Nufacek89

XXX.XXX.233.117
Hezký den,
chtěla bych se zeptat zkušenějších, nerada bych zbytečně dělala chybu hned na začátku a pořídila nesmyslnou věc, která zvířátkům jen uškodí. Rozhodla jsem se si pořídit do začátku nějakého ptáčka exota, kdysi jsme doma, když jsem byla malá, měli andulky. A moje děti by teď rády taky nějakého zpěváčka, takže přemýšlím o nějakém nenáročném ptáčkovi. Buď bych to viděla zas na andulku nebo jinou droboť typu kanárek, zebřička nebo chůvička. Ale co mě zajímá je klec. Na trhu je nepřeberné množství všeho možného i nemožného. Co je lepší pořídit klasickou drátěnou, nebo takovou tu bednovou, co je na úrovni chovatelské? Nevím jaké jsou přednosti toho či onoho, proto prosím o radu zkušenějších.
A pak by mě ještě zajímalo, zda se snesou samečci různých druhů pohromadě v jedné kleci, např. zebřička sameček s kanárkem samečkem apod? Jestli je to vůbec možné je mít pohromadě? Nebo jak to mám udělat, když chci více druhů, abych měla klec pestrou, zpěvnou, ale odchov mláďat, do toho se zatím pouštět nechci. Prosím mějte se mnou trochu strpení, jsem v tomto opravdu začátečník a nevím, jak to funguje, prostě, chceme to zkusit. Byli jsme se s dětmi podívat na voliéry s ptáčky a dětem se to moc líbilo, a že by taky chtěly doma aspoň malou klec s ptáčkem. Bydlíme ve městě v bytě, takže možnosti prostorové jsou omezené, ale jednoho ptáčka, vím, že by to byl chudáček, že by to chtělo asi víc... Prosím poraďte.
Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží, co od ptáčka očekáváte. Zebřičky a spol, jsou spíš na pozorování. Andulku už si s v pohodě ochočíte, že s vámi bude parťák. Naučí se i mluvit. Což si myslím, že by děti asi bavilo víc. :)
Co se týče klece - bednové jsou za mě domů lepší, protože nelítá tolik nečistot okolo. Hodně lidí si takovou klec vyrábí třeba ze starší skříně. :) Vždy se zaměřte na to, že ptáček využije víc délku než výšku klece (lítají ze strany na stranu než nahoru a dolů).
Každopádně doporučuji si zajet přímo k chovateli, abyste viděli podmínky, odkud ptáčci budou pocházet.
Nufacek89

XXX.XXX.233.117
Děkuji za odpověď a za radu...