Vykurovanie zalet

Ostatní australští papoušci
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2022 06:39
Ttomas990

XXX.XXX.156.32

Ahojte chcem poprosiť o radu kto by vedel poradiť ako máte vyriešené vykurovanie v zalete cez zimu ... Rozmýšľam nad salovym panelom cital som dobre aj zlé skúsenosti .. alebo olejový radiátor ... Čo by ste odporučili ďakujem ....chovam amazoniky modrohlave .. zaky .. kakadu ružové ..eklektusy .. ary .ararauny.

21.9.2022 10:31
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.45.19

Ttomas990 napsal(a):
Ahojte chcem poprosiť o radu kto by vedel poradiť ako máte vyriešené vykurovanie v zalete cez zimu ... Rozmýšľam nad salovym panelom cital som dobre aj zlé skúsenosti .. alebo olejový radiátor ... Čo by ste odporučili ďakujem ....chovam amazoniky modrohlave .. zaky .. kakadu ružové ..eklektusy .. ary .ararauny.

vytápěl jsem olejovým radiatorem, ale vždy to spotřebovalo moc elektriky než se po každém sepnutí olej ohřál a začal hřát, lepší jsou topidla s keramickou spirálou, odporový drát je zakrytý keramikou tak od toho nechytne prach ani peří když se dostane ke spirále, záleží však jak je zálet velký a na jakou teplotu je potřeba vytápět

21.9.2022 12:29
G.H.

XXX.XXX.74.240

Ttomas990 napsal(a):

Mám už 4 roky sálavý panel Ecosun a obrovská spokojenost. Samozřejmě zálet je zateplený vatou a odlaždičkován,žádná dřevěná bouda.Vytápm na 10 °C, od listopadu, při mladých na 16 °C a to až do března. Chovám takto Alexandry malé.
Co se týká peněz za elektriku, tak to nijak nepociťuji.
Za mně 👍👍👍

21.9.2022 13:50
exotchov

XXX.XXX.168.151

Solarni panely,neb tepelne čerpadlo, řešeni do budoucna.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2022 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ttomas990 napsal(a):

To máte zmíněné druhy papoušků první sezónu?? že teprve řešíte vykurovanie?Zajímavé.

21.9.2022 19:32
tydýt

XXX.XXX.147.103

Pro G.H. nedaří se mi to napsat k Vám,
Krásný den,
já používám olejové radiátory, ale také jsem uvažoval o panelech. Jaký máte asi rozměr zazimovaní a můžete mi napsat jaký panel používáte. Ty olejové radiátory se musí často čistit od ptačího pudru. Mám žaky a amazoňany, tak toho púudru je dost.
díky ivan

22.9.2022 00:10
Ttomas990

XXX.XXX.16.122

O čo vám ide ? Zas chuť.....j čo musí podpicchovat ja som sa slušne spýtal ... Tento rok som dostával volieriu ... Radiátor tam mám zatiaľ starý .. ale chcem poradiť aj od ľudí čo je lepšie nechápem dementne komentáre ...

22.9.2022 10:34
G.H.

XXX.XXX.73.177

tydýt napsal(a):
Pro G.H. nedaří se mi to napsat k Vám,
Krásný den,
já používám olejové radiátory, ale také jsem uvažoval o panelech. Jaký máte asi rozměr zazimovaní a můžete mi napsat jaký panel používáte. Ty olejové radiátory se musí často čistit od ptačího pudru. Mám žaky a amazoňany, tak toho púudru je dost.
díky ivan

Dobrý den,
Mám zateplený zálet 12 kubíků, k tomu mi stačí sálavý panel ECOSUN 300 BASIC + prostorový digitální termostat VTM 3000.
V zimě si jen zvišuji, nebo snižují teplotu na termostatu, jinak si to funguje samo, udržuje na po adovanou teplotu.
Celé to před 4 lety stálo : Ecosun 2176,- a termostat 1198,-.
Navýšení energie nijak nepociťuji. Jsem nadmíru spokojená. Alexandři mi hnízd při cca 10 - 16 °C to (při mladých 16) a nasedají leden, únorbez problémů.
A té se v chovu daří Gabriela H.

22.9.2022 18:13
tydýt

XXX.XXX.147.103

Dobrý den,
Mám zateplený zálet 12 kubíků, k tomu mi stačí sálavý panel ECOSUN 300 BASIC + prostorový digitální termostat VTM 3000.
V zimě si jen zvišuji, nebo snižují teplotu na termostatu, jinak si to funguje samo, udržuje na po adovanou teplotu.
Celé to před 4 lety stálo : Ecosun 2176,- a termostat 1198,-.
Navýšení energie nijak nepociťuji. Jsem nadmíru spokojená. Alexandři mi hnízd při cca 10 - 16 °C to (při mladých 16) a nasedají leden, únorbez problémů.
A té se v chovu daří Gabriela H.

Moc díky Ivan

Přidejte reakci

Přidat smajlík