Dobrý den, prosím o radu.
Už několikátý týden u nás lítá na sídlišti Alexandr čínský. Nikdo se o něj nehlásí. Kontaktovali jsme odchytovou stanici, poradili nám klec + žrádlo pak, že si pro něj přijedou.
Jak už to tak ale bývá nikdo se k odchytu nemá, tak jsem si rekla, že to aspoň zkusim sama, ale klec nemám a nemám vůbec představu co a jak?
Můžete mi zkušenější poradit jaká velikost klece by na to byla vhodná? A co do ní případně? A za jaký tip budu vděčná.
Vím, že šance že se odchytí je na frekventovaném sídlišti malá (prý se dokonce krmí sám ovocem apod.), ale je mi ho líto a nechci čekat až pojde😔.
A kdyby náhodou, jaká je šance, že přečká v přírodě zimu?
Sice bydlím na vesnici, taky tady létal číňan možná tak cca 1 měsíc, jenom kolem nás protože jsem tu dobu choval 2 páry, Ale co říkali známý z vedlejší vesnice že tam byl asi 2 měsíce jelikož u nich ve vesnici mělo tamní JZD obilí tak se krmil na zrajícím se obilí, pak ho posekali a pak se začal ukazovat u nás na vesnici jsou tady jeřabiny a jiné bobuloviny. Pak se začal motat kolem mých voliér, tak jsem otevřel dvířka do prázdné voliéry dal tam zrní, vodu de facto všechno co žral posledních 14 dní co se motal okolo mých voliér. Do dvířek jsem udělal západku aby nemohl vylétnul zpátky z klece.
arčí88
napsal(a):
Sice bydlím na vesnici, taky tady létal číňan možná tak cca 1 měsíc, jenom kolem nás protože jsem tu dobu choval 2 páry, Ale co říkali známý z vedlejší vesnice že tam byl asi 2 měsíce jelikož u nich ve vesnici mělo tamní JZD obilí tak se krmil na zrajícím se obilí, pak ho posekali a pak se začal ukazovat u nás na vesnici jsou tady jeřabiny a jiné bobuloviny. Pak se začal motat kolem mých voliér, tak jsem otevřel dvířka do prázdné voliéry dal tam zrní, vodu de facto všechno co žral posledních 14 dní co se motal okolo mých voliér. Do dvířek jsem udělal západku aby nemohl vylétnul zpátky z klece.
Děkuju za reakci:-).
Můžu se zeptat jaká velikost klece by byla na takový odchyt Alexandra čínského vhodná podle Vás?
A jak nainstalovat západku případně?
A myslíte, že má šanci přežít zimu?
bambus007

XXX.XXX.41.90
můžete zkusit i pouštět zvuky alexandra čínského, mohlo by to zajistit, že se bude v oblasti zdržovat déle, možná že byste ho na nepříliš hlučné vhodné zvuky tohoto druhu, při dvoření apod a krmení, mohla i nalákat.