Samec pastel x samice přírodní - mladí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2022 21:58
Hopfl

XXX.XXX.162.188

Dobrý den samec pastel stepak na modre samice přírodní stepak na zlate jaké budou mladé dekuji moc

3.10.2022 07:23
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

Hopfl napsal(a):
Dobrý den samec pastel stepak na modre samice přírodní stepak na zlate jaké budou mladé dekuji moc

Dobrý den tady je tabulka 😉

3.10.2022 10:53
JoPe

XXX.XXX.82.8

Hopfl napsal(a):

Pokud je vše jak uvádíte, tak výsledek bude dle gen. kalkulačky, ale můžete být skutečným výsledkem překvapen, protože se velmi často ukazuje u mnohých chovatelů, že jejich ptáci štěpí i na další mutace o nichž jejich majitelé neví a poměrně často se objeví u náhodně sestavených párů i mladé, které nečekáte.

4.10.2022 08:08
Hopfl

XXX.XXX.40.26

Dekuji vám

4.10.2022 12:57
David2013

XXX.XXX.232.88

JoPe napsal(a):
Pokud je vše jak uvádíte, tak výsledek bude dle gen. kalkulačky, ale můžete být skutečným výsledkem překvapen, protože se velmi často ukazuje u mnohých chovatelů, že jejich ptáci štěpí i na další mutace o nichž jejich majitelé neví a poměrně často se objeví u náhodně sestavených párů i mladé, které nečekáte.

Nejsem teda žádný velký odborník přes mutace, ale myslím si nebo se částečně ptám není to nevhodně složený pár? Nebylo by lepší dát k jednomu nebo druhému buď modrou 0.1 nebo 1.0 gold gold nebo aspoň štěpáky na štěpáky modré na modré nebo gold na gold? Takto mi přijde, že se nadělá akorát štěpáků a ve finále se nebude vědět který na co štěpí. Tak by byla aspoň barva nebo štěpáci na určitou barvu. To už mi přijde lepší složit čistý přírodní neštěpicí pár. Ikdyž jak říkáte někdy ani nevíte na co vše pták štěpí, ale tady když to vím, tak se mi to moc nezdá.

4.10.2022 14:27
JoPe

XXX.XXX.82.8

David2013 napsal(a):
Nejsem teda žádný velký odborník přes mutace, ale myslím si nebo se částečně ptám není to nevhodně složený pár? Nebylo by lepší dát k jednomu nebo druhému buď modrou 0.1 nebo 1.0 gold gold nebo aspoň štěpáky na štěpáky modré na modré nebo gold na gold? Takto mi přijde, že se nadělá akorát štěpáků a ve finále se nebude vědět který na co štěpí. Tak by byla aspoň barva nebo štěpáci na určitou barvu. To už mi přijde lepší složit čistý přírodní neštěpicí pár. Ikdyž jak říkáte někdy ani nevíte na co vše pták štěpí, ale tady když to vím, tak se mi to moc nezdá.

Jj,je to tak,ale každý se musí rozhodnout sám.

4.10.2022 15:42
David2013

XXX.XXX.232.88

JoPe napsal(a):
Jj,je to tak,ale každý se musí rozhodnout sám.

Jo šak jo, já tímto nikoho nekritizuju. Jak říkáte každý si dělá jak uzná za vhodné. Akorát pak bude pán prodávat defakto přírodní ptáky, protože nebude vědět který na co štěpí max. na pastel. Já jsem se ptal spíš kvůli sobě, abych se trochu přivzdělal a jestli to dobře chápu

4.10.2022 20:34
vidle

XXX.XXX.112.12

Dobrý den, já jsem si letos taky složil par rosel pestry cerveny opalin stepí do rubin spousta let jsem u něho měl pestrou červenou samičku vždycky tam byli rubina a pestrý červený ale rubina byli málo červený. Tak jsem je preparovál a dal jsem k nemu hodně červenou samičku rubino a letos měli 3 mladý všechno jsou pestrý červený /opalin. Tak nevím jak je to možný.

4.10.2022 20:50
JoPe

XXX.XXX.82.8

vidle napsal(a):
Dobrý den, já jsem si letos taky složil par rosel pestry cerveny opalin stepí do rubin spousta let jsem u něho měl pestrou červenou samičku vždycky tam byli rubina a pestrý červený ale rubina byli málo červený. Tak jsem je preparovál a dal jsem k nemu hodně červenou samičku rubino a letos měli 3 mladý všechno jsou pestrý červený /opalin. Tak nevím jak je to možný.

Trošku vám to poupravím opalín vám neštěpí na rubino ale na ino, protože rubino je kombinace ino opalínová a z původního páru tj. štěpitelný samec vám ty rubina vycházely pouze samice. Po přepárování s rubínkou už můžete odchovat rubina obě pohlaví, ale samozřejmě i opalínové obojí pohlaví a to se vám podařilo odchovat zrovna letos a v příštím roce ten odchov bude vypadat zase jinak.

7.10.2022 12:37
vidle

XXX.XXX.25.214

Dekuji ta reakci a za doplnění info. Po samcovi padají vzdycky rubina ta rubinka je 3 samice.posílám foto páru samec sedí na pleťive.

Přidejte reakci

Přidat smajlík