Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2022 21:09
Miška111

XXX.XXX.76.132

Dobrý den, chtěla bych poprosit chovatele žaků o všechny možné rady, zkušenosti, tipy, moudra atd.
Spousty informací jsem si už našla, ale myslím, že neuškodí dál se ptát, zjišťovat a ověřovat. Informace na internetu se liší, ne všechno je pravda atd, proto mi diskuze přijde jako skvělý způsob.
Např.:
Jak dlouho žijí? (internet se nějak nemůže shodnout)
Lepší samička nebo samec (je to jedno?)
Jaký typ klece (víc než jen tak velká jak jen může být)
Zkušenosti s lítáním (jak aby se nezranil?)
Nejčastější nemoci?
Co je pro ně jedovaté?
Od jakých lidí je bezpečné papouška koupit?
Jak to mají s hormony?
Čemu se vyvarovat během výchovy, tréningu?
Co se naopak ukázalo jako skvělý způsob? Co funguje?
Jak je to s nepořádkem (prach z peří? Dá se naučit, aby chodil vykonávat potřebu nejlépe na jedno místo? Jak?)
Jak postupovat během prvního dne doma? (Našla jsem spoustu názorů)
Jak s jídlem?
Zvykání na ostatní lidi, jak překonávat strachy? (Trochu podrobněji než jen: udělat z toho pozitivní zkušenost :))

Je toho hodně, a pokud máte cokoliv, s čím se můžete podělit, budu moc ráda.
Pokud máte zkušenosti i s jinými většími druhy a myslíte si, že mají co nabídnout, nejsem ještě pevně rozhodnutá, budu ráda i za doporučení jiných papoušků.

PS: Koupě je zatím daleko, mám ještě spoustu času si všechno promyslet a získat zkušenosti. Prosím, nestojím o jízlivé komentáře. Pokud chcete jen být nepříjemní, udělejte to někde jinde

21.9.2022 22:48
alex66

XXX.XXX.210.221

Správně jste napsala že ne všechno na netu je pravda. A tím pádem ať vám tady kdokoliv něco poradí tak taky není záruka že se to zakládá na pravdě.

22.9.2022 06:45
Miška111

XXX.XXX.100.126

Samozřejmě. Jenomže narozdíl od normálních článků, kde jen výjimečně někdo komentuje jejich obsah, tady je velký prostor pro reakci ostatních, kteří toho člověka můžou opravit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík