Alexandr malý, pár

Prodám Alexandra malého - Prodám pár Alexandru malých. Samec- hlava a oca...
5000 KčBird66
XXX.XXX.192.253
Dobrý den
Přijela jsem z burzy a zjistila jsem že nově koupený čtyřletý Alexandr má poškozené letky na obou křídlech. Prosím o radu, zdali je to (jak doufáme) pouze okousané, nebo jde o pbdf. Pták má ostatní peří v pořádku, pouze na středu křídel jsou letky poškozené. Je uhlazený, upravený, problém není vidět dříve, než se pták pokusí létat. Prodejce neznám, kontakt, ani DNA pochopitelně nedal.
Nevím co teď udělat, abych nenakazila chov.
Bird66
napsal(a):
Dobrý den
Přijela jsem z burzy a zjistila jsem že nově koupený čtyřletý Alexandr má poškozené letky na obou křídlech. Prosím o radu, zdali je to (jak doufáme) pouze okousané, nebo jde o pbdf. Pták má ostatní peří v pořádku, pouze na středu křídel jsou letky poškozené. Je uhlazený, upravený, problém není vidět dříve, než se pták pokusí létat. Prodejce neznám, kontakt, ani DNA pochopitelně nedal.
Muzete cekat,muzete udelat rozbor,zatim drzet v karantene. Pozde radit ale kup na burze neni dvakrat dobre reseni.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Ten nákup byl totálně špatně-ponaučení pro příště.Izolovat!
Základ když kupuji na burze. Jestliže prodejce neřekne nějakou vadu , vemu papouška zkontroluji kroužek , drápky a opeření roztáhnou křídla zabere to 1 až 2 minuty. Platíte to vy takže je na vás jak pohledem zhodnotite zdravotní stav. To že vám papouška vyndá z přenosky a dá do vaší zaplatíte aniž by stě ho pořádně vyděl nezlobte se váš problém. Musím tedy říct že i já jsem takto kdysi naletěl no ale zase ponaučení pro příště. A u čtyřletého Alexandra nepotřebujete test DNA .
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bird66
napsal(a):
Dobrý den
Určitě pořádnou karanténu a udělat testy. Normální to rozhodně není, bála bych se PBDF.
Pro příště opravdu - za a) vzít si kontakt na prodejce, za b) papouška si pořádně sama prohlédnout - kroužek, oči, čistotu kolem kloaky, roztáhnout křídla, aby bylo jasné, v jaké kondici je.
A za mě teda ideál prostě nekupovat na burze, ale zajet si k chovateli domů. Vidíte jasně, z jakých podmínek papoušek pochází a máte jistý kontakt a chovatele.
filozof
XXX.XXX.0.243
Bird66
napsal(a):
Dobrý den
Nic si z toho nedělejte i mistr tesař se utne,je to poučením pro příště.Ať alexandra někdo podrží a vytahejte mu to okousané peří,to krátké půjde špatně,použijte kleště.Hlavně netahat za celé křídlo,aby nedošlo k úrazu.Toto jen tak nevypelichá,krátké kousky vydržejí v křídlech leta.
Nic mu není,je to okousané,buďto si to okousal sám,nebo další nudící se pták se kterým sdílel klec,nebo voliéru.
Jediné co bych učinil je stříknout Biokillem,nebo podobným přípravkem na parazity.
Hlavně neřešte diletantské výpady o PBFD,snažejí se to vyjádřit,ale napsat to neumějí.Ta nemoc se projevuje naprosto jinak.
Dejte mu rozmanité krmivo,prostor,slunce,déšť a dostatek zábavy v okusu větví a dá se do kupy.Ať se daří.