Pap.červenokřídlý žlutý

Prodám Papouška červenokřídlého - Prodám pap.červenokřídlé 1,0 šedozelený š...
Velmi záleží na velikosti voliéry. V mé voliéře 7x3x2 m je chovám s králováky, nádhernými a horskými. Všechny druhy se vzájemně tolerují, nevznikají šarvátky a to i době hnízdění. Je z čeho vybírat, jen musí mít prostor, protože jsou to dobří letci.
Já pro změnu nemám úplně kladnou zkušenost s červenokřídlými ve společné voliéře. Bavím se o době toku. Ne, že by ukápla nějaká kapka krve, ale proháněli mi skoro všechno ptactvo ve voliéře.Především králováky, kteří kvůli nim přestali navštěvovat budku a letos nezahnízdili. Rozměry voliéry mám 5x4x3. Přesto všechno jsem přesvědčen, že mít štěstí na klidné kusy, tak soužití bude bezproblémové. Jen, jak to vědět dopředu, že...?
Alisterus 23
napsal(a):
Já pro změnu nemám úplně kladnou zkušenost s červenokřídlými ve společné voliéře. Bavím se o době toku. Ne, že by ukápla nějaká kapka krve, ale proháněli mi skoro všechno ptactvo ve voliéře.Především králováky, kteří kvůli nim přestali navštěvovat budku a letos nezahnízdili. Rozměry voliéry mám 5x4x3. Přesto všechno jsem přesvědčen, že mít štěstí na klidné kusy, tak soužití bude bezproblémové. Jen, jak to vědět dopředu, že...?
Mě dělali to samé nádherným,proto jsem je prestěhoval do samostatné voliéry
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já osobně bych je nechala samostatně. Měli jsme pár ve voliéře 4x1x2 metry, vedle bydleli králováci a z druhé strany nádherní a samec se mohl zbláznit, jak sedli na pletivo. Oni nikdy neútočili, vždy ten červenokřídlý.
Měli jsme původně starší pár (koupen jako 7 letý), taky byl samec agresivnější, ti nám ani nezahnízdili. Ti, které jsme měli od mláďat, ve 3 letech zahnízdili, bohužel dík bouřce o mláďata přišli (samice v noci vylezla z budky a mláďata prochladla). Další rok samec uhnal samici, když šel do toku, takže jsme ho nakonec prodali dál. Takže sice jsme je měli jen 3 roky, ale opravdu bych neřekla, že šlo o klidné papoušky vhodné do společné voliéry.
Také jsem si vždycky myslel že jsou to neagresivní ptáci, ale pěkně mě vyšplouchli.
Někdy před pětadvaceti lety kdy jsem měl mezi volierami jednoduché pletivo jsem vedle nich choval pap. červenotemenné kteří měli 5 mladých. Když jsem je chtěl nabízet na prodej tak jsem zjistil že každému chybí minimálně dva drápky- práce červenokřídlého samce.
Mirek