papagaj kralovský zlty

Prodám Papouška královského žlutého - predam novo zostavený par papagaj kra...
50000 KčPro králováky to jsou velmi malé rozměry, jsou to větší ptáci a dobří letci, takže aby se cítili alespoň trochu dobře, tak čím větší voliéra, tím lépe. Já je chovám ve voliéře d7,š3,v2 m a ještě po úpravě terénu prodloužím voliéru na délku 10 m. Uvědomuji si, že asi nemáte větší prostory než uvadíte, tak já bych zvolil drobnější druh ptáků, třeba velikosti neophémy.
Mám krotký pár královských ve voliéře 3,2 x 1 x 2výška...tuhle voliéru vidím jako naprosté minimum pro tyto ptáky. Bohužel na větší nemám prostor. Každopádně dost záleží na stravě těchto papoušků. Suchá směs by měla obsahovat co nejméně slunečnice. Sám používám směs s 5% slunečnice v zimě zvýším na 10%. A jelikož jsou to ptáci z tropické austrálie, tak největší podíl stravy tvoří ovoce, zelenina, bobule a zelené. I přes menší velikost voliéry se mému páru daří, jsou v dobré kondici. Ale myslím si, že je to tím, že byli ručně dokrmení a jsou krotcí.
Já mám králováky ve voliéře s výletem 4x1x2,3m a záletem 2x1x2m a nedovedu si představit, mít pro ně ještě menší voliéru.
ZBzH
napsal(a):
Já mám králováky ve voliéře s výletem 4x1x2,3m a záletem 2x1x2m a nedovedu si představit, mít pro ně ještě menší voliéru.
Přesně tak. Pokud je to jen trochu možné, raději dopřát ptákům větší prostor byť třeba na úkor menšího množství chovných párů ve více menších voliérách, nežli naopak. Krása papoušků vynikne především v letu