Kkatka

XXX.XXX.30.210
horacka

XXX.XXX.30.210
Děkuji moc za odpověď.Byli mi prodány jako pár.
filozof

XXX.XXX.0.243
horacka
napsal(a):
Děkuji moc za odpověď.Byli mi prodány jako pár.
Kdybyste uvedla jejich stáří,tak se to řeší snadněji.Ti ptáci jsou opalinová mutace a zde pohlaví neurčíte jako u přírodních,je to podstatně jinak.Na první pohled na pár vypadají,samice vpředu samec vzadu.Ale stáří rozhoduje,zbarvení se mění na základě pohlaví.
Kkatka

XXX.XXX.30.210
Mají kroužek 2020.
filozof

XXX.XXX.0.243
Kkatka
napsal(a):
Mají kroužek 2020.
Tak to je jiná,dejte ještě pár fotek pro upřesnění,takto vypadají opravdu na pár.U opalinů to někdy bývá trošku složitější určit s jistotou pohlaví.Obě pohlaví u nich mohou nést znaky podle kterých přírodní zozlišíte s jistotou,zde to tak jednoduché není.
Kkatka

XXX.XXX.30.210
filozof

XXX.XXX.0.243
Kkatka
napsal(a):
Ještě pár fotek
Foto jedna-samec,dvojka-samice,trojka-samec.Je to docela oříšek,ale osobně bych je bral za pár i podle postav i tvaru hlav.
Kkatka

XXX.XXX.30.210
Já bych s tím také souhlasila,ale vloni žádné mlade neměli a teď se také chovají divně.On ji krmí a ona ho pak začne prohánět po kleci a zatím žádné vajíčko.Jedine ze by to byla nějaká semetryka.
Filozofové už nefilozofujte. Vkládám foto samice a porovnejte si zbarvení hlav a opeření. Paní má dva samce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Foto 2 je samice do frasa to musíte vidět i vy.
filozof

XXX.XXX.0.243
fras
napsal(a):
Filozofové už nefilozofujte. Vkládám foto samice a porovnejte si zbarvení hlav a opeření. Paní má dva samce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Když dáte foto,jak jsou ti ptáci staří?A proč to jsou samci,uveďte detaily rozpoznání.
Kkatka

XXX.XXX.30.210
filozof

XXX.XXX.0.243
Kkatka
napsal(a):
Jestli to trochu pomůže,posílám fotku když byli mladí
Uveďte jak to celé je.Jsou sourozenci,znáte jejich rodiče,pokud ano,jak jsou sestaveny rodičovské páry?To by mohlo pomoci s upřesněním pohlaví.
Že se čas od času hašteřejí je u tyrkysáků běžné,ostatní neofémy se nervou.Máte ostřejší samici,většinou jsou agresivnější samci.
Kkatka

XXX.XXX.30.210
Rodiče neznám, sourozenci nejsou,ale koupila jsem je od pána z Nýrska.On mi říkal,že chová neofemy,již několik let.Měl hodně párů a velké chovné zařízení.Počkám do příštího roku a uvidíme.Děkuji všem,že můj problém řeší.
filozof

XXX.XXX.0.243
Kkatka
napsal(a):
Rodiče neznám, sourozenci nejsou,ale koupila jsem je od pána z Nýrska.On mi říkal,že chová neofemy,již několik let.Měl hodně párů a velké chovné zařízení.Počkám do příštího roku a uvidíme.Děkuji všem,že můj problém řeší.
Ještě maličkost,někdy velice důležitá,tu budku bych umístil výše.Jak má velký vletový otvor,možná to fotka zkresluje,ale zdá se mě malý.
Kkatka

XXX.XXX.30.210
Přiklonila bych se k tomu, že jsou to dva samci.Dneska krmila domělá samice samce a on lezl de budky.Možná,že by bylo řešeni sehnat samici ať si výberou.
filozof

XXX.XXX.0.243
Kkatka
napsal(a):
Přiklonila bych se k tomu, že jsou to dva samci.Dneska krmila domělá samice samce a on lezl de budky.Možná,že by bylo řešeni sehnat samici ať si výberou.
Takže kontakt mezi nimi je,samec prozkoumává budku,také v ní zvláštně švitoří,vábí samici.Že by mohla krmit samice samce není nic výjimečného,spousta papoušků to dělá.U neofém bourků jsem po páření samcem viděl střídačku,samice na samce,pozorovalo to u nich více chovatelů.
Hlavně nikam nespěchat,příroda si to zařídí po svém.
filozof

XXX.XXX.0.243
fras
napsal(a):
Filozofe naučte se rozpoznávat pohlaví neofém a nemusíte tak sáhodlouze filozofovat. Tečka a čus bus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vážená dámo,starejte se o své brašničky a neurážejte slušně diskutující.