Zdravim, mám mladé od samca DD Modry a samice Misty green povodne som samicu plánovala spárovať so samcom stepitelnym na lutino nakoľko aj ona by mala stepit na lutino. Vybrala si vsak inak :D.
Otazka znie neviem ako tieto farby zadať do gén. Kalkulačky viete poradit pripadne rovno nevoliť v kalkulačke vo by z nich mohlo byt?
Dalej mi ostal pár samica Violet V Modra D a pri nej samca DDtyrkysovomodra/pastel,ino
Dakujem vopred
alzG
napsal(a):
Zdravim, mám mladé od samca DD Modry a samice Misty green povodne som samicu plánovala spárovať so samcom stepitelnym na lutino nakoľko aj ona by mala stepit na lutino. Vybrala si vsak inak :D.
Otazka znie neviem ako tieto farby zadať do gén. Kalkulačky viete poradit pripadne rovno nevoliť v kalkulačke vo by z nich mohlo byt?
Dalej mi ostal pár samica Violet V Modra D a pri nej samca DDtyrkysovomodra/pastel,ino
Dakujem vopred
Dobrý den, "D"(dark=tmavý)se v kalkulačce rovná "f"(faktor tmavnutí). DD=2f, D=1f. Lutino se zadává jako NSLino a albino jako NSLino modrá. Snad se už podaří.
Takze zadala som dobre? Jedna moznost ak je samica dvojfaktorova a druha ak je jednofaktorova?
To znamená že mladé by mali byt vždy zele lenže mladé má biele paperie 👀
alzG
napsal(a):
Takze zadala som dobre? Jedna moznost ak je samica dvojfaktorova a druha ak je jednofaktorova?
To znamená že mladé by mali byt vždy zele lenže mladé má biele paperie 👀
Máte to zadané správně. Pokud jsou v hnízdě mladé s bílým chmýřím(budou to modří ptáci), znamená to, že samice misty štěpí i na modrou.