Papoušek patagonský chov venku v našich podmínkách

Papoušek patagonský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2022 19:10
papagaj123

XXX.XXX.251.250

Dobrý den chtěl bych se zeptat přežije papoušek patagonský naší zimu bez vytápěného záletu děkuji za odpovědi.

1.10.2022 21:07
JoPe

XXX.XXX.82.8

papagaj123 napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat přežije papoušek patagonský naší zimu bez vytápěného záletu děkuji za odpovědi.

Dojeďte se podívat v zimě do ZOO Hluboká Nad Vltavou, tam je chovají a odchovávají ve velké voliéře hejnově celoročně, co já pamatují několik desítek let. Naše zima pro tyto ptáky není nic neobvyklého, když pocházejí z Patagonie.

1.10.2022 21:12
hari2

XXX.XXX.98.247

papagaj123 napsal(a):

Zdravím, papoušky patagonské chovám ve venkovní voliéře ze záletem nevytápěným.V zimě v záletu mám kolem 0 stupňu a pouštím je ven do sněhu i když mrzne , oni zvládají zimu bez problému mohl bych je přirovnat k alexum čínským v odolnosti takže za mě zimu přežijou vpohodě.

hensley

4.4.2023 11:21
hensley

XXX.XXX.102.158

Dobry den,rad bych se pustil do chovu papousku patagonskych a potreboval bych poradit s hnizdni budkou. Cetl jsem,ze ji maji atypickou,mohl by mi nekdo poradit bud popiskem,popr.obrazkem? ( vykresem ?) Dekuji

4.4.2023 15:28
Kokr

XXX.XXX.70.134

hensley napsal(a):
Dobry den,rad bych se pustil do chovu papousku patagonskych a potreboval bych poradit s hnizdni budkou. Cetl jsem,ze ji maji atypickou,mohl by mi nekdo poradit bud popiskem,popr.obrazkem? ( vykresem ?) Dekuji

Zkuste dlouhou plastovou trubku a na jejím konci umístěte budku. Oni si v přírodě budují budky v jílových stěnách, tak jim to musíte nasimulovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2023 17:36

Kokr napsal(a):
Zkuste dlouhou plastovou trubku a na jejím konci umístěte budku. Oni si v přírodě budují budky v jílových stěnách, tak jim to musíte nasimulovat.

No jo, vlastně! Na Hluboké mají stěnu s umělými "norami". Hlavně, že na ně několikrát do roka koukám.

4.4.2023 21:45

Odchovávám papoušky patagonské v klasické kmenové budce. Zimu snáší absolutně v pohodě, jako austrálie. Vzimě si zalézali do budky na noc. Jen zvažte jejich hlasový projev. Ať nemáte problém se sousedy. Opravdu jsou hlasití až až.

5.4.2023 09:33
vegh

XXX.XXX.11.164

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Odchovávám papoušky patagonské v klasické kmenové budce. Zimu snáší absolutně v pohodě, jako austrálie. Vzimě si zalézali do budky na noc. Jen zvažte jejich hlasový projev. Ať nemáte problém se sousedy. Opravdu jsou hlasití až až.

Mám 2-páre o hlasitost nemám problém ako náhle príde nášťeva zalezu do butky hlasitos je len ked maju odchov,tedi ráno trošku kričia.ale penant je ovela hlasitejšé.

5.4.2023 12:30

Penanty mam 3 pary, ale ani dohromady nedelaji to co jedni patagonci. A kdyz maji mlade venku, tak ani navstevu na dvore neslysim.

hensley

7.4.2023 09:32
hensley

XXX.XXX.102.158

dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík