Pár TEXAS a jejích mladé - andulky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TEXAS

28.8.2022 21:08
TEXAS

XXX.XXX.19.34

Dobrý den, mám tento pár TEXAS. Narodili se mi tyto 3 ptáčci a jeden nevypadá ani jako krajka?Je to nějaká falešný a 1 z nich nehodil TEXAS?
Má totiž světle žlutá křídla a ne černé...
Děkuji za info.

29.8.2022 06:42
PapaAus

XXX.XXX.104.50

TEXAS napsal(a):
Dobrý den, mám tento pár TEXAS. Narodili se mi tyto 3 ptáčci a jeden nevypadá ani jako krajka?Je to nějaká falešný a 1 z nich nehodil TEXAS?
Má totiž světle žlutá křídla a ne černé...
Děkuji za info.

Dobrý den, doporučuji si zjistit jak má vypadat TCB andulka....tcb nemají mít černé křídla ! V mládí bílé, v dospělosti lehce šedé...máte krásná TCB mládata, tak nic neřešte.

29.8.2022 09:35
David2013

XXX.XXX.244.227

PapaAus napsal(a):
Dobrý den, doporučuji si zjistit jak má vypadat TCB andulka....tcb nemají mít černé křídla ! V mládí bílé, v dospělosti lehce šedé...máte krásná TCB mládata, tak nic neřešte.

Přesně, taky jsem na ten dotaz hleděl. Jsou TCB všechny 3 jak mají být. Křídla mají být světlé naopak ocas by měl být tmavý .

TEXAS

29.8.2022 10:25
TEXAS

XXX.XXX.19.34

David2013 napsal(a):
Přesně, taky jsem na ten dotaz hleděl. Jsou TCB všechny 3 jak mají být. Křídla mají být světlé naopak ocas by měl být tmavý .

Šlo mi o tohle, že nemá ta jedna stejný konce křídel.
Jako barvičkově.
proto jsme byly udiveni.

a díky za info, nerada bych někomu tvrdila, že je to taky TCB.

29.8.2022 12:23
David2013

XXX.XXX.244.227

TEXAS napsal(a):
Šlo mi o tohle, že nemá ta jedna stejný konce křídel.
Jako barvičkově.
proto jsme byly udiveni.

a díky za info, nerada bych někomu tvrdila, že je to taky TCB.

Jak už bylo napsáno, po přepéření se lehce změní, ale základ je, aby zůstali světlé, což je znak TCB. Ale ani po přepéření nemusí mít všechny 3 úplně stejnou barvu křídel. Jednak máte dvě jiné barvy v páru, takže jedna bude mít některé znaky po samci druhá zase po samici. Ale i tak nikdy nebude z 10 TCB andulek jedna jako druhá přes kopírák. Všechny 3 jsou TCB. Vyfoťte chovný pár zezadu ať je vidět na křídla.

TEXAS

29.8.2022 14:12
TEXAS

XXX.XXX.19.34

David2013 napsal(a):
Jak už bylo napsáno, po přepéření se lehce změní, ale základ je, aby zůstali světlé, což je znak TCB. Ale ani po přepéření nemusí mít všechny 3 úplně stejnou barvu křídel. Jednak máte dvě jiné barvy v páru, takže jedna bude mít některé znaky po samci druhá zase po samici. Ale i tak nikdy nebude z 10 TCB andulek jedna jako druhá přes kopírák. Všechny 3 jsou TCB. Vyfoťte chovný pár zezadu ať je vidět na křídla.

Mně udivili ty křídla mládat, jedno šedé jako texas a druhé tolik ne, ale krajka vypadá jinak.

29.8.2022 14:59
parrotss

XXX.XXX.212.2

TEXAS napsal(a):
Mně udivili ty křídla mládat, jedno šedé jako texas a druhé tolik ne, ale krajka vypadá jinak.

Dobrý den, možná si stačí připustit, že vaši chovní ptáci od kterých to mládě pochází, jsou nositeli skryté autozomální recesivní vlohy, která snižuje hladinu melaninu (černého pigmentu). V důsledku toho zcela logicky dojde ke změnám, které jsou u vámi označeného potomka dobře viditelné. To mládě, nemá jenom potlačený melanin (je méně černé) na křídlech a v ocase, ale má viditelně jako sekundární účinek takového genu i žlutší barvu na hlavě. Uvidíte až vám za pár měsíců přepeří. Bude-li stále tak zesvětlalé a o něco více žluté, pak je na místě zamyslet se nad tím, co jsem vám zde napsal. PL

filozof

29.8.2022 15:51
filozof

XXX.XXX.0.243

TEXAS napsal(a):

Můj názor je,že samec,otec mladých není Texas,je hodně tmavý a kresba také nesouhlasí,jen na ně štěpí.Neberte to jako bernou minci,posečkejte na pravé odborníky přes Texasáky.

TEXAS

29.8.2022 18:16
TEXAS

XXX.XXX.19.34

filozof napsal(a):
Můj názor je,že samec,otec mladých není Texas,je hodně tmavý a kresba také nesouhlasí,jen na ně štěpí.Neberte to jako bernou minci,posečkejte na pravé odborníky přes Texasáky.

musím řici, že ten pán co mi TEXASKU udajně prodal, mněn při dalším prodeji už moc nedával důvěru, ke koupi.
Udajně měl 5 mladých z toho - nakonec jen 2 mládata a z těch dvou mi vnutil žlutou andulku, štěpící na texas a u té druhé udajně si ptáček oddělal na kroužku rok...
což mi příšlo až příliš.
Bylo vidět, že je to vypoilované.
Nechci nikoho dál šidit, takže chci vědět, proč co tam ten jeden ptáček dělá...
samičku vím, že mám od skvělého pána, co má skvělý chov.
A tento ani nevím, dal mi to před dvěřmi a ještě mi chtěl vnutit udajnou samičku, které se nechce, kdoví zda neměla po mladých.
Ale jela jsem tam 80 km...takže asi tak, z 5ti 2 a ještě mi to celé se nezdalo.

díky moc za názory.

29.8.2022 19:28
David2013

XXX.XXX.165.171

filozof napsal(a):

Taky mi ten samec podle druhé fotky nepřijde jako TCB, nebo hodně vzdáleně,ale u jeho mladých nevidím nějak zásadní problém. Mám 5 párů a s tak tmavýma křídlama nemám ani jednoho. Nechal bych mladé přepéřit, uvidíte, jak to dopadne a popřípadě samce vyřadit s chovu.

filozof

29.8.2022 19:55
filozof

XXX.XXX.0.243

David2013 napsal(a):
Taky mi ten samec podle druhé fotky nepřijde jako TCB, nebo hodně vzdáleně,ale u jeho mladých nevidím nějak zásadní problém. Mám 5 párů a s tak tmavýma křídlama nemám ani jednoho. Nechal bych mladé přepéřit, uvidíte, jak to dopadne a popřípadě samce vyřadit s chovu.

Proto si myslím,že jde pouze o štěpáka,zelených texasáků samců mám sedm,jak opalino,tak rovné,plus nějaké štěpáky,takto tmavý texasák snad ani být nemůže.Jinak je pěkný,zajímavě zbarvený,takový by se mi hodil do tmavých ptáků.To že má světlejší konce křídel může být jinou mutací,proto to klame.Ono to vypadá,že pouze to jedno mládě je pravý texasák,nebo texas ve skořici,nevíme původ rodičů,ta s tmavšími křídly mohou být z řady světlekřídlých,nebo šedokřídlých,prostě kombinace více mutací.Nejsem fundovaný odborník přes mutace andul.Snad se ozve pan Vabl,ten nás rozsoudí.

29.8.2022 21:36
Nikolka13

XXX.XXX.19.34

Já vám moc děkuji, ta samice je kupována jako mladounká a tam to vypadalo právě dobře je světle modrá krásná. Ale on je fakt takový zvláštní.
Mohu nafotit ostatní ptaky z TEXAS, naštěstí mám od něj jen tyto 2 samce, mohu nafotit i toho druhého.
Chci křížit hezké TEXAS a ne nějaký podvodnický )))

Takže asi tak.
Tam už bych nikdy nekoupila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík