Hugo1

XXX.XXX.252.167
Všude na internetu, když zadáte ptáci do celoroční venkovní voliéry, tak internet najde některé papoušky, pak kanára, zebřičku, někde se objeví kachnička mandarýnská a to je v podstatě vše. Co když má chovatel více voliér a chce chovat ucelenou kolekci (např. amady, panenky, apod. - to je příklad, tito ptáci chtěji i v zimě vysokou teplotu cca 20°C) zpěvných ptáků. Co mu poradíte?
Hugo1
napsal(a):
Všude na internetu, když zadáte ptáci do celoroční venkovní voliéry, tak internet najde některé papoušky, pak kanára, zebřičku, někde se objeví kachnička mandarýnská a to je v podstatě vše. Co když má chovatel více voliér a chce chovat ucelenou kolekci (např. amady, panenky, apod. - to je příklad, tito ptáci chtěji i v zimě vysokou teplotu cca 20°C) zpěvných ptáků. Co mu poradíte?
postavit zimoviště
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
V první řadě zajistit podmínky a pak pořídit zmiňované ptáky-postup úplně jednoduchý.
Hugo1

XXX.XXX.252.167
Napsal jsem to asi špatně. Kteří zpěvný ptáci mimo naší divočiny se mohou chovat celoročně venku ve voliérách s nevytápěným zimovištěm.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hugo1
napsal(a):
Napsal jsem to asi špatně. Kteří zpěvný ptáci mimo naší divočiny se mohou chovat celoročně venku ve voliérách s nevytápěným zimovištěm.
Schválně si jako laik zkusím tipnout: ti z podnebí mírného pásma. Některé druhy subtropů (třeba horské, glaciální relikty...) a subarktidy.
Hugo1
napsal(a):
Jak bude velka voliera? Ono vetsinou to chce kazdy druh zvlast, malo ptactva se pak snese pri toku spolecne.. Co treba papousek zpevavy...
Hugo1
napsal(a):
To není pravda když zadáte určitý druh ptactva najdete o něm množství informací, začínající chovatel bude hledat druhy vhodné pro začátek, nikoli vzácné, tak že o běžných druzích je na internetu opravdu obrovské množství informací, vybere si druh, který se mu líbí a pak podle toho začne stavět chovatelské zařízení na míru daného druhu, velmi snadná odpověď na vaši otázku :), nehledě na to že jsou různé diskuse kde není problém doladit detailnější věci
Většina Austrálie se chovat nechá ,pak Alexandři, nebo mníšci.
Stejně je lepší na zimu zakrýt proti průvanu. Dnes se najde na netu mraky příkladů.
Já to dělám takto. Viz foto.
Hugo1
napsal(a):
Hyl mexicky,kanáre,zebričky. Rozné hrdličky činské,vinorude.černouhé,karolín,africké,holuby chochlaté,bronzovokrídlé,vonga,oliva,atak dalej.A rozné papagáje.