíslit, ale i přesto prosím, nepodporujte je, mám dost negativních zkušeností a i kamarádů, kteří se tím baví při sezení, bohužel!
Takže, uvařit odvar z heřmánku, ale nebylo by na škodu přidat kopřivu, měsíček lékařský a víc krát za den čistit tu ránu. Mezi tím bych to místo potíral aloe vera. Do výživy občas vařenou kuřecí kost nebo krk. A myslím, že bude v pohodě.
Podotýkám, že co jsem napsal, tak za tím si stojím a nemíním se s nikým dohadovat a nikomu své rady nevnucuji! Jinak přeji hodně štěstí, s pozdravem Zappe
Zdravím, no toho pána všeumělce bych rád poznal! Když teda vyléčil zlomeninu kapkami na bolest a antibiotiky a to bez jakékoliv fixace
a ještě k tomu nožka je plně funkční, tak by měl dostat Nobelovku!
Tím nikoho nepodceňuji a ani neurážím, ale prostě se mi to zdá divné a ani o něčem podobném jsem nikdy neslyšel a ani nikde nečetl!
S pozdravem Zappe
z jarda
napsal(a):
Zdravím, no toho pána všeumělce bych rád poznal! Když teda vyléčil zlomeninu kapkami na bolest a antibiotiky a to bez jakékoliv fixace
a ještě k tomu nožka je plně funkční, tak by měl dostat Nobelovku!
Tím nikoho nepodceňuji a ani neurážím, ale prostě se mi to zdá divné a ani o něčem podobném jsem nikdy neslyšel a ani nikde nečetl!
S pozdravem Zappe
Zdravím, no že jste neslyšel neznamená, že to neexistuje. Nechtěla jsem se rozepisovat, ale pro Vás to tedy udělám. Skončila jsem, že samička astrilda dostala nejdříve kapičky na bolest a antibiotika, Následně proběhla fixace nožky tak, že ji aplikovali jehlu z injekční stříkačky. A ano, následně byla nožka plně funkční, jenom na bidélku samička stála jakoby člověk na nártu. V ničem jí to neomezovalo a po dobu pěti let měla každým rokem cca 8 až 10 mladých. V tomto případě by dle Vás měla dostat Nobelovku paní doktorka MVDr. Skalová z Písku, u níž si tohle vše můžete ověřit. Hezký den.
z jarda
napsal(a):
Zdravím, no to je něco jiného a kdyby jste se hned rozepsala jako teď, tak bych vůbec na to nereagoval! A jen tak bokem, tohle není na tu Nobelovku nebo ta fixace teda byla...
S pozdravem Zappe
No já nevěděla, že se to tu bude tak řešit. Samozřejmě, že cena za rentgen, operaci, následný rentgen atd nebyla nízká, celkem asi 3000 Kč (vím, pro někoho hrozná blb ost), ale následně těch cca 50 mladých to dost vyrovnalo. Mně se vždycky zatím vyplatilo udělat pro zvířata i zdánlivě nenormální a nestandardní věci. Vynahradila mi to pak 100x, a to nemám vůbec namysli finanční stránku. Mějte se.
zetkos
XXX.XXX.46.71
Děkuji všem za názory. Chápu pana Jardu. Sám mám bohužel s veterinářem specializující se na exoty v Praze špatné zkušenosti, takže se mi do toho uplně hrnout nechce. Zkusím to přírodní cestou, jak popisujete. Dnes jsem ji to propláchnul heřmánkem a přišlo mi, že si to užívala.