Prodám chocholaté hrdličky chechtavé -různé mutace

Prodám Hrdličku chechtavou - červené, bílé, strakaté, z velké celoroční ven...
150 Kčpainting
XXX.XXX.47.35
Křížení je z dobrých důvodů často odsuzováno, faktem ale je, že bez toho bychom neměli červený faktor u kanárů, stříbrný faktor a žluté běháky (kur sonneratův) a znaky bojovnic (kur zelený) u domácích slepic, gazzy kresbu a kapratost (T-check) u domácích holubů. Domácí hrdličky jaké máme dnes vděčí za svoji variabilitu v kresbách velkým dílem také přenosu kreseb z jiných druhů - vzor skořice a Rosy z hrdličky vínorudé(jihoasijské), modifikátor pro pearled z hrdličky divoké, platina od hrdličky zahradní. Před pár desítkami let, kdy byly hrdličky chechtavé pouze v bílé, blond a divoce zbarvené probíhaly rozsáhlé pokusy s křížením a vyústily přímo k výbuchu palety nových kreseb. U většiny hybridů jsou samice neplodné a samci jsou plodní často až ve druhém roce života. Křížením těchto f1 samců zpět na samice hrdličky chechtavé dochází k přenesení genů divokého druhu do genofondu domácí hrdličky. I dnes je možné narazit na Youtube na plodné křížence hrdličky chechtavé a divoké, kteří jsou poměrně vzácní, mnohem častěji se kříží s hrdličkou vínorudou, orientální, senegalskou a jejich potomky ze zpětného křížení na hrdličku chechtavou. Zajímavostí v případě hrdličky čínské je, že bývají plodní v drtivé většině případů jen samci a při zpětném křížení na hrdličku chechtavou bývá až 3 generace plodnost pouze u samců. Obvykle u ostatních druhů jakmile získáte plodného hybridního samce, je plodnost u potomků ze zpětného křížení 100%. V F1 generaci s hrdlčkou jihoasijskou bývají plodné vzácně i samice a samci téměř vždy. U hrdličky senegalské jsou samci plodní po určité době. S hrdličkou zahradní je plodnost u samců i samic už v první generaci. Je důležité zachovat 100% čistotu všech divokých druhů a křížení používat POUZE k obohacení genetické diverzity domácí hrdličky.
fancypigeons
XXX.XXX.37.248
Miku-lov
XXX.XXX.35.18
Hrdlička východní je přes vizuální rozdíly geneticky blízce příbuzná hrdličce chechtavé, všiml jsem si trendu na chovatelských fórech, že někteří chovatelé v Asii křížením s tímto druhem zvětšují velikost a údajně i vitalitu hrdličky chechtavé ve svých chovech. Výsledné linie hrdličky chechtavé jsou mohutnější a někdy s trochu jinými proporcemi a chovatel od chovatele specifické i vzory ve zbarvení.
Miku-lov
XXX.XXX.9.110
hopi
napsal(a):
V loňském roce byla v Týništi na prodej hrdlička velice podobná té na pravo,byla o trochu tmavší,čekal jsem snad hodinu na majitele,ale nedočkal jsem se! Pak už tam nebyla. Kdyby náhodou někdo věděl komu patřila,nebo kdo ji koupil,ozvěte se mi prosím na tel.723209436 díky.
Tmavší jsou potomci tigriny nebo cejlonky s hrdličkou chechtavou modrou nebo divoc zbarvenou, ty světlejší jsou s blond phao atd. V dalších generacích se dá přes samce ustálit zbarvení, které by někomu mohlo připomínat dravce.