Celoroční voliéra a papoušci červenokridli, co k nim?

Papoušek červenokřídlý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2022 08:21
Jiira

XXX.XXX.42.14

Dobrý den můžete mi poradit který druh se hodí do celoroční voliéry k papouškům cervenokridlym?

15.9.2022 10:26
Jimu

XXX.XXX.230.37

Velmi záleží na velikosti voliéry. V mé voliéře 7x3x2 m je chovám s králováky, nádhernými a horskými. Všechny druhy se vzájemně tolerují, nevznikají šarvátky a to i době hnízdění. Je z čeho vybírat, jen musí mít prostor, protože jsou to dobří letci.

15.9.2022 14:48
Jiira

XXX.XXX.199.222

Mám voliéru 3 na 3m.Tak právě zvažují že knim ještě něco přidám.Jinak děkuji za odpověď

15.9.2022 22:23
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

Já pro změnu nemám úplně kladnou zkušenost s červenokřídlými ve společné voliéře. Bavím se o době toku. Ne, že by ukápla nějaká kapka krve, ale proháněli mi skoro všechno ptactvo ve voliéře.Především králováky, kteří kvůli nim přestali navštěvovat budku a letos nezahnízdili. Rozměry voliéry mám 5x4x3. Přesto všechno jsem přesvědčen, že mít štěstí na klidné kusy, tak soužití bude bezproblémové. Jen, jak to vědět dopředu, že...?

15.9.2022 23:04
Adamko

XXX.XXX.142.168

Alisterus 23 napsal(a):
Já pro změnu nemám úplně kladnou zkušenost s červenokřídlými ve společné voliéře. Bavím se o době toku. Ne, že by ukápla nějaká kapka krve, ale proháněli mi skoro všechno ptactvo ve voliéře.Především králováky, kteří kvůli nim přestali navštěvovat budku a letos nezahnízdili. Rozměry voliéry mám 5x4x3. Přesto všechno jsem přesvědčen, že mít štěstí na klidné kusy, tak soužití bude bezproblémové. Jen, jak to vědět dopředu, že...?

Mě dělali to samé nádherným,proto jsem je prestěhoval do samostatné voliéry

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2022 16:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já osobně bych je nechala samostatně. Měli jsme pár ve voliéře 4x1x2 metry, vedle bydleli králováci a z druhé strany nádherní a samec se mohl zbláznit, jak sedli na pletivo. Oni nikdy neútočili, vždy ten červenokřídlý.

Měli jsme původně starší pár (koupen jako 7 letý), taky byl samec agresivnější, ti nám ani nezahnízdili. Ti, které jsme měli od mláďat, ve 3 letech zahnízdili, bohužel dík bouřce o mláďata přišli (samice v noci vylezla z budky a mláďata prochladla). Další rok samec uhnal samici, když šel do toku, takže jsme ho nakonec prodali dál. Takže sice jsme je měli jen 3 roky, ale opravdu bych neřekla, že šlo o klidné papoušky vhodné do společné voliéry.

16.9.2022 20:49
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Chovám je už více než 35 let ,ale nikdy jsem je neměl s jinými papoušky ,samci jsou v toku hodně agresívní a to dokonce i na korely, takovou mám s nimi zkušenost a když je má někdo ve společné voliéře s jinými papoušky, tak může mluvit o štěstí ,že mu to vyšlo.

18.9.2022 19:13
mirek 61

XXX.XXX.153.26

Také jsem si vždycky myslel že jsou to neagresivní ptáci, ale pěkně mě vyšplouchli.
Někdy před pětadvaceti lety kdy jsem měl mezi volierami jednoduché pletivo jsem vedle nich choval pap. červenotemenné kteří měli 5 mladých. Když jsem je chtěl nabízet na prodej tak jsem zjistil že každému chybí minimálně dva drápky- práce červenokřídlého samce.
Mirek

Přidejte reakci

Přidat smajlík