Příprava na papouška

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2022 00:06
Miška111

XXX.XXX.225.229

Ahojky, už nějakou dobu přemýšlím nad koupí papouška. Vždycky mě fascinovali a miluju představu hravého inteligentního kamaráda, který mě bude provázet po doufejme velkou část mého života.
Zatím mám zkušenost s andulkami (i když ne úplně pozitivní, což byla kompletně moje chyba, tenkrát jsem byla ještě opravdu moc malá), takže mám představu o hluku, nepořádku či kousání.
Po všem tom zjišťování a učení se o papoušcích jsem došla k názoru, že ti větší jsou pro mě mnohem atraktivnější, bohužel všechno to co se mi na nich líbí, přichází i se spoustou nevýhod.
Tentokrát bych na to opravdu chtěla být připravená a proto jsem přemýšlela, jak získat potřebné znalosti a zkušenosti, abych opravdu věděla do čeho jdu, co mě čeká a jestli je to pro mě opravdu to právé, pokud si chci koupit třeba takového žaka či nedejbože aru atd. :) Nechci si kupovat menšího nejnáročnějšího ptáčka "jen tak na zkoušku". I když chápu, proč by to bylo vhodnější, není to způsob pro mě.
Zkoušela jsem hledat záchranné stanice s papoušky v okolí Brna, ale zatím jsem nenarazila na nic vhodného, kde by hledali dobrovolníky, obzvlášť když mi ještě nebylo osmnáct.
Chtěla bych se zeptat, jestli o něčem nevíte, nebo nemáte s něčým takovým zkušenosti?
Samozřejmě pokud máte nějaké další rady a moudra pro někoho jako jsem já, sem s nimi :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2022 08:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co zkusit oslovit chovatele v okolí? Třeba někdo ze starších ročníků by pomoc s krmením a péčí o papoušky uvítal a při tom vám předal i rady. :)

12.9.2022 17:03
Kokr

XXX.XXX.85.112

Odkud jste slečno?

12.9.2022 17:12
Miška111

XXX.XXX.100.126

Kokr napsal(a):
Odkud jste slečno?

Všední dny trávím v Brně

12.9.2022 17:30
Kokr

XXX.XXX.85.112

Miška111 napsal(a):
Všední dny trávím v Brně

To je ode mne velmi daleko, ale v Brně je dost chovatelů, kteří Vám vyjdou vstříc. Podívejte se do inzerce a zkuste jim zavolat.

12.9.2022 19:09
eli22

XXX.XXX.58.42

Miška111 napsal(a):
Ahojky, už nějakou dobu přemýšlím nad koupí papouška. Vždycky mě fascinovali a miluju představu hravého inteligentního kamaráda, který mě bude provázet po doufejme velkou část mého života.
Zatím mám zkušenost s andulkami (i když ne úplně pozitivní, což byla kompletně moje chyba, tenkrát jsem byla ještě opravdu moc malá), takže mám představu o hluku, nepořádku či kousání.
Po všem tom zjišťování a učení se o papoušcích jsem došla k názoru, že ti větší jsou pro mě mnohem atraktivnější, bohužel všechno to co se mi na nich líbí, přichází i se spoustou nevýhod.
Tentokrát bych na to opravdu chtěla být připravená a proto jsem přemýšlela, jak získat potřebné znalosti a zkušenosti, abych opravdu věděla do čeho jdu, co mě čeká a jestli je to pro mě opravdu to právé, pokud si chci koupit třeba takového žaka či nedejbože aru atd. :) Nechci si kupovat menšího nejnáročnějšího ptáčka "jen tak na zkoušku". I když chápu, proč by to bylo vhodnější, není to způsob pro mě.
Zkoušela jsem hledat záchranné stanice s papoušky v okolí Brna, ale zatím jsem nenarazila na nic vhodného, kde by hledali dobrovolníky, obzvlášť když mi ještě nebylo osmnáct.
Chtěla bych se zeptat, jestli o něčem nevíte, nebo nemáte s něčým takovým zkušenosti?
Samozřejmě pokud máte nějaké další rady a moudra pro někoho jako jsem já, sem s nimi :)

Jenom vezměte na vědomí, že pokud byste si pak žaka pořídila, bude to Váš partner, budete se k němu muset tak chovat. Jsou to pároví ptáci. Znám člověka, který se kvůli tomu ani neoženil. Jakmile si našel slečnu, žako se oškubal jako kuře.Opravdu nekecám.

12.9.2022 19:55
Miška111

XXX.XXX.85.223

Kokr napsal(a):
To je ode mne velmi daleko, ale v Brně je dost chovatelů, kteří Vám vyjdou vstříc. Podívejte se do inzerce a zkuste jim zavolat.

A mohu se zeptat odkud jste Vy? Jinak všem moc děkuji za rady a názory :)

12.9.2022 20:11
Miška111

XXX.XXX.85.223

A moc se omlouvám za všechny ty gramatické chyby, najednou jich tam vidím hrozně moc :⁠-⁠)

12.9.2022 20:17
Kokr

XXX.XXX.85.112

Miška111 napsal(a):
A mohu se zeptat odkud jste Vy? Jinak všem moc děkuji za rady a názory :)

Já jsem až z Dubňan. Je to město u Hodonína

12.9.2022 21:24
Miška111

XXX.XXX.100.126

Tak to máte pravdu, že to je opravdu moc daleko

Přidejte reakci

Přidat smajlík