Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2022 18:56

Má někdo zkušenosti s touto mutací? Jak je dobré postavit pár?? Oba černo křídle nebo vždy jeden černo křidli + štepak?

26.9.2022 06:50
PapaAus

XXX.XXX.104.50

Dobrý den,
nejlepší ptáci se vždy dělají přes štěpáky...za mě je nejlepší kombinace bw + štěpák...a to už z toho důvodu, že na těch andulkách je ještě hodně práce. Aby vypadaly, jak andulky vypadat mají.

26.9.2022 16:05

Kaka35 napsal(a):
BW modrá, zelená.

Děkuji za foto,vim jak vypadají.Jen sem nevěděl úplně přesně spojení paru. Navštívil jsem jednoho chov.coje má . Ale koupě mě už přešla když jsem viděl že v chovu má skokani.I když je prej neprodává. Zůstanu raději u kanárů.

27.9.2022 11:29
PapaAus

XXX.XXX.104.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji za foto,vim jak vypadají.Jen sem nevěděl úplně přesně spojení paru. Navštívil jsem jednoho chov.coje má . Ale koupě mě už přešla když jsem viděl že v chovu má skokani.I když je prej neprodává. Zůstanu raději u kanárů.

To je smutná zkušenost. Když vydržíte do příští sezony, tak Vám mile rád nabídnu andulky z chovu, který je hygienicky čistý a skokani v něm rozhodně nejsou a snad nikdy nebudou. Dělám pro to dost...letos jsem s BW začal a podařilo se mi odchovat zatím čtyři štěpáky, které bych nejraději vyměnil za novou krev.

27.9.2022 16:56
vegh

XXX.XXX.123.196

PapaAus napsal(a):
To je smutná zkušenost. Když vydržíte do příští sezony, tak Vám mile rád nabídnu andulky z chovu, který je hygienicky čistý a skokani v něm rozhodně nejsou a snad nikdy nebudou. Dělám pro to dost...letos jsem s BW začal a podařilo se mi odchovat zatím čtyři štěpáky, které bych nejraději vyměnil za novou krev.

Na rok už bude stoho dostatok,aj ceny budu polovičné až ni švrťina.

27.9.2022 17:44
PapaAus

XXX.XXX.200.242

vegh napsal(a):
Na rok už bude stoho dostatok,aj ceny budu polovičné až ni švrťina.

Ano to bude, pokud se bavíme o množství. Ovšem pokud jde o kvalitu, tam se to moc neposune. Jelikož spousta lidí v tom vidí kšeft a chce na tom vydělat. Valí se množství, variace, ale na základní znaky andulky nikdo moc nehledí. Pokud bychom se měli soustředit na postavu, tak tam je toho ještě více...a kvalita cenu nesníží tak rychle. Záleží co kdo hledá.

27.9.2022 18:46
vegh

XXX.XXX.123.196

PapaAus napsal(a):
Ano to bude, pokud se bavíme o množství. Ovšem pokud jde o kvalitu, tam se to moc neposune. Jelikož spousta lidí v tom vidí kšeft a chce na tom vydělat. Valí se množství, variace, ale na základní znaky andulky nikdo moc nehledí. Pokud bychom se měli soustředit na postavu, tak tam je toho ještě více...a kvalita cenu nesníží tak rychle. Záleží co kdo hledá.

Može byť to kvalita aké len?200-300 eur za andulku málo kto dá.a ponuka už je teraz dosť,už aj na burze.

28.9.2022 07:10
Kaka35

XXX.XXX.16.97

vegh napsal(a):
Može byť to kvalita aké len?200-300 eur za andulku málo kto dá.a ponuka už je teraz dosť,už aj na burze.

Já to dám pokud se mě to líbí tak to dám a taky chci mít něco co jen tady jen tak někdo nemá. Teď jsem dal 20tisic za dva páry modrých BW. A že to tu bude mít skoro každý na rok tak tomu nevěřím. Lidí tu z Česka většina ty peníze nedá. Možná bych je spočítal na dvou rukách. A ta velikost, mám chovatelé co je chová a sám říká že by je moc ne zvětšoval skrz znaky a nemyslím si že bych měl nějaké malé jsou o krapinek menší ale asi to tak má být a jsou taky hezký. Dekuji chovu zdar

28.9.2022 08:47

Kaka35 napsal(a):
Já to dám pokud se mě to líbí tak to dám a taky chci mít něco co jen tady jen tak někdo nemá. Teď jsem dal 20tisic za dva páry modrých BW. A že to tu bude mít skoro každý na rok tak tomu nevěřím. Lidí tu z Česka většina ty peníze nedá. Možná bych je spočítal na dvou rukách. A ta velikost, mám chovatelé co je chová a sám říká že by je moc ne zvětšoval skrz znaky a nemyslím si že bych měl nějaké malé jsou o krapinek menší ale asi to tak má být a jsou taky hezký. Dekuji chovu zdar

Neřekl bych hodně lidí byto dalo pokud by chtěli tyhle Andulky. A je vidět že to klesá slušně pokud ste teď dál 20tis. Oslovil sem ještě jednoho chov.Ten má zelené i modré a cena 7tis pár. Viděl sem foto a pěkné andulky. Tak se kněmu chystám má zdravej chov. Ale už sem opatrnej po první skušenosti.

28.9.2022 08:57
gruchy77@pobox.sk

XXX.XXX.176.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neřekl bych hodně lidí byto dalo pokud by chtěli tyhle Andulky. A je vidět že to klesá slušně pokud ste teď dál 20tis. Oslovil sem ještě jednoho chov.Ten má zelené i modré a cena 7tis pár. Viděl sem foto a pěkné andulky. Tak se kněmu chystám má zdravej chov. Ale už sem opatrnej po první skušenosti.

.......o 2 roky problem predat za 20euro kakarik modry a mutacie pred 5r. 400-500eu,andulky helikoptery pred 5r. 200-400eu a dnešna realita nepredajne za 15-20euro realita trhu a dopytu...krasny den

28.9.2022 11:03
exotchov

XXX.XXX.168.151

gruchy77@pobox.sk napsal(a):
.......o 2 roky problem predat za 20euro kakarik modry a mutacie pred 5r. 400-500eu,andulky helikoptery pred 5r. 200-400eu a dnešna realita nepredajne za 15-20euro realita trhu a dopytu...krasny den

To je pravda , ono nema cenu chovat uz temer nic.

28.9.2022 11:34
JoPe

XXX.XXX.82.8

exotchov napsal(a):

No jasně, tak pojďte a všichni se na to vy... nic proti vám konkrétně nemám,to jen nápad pro všechny stěžovatele. Vždyť se to dalo tušit, že letos vlivem světových událostí bude velký problém se vším co nesouvisí se živobytím. No a což takle ty ptáky co "nikdo nechce" nedávat konečně hnízdit a nevytvářet zbytečný přetlak na trhu, nenechávat z toho profitovat různé překupníky a nechat si ty chovné ptáčky doma v klidu dožít, nebo je někomu darovat, někomu kde budou dělat radost? Měl jsem a mám takle různé druhy a nijak mě doma nemrzí na ně koukat.

28.9.2022 14:01
exotchov

XXX.XXX.168.151

JoPe napsal(a):
No jasně, tak pojďte a všichni se na to vy... nic proti vám konkrétně nemám,to jen nápad pro všechny stěžovatele. Vždyť se to dalo tušit, že letos vlivem světových událostí bude velký problém se vším co nesouvisí se živobytím. No a což takle ty ptáky co "nikdo nechce" nedávat konečně hnízdit a nevytvářet zbytečný přetlak na trhu, nenechávat z toho profitovat různé překupníky a nechat si ty chovné ptáčky doma v klidu dožít, nebo je někomu darovat, někomu kde budou dělat radost? Měl jsem a mám takle různé druhy a nijak mě doma nemrzí na ně koukat.

Mate pravdu,nechal jsem hnizdit pouze jednou,ale i tak to muselo z vetsi casti do vykupu. Svetove udalosti budou i pristi rok na to bych nehledel. Chovne doma necham dožit, venuji se tomu 40let ale rok od roku je to s prodejem horsi,chapu je (preptakovano) a to bez ohledu udalosti nesouvisejiciho se živobytím.

28.9.2022 18:30
vegh

XXX.XXX.123.196

exotchov napsal(a):

To máte pravdu ale kto to má krvi mislym chovaťelstvo bude chovať aj stratov.

28.9.2022 18:35
kubanec

XXX.XXX.152.248

Jo jo to tu slyším každý rok jak se lidi chystají omezit chov to by výkup musel dávat tu dvacku za andule aspoň tři roky po sobě a furt

Neregistrovaný uživatel

28.9.2022 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ten kdo chová ptáky mnoho let tak zná ty vlny zájmu až totálního nezájmu a vždycky jsme se z toho vyhrabali.Toho komu nejde jenom o peníze,ale má to opravdu životního koníčka, nemohou podobné události rozhodit. Chce to pevné nervy a výdrž,určitě jako vždy se to v dobré obrátí.

28.9.2022 19:29
David2013

XXX.XXX.155.98

exotchov napsal(a):

Jenže nejhorší je, že si to děláme sami. Když ,, chovatelé " zjistí že má něco trochu cenu a výkup to bere jak divý tak si nadělajů párů jak nas... , samozřejmě se trh zahltí a nemá to za chvílu hodnotu žádnů. Většinu první co zajímá je, jestli to bere výkup. Vím o plno takových co majů 50 párů andul a nadávajů že jim výkup dá 50 Kč. Tak si ty hňu.. nech 3 páry a je klid. Nebo jdou rosele rubina do výkupu slušně, pak už to je pod cenů tak zas se nabudujů korele albino atd.... A tak je to i s dražšíma ptákama o něco je v určitém období zájem, tak si toho naplehní 10 párů a jak to má pak vypadat. Já se teda taky snažím chovat to o co je aspoň trochu zájem ať to nemusím dávat do výkupu a nemá to hodnotu 50 Kč, ale prvořadě se mi musí ten papoušek líbit. A ne chovám toho 10 párů jednoho druhu. To je pak těžko, trh není bezedný.

28.9.2022 20:40
supik99

XXX.XXX.64.140

Všichni máte pravdu. Koukám na inzerci a začíná mi připadat, že dávam odchovy levně oproti jiným. Zvažuji zda zdražit nebo až za rok. Zároveň jsem si všimla, že spousta lidí opouští chov nebo případně omezuje. Škoda že nemohu mít více ptáčků, hned bych si nějaký nový pár pořídila. Alejsem bytová, omezena prostorem a více klecí mít nemohu. Trochu mě to mrzí, kupovala jsem loni andulky do páru a ten pár si nesedl a nezahnízdil. Takže jsem jakoby bez páru, a nemohu s tím nic dělat. Letos hnízdím s jediným párem andulek (normálka je k hnízdění 2 páry andulek a 2 páry papoušíčků šedokřídlých) pouze. Vždy nechám 2 hnízda a konec. První hnízdo již mám prodané a druhé hnízdění se teprve opeřují andulky. Trochu trnu, zda je pak prodám, protože ten přetlak je na podzim vždy. Ale uvidíme. Možná mohu být ráda, že papoušíčci nezahnízdili. Už před 2 lety jsem mláďata prodávala půl roku a zájem o ně nebyl. Pořád mi přijde že lidi tyto ptáky neznají a proto není zájem. Zároveň mě to mrzí a mrzí mě i to, že nezahnízdili, ráda bych je opět odchovala. Jenže co s takovými odchovy? Toť otázkou, tento druh výkup nebere, zverimex též ne, nikdy jsem je tam neviděla. Takže jen doufat, že je prodám, alespoň někdy. A není to snadné byť se jedná např. o 12 mláďat. Ano tolik jich mám normálně od jednoho páru ze 2 hnízdění. To jsem já, ale co chovatelé, kteří šlechtí mutace a těch mláďat maj mnohonásobně více. Jak ti to prodaj, nechápu.

Zamýšlení zdar, raději více teoretizovat nebudu, bylo by to nadlouho. Tak ať se Vám daří :-)

29.9.2022 09:38

supik99 napsal(a):
Všichni máte pravdu. Koukám na inzerci a začíná mi připadat, že dávam odchovy levně oproti jiným. Zvažuji zda zdražit nebo až za rok. Zároveň jsem si všimla, že spousta lidí opouští chov nebo případně omezuje. Škoda že nemohu mít více ptáčků, hned bych si nějaký nový pár pořídila. Alejsem bytová, omezena prostorem a více klecí mít nemohu. Trochu mě to mrzí, kupovala jsem loni andulky do páru a ten pár si nesedl a nezahnízdil. Takže jsem jakoby bez páru, a nemohu s tím nic dělat. Letos hnízdím s jediným párem andulek (normálka je k hnízdění 2 páry andulek a 2 páry papoušíčků šedokřídlých) pouze. Vždy nechám 2 hnízda a konec. První hnízdo již mám prodané a druhé hnízdění se teprve opeřují andulky. Trochu trnu, zda je pak prodám, protože ten přetlak je na podzim vždy. Ale uvidíme. Možná mohu být ráda, že papoušíčci nezahnízdili. Už před 2 lety jsem mláďata prodávala půl roku a zájem o ně nebyl. Pořád mi přijde že lidi tyto ptáky neznají a proto není zájem. Zároveň mě to mrzí a mrzí mě i to, že nezahnízdili, ráda bych je opět odchovala. Jenže co s takovými odchovy? Toť otázkou, tento druh výkup nebere, zverimex též ne, nikdy jsem je tam neviděla. Takže jen doufat, že je prodám, alespoň někdy. A není to snadné byť se jedná např. o 12 mláďat. Ano tolik jich mám normálně od jednoho páru ze 2 hnízdění. To jsem já, ale co chovatelé, kteří šlechtí mutace a těch mláďat maj mnohonásobně více. Jak ti to prodaj, nechápu.

Zamýšlení zdar, raději více teoretizovat nebudu, bylo by to nadlouho. Tak ať se Vám daří :-)

Tak ono je to o chovaném druhu, o mutaci (my si třeba u větších papoušků naopak zakládáme na tom, že neštěpí) a o tom, že člověk nemůže mít xx párů jednoho druhu.

Máme nyní 11 druhů papoušků - krom korel, kde máme 6 párů a horských a nádherných po 2 párech, máme od každého druhu jen 1 pár. Pak není problém mláďata prodat i kdyby zůstala doma déle. Já bych třeba do výkupu papouška nikdy nedala, když vím, jak to s nimi je pak dále....

3.10.2022 09:38
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, tohle na mě vyskočilo při prohlížení netu, co vy na to?
S pozdravem Zappe

3.10.2022 10:59
lupus4

XXX.XXX.125.74

z jarda napsal(a):
S pozdravem Zappe

přírodně zbarvená je 100x hezčí

Neregistrovaný uživatel

3.10.2022 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

z jarda napsal(a):
S pozdravem Zappe

Jen můj názor-nic moc,taková smutná.

3.10.2022 15:23
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, souhlasím, nic moc, taková smutná! Ale tohle je jistě něco jiného 👍
S pozdravem Zappe

3.10.2022 23:01
kubrt11

XXX.XXX.32.92

z jarda napsal(a):
S pozdravem Zappe

pecka!

3.10.2022 23:43
JoPe

XXX.XXX.82.8

z jarda napsal(a):
Zdravím, souhlasím, nic moc, taková smutná! Ale tohle je jistě něco jiného 👍
S pozdravem Zappe

Pěkní ptáci, jen mi přijde neobvyklé, že by u mutace zlatolící prostoupila žlutá barva z masky jen do křídel a ocasu. Myslím si, že je fotka trochu poupravená.

17.10.2022 17:20
z jarda

XXX.XXX.242.47

Zdravím, tak mi to nedá a ještě trošku a všechny mají původ z Indie a nakonec taková menší třešnička 👍
S pozdravem Zappe

Neregistrovaný uživatel

17.10.2022 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Škoda, že se mi nelíbí na papoušcích černá barva-nejde mi to k nim.

18.10.2022 03:50
mirous

XXX.XXX.228.56

Dobrý den tak u těch kakaďáků na spodní fotce se mi zdá že jsou to normální ale přez černobílý filtr podle pozadí protože stromy jsou taky černé.

18.10.2022 06:35
chov.amazonku

XXX.XXX.9.94

mirous napsal(a):
Dobrý den tak u těch kakaďáků na spodní fotce se mi zdá že jsou to normální ale přez černobílý filtr podle pozadí protože stromy jsou taky černé.

To je modrá mutace... I když vlastně modří nejsou... Už je i v Česku ale ta cena je také pecka 😄

Přidejte reakci

Přidat smajlík